.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 12:07

WSB 2013, 6ος αγώνας, Portimao

 

Melandri και Laverty!

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Με το ενδιαφέρον κυρίως στον επεισοδιακό 2ο αγώνα του Sykes, πέρασε το γεμάτο τεχνικά προβλήματα σαββατοκύριακο στο Portimao και με ένα πρώτο αγώνα που χαρακτηρίστηκε από την τεχνική του Melandri.

1ος Αγώνας – 1ος με δυσκολία ο Μelandri


Ο Marco Melandri ήταν ο νικητής του 1ου αγώνα στο Portimao μετά από μια στενή μάχη με τον Sylvain Guintoli, με την διαφορά στα οριακά 0.007’’. Πίσω από τον Guintoli βρέθηκε ο Tom Sykes, που παρέμεινε σταθερά από την αρχή του αγώνα στην 3η θέση. Στην καλύτερη του θέση ως τώρα, ο Leon Camier και η Suzuki του βρέθηκαν στην 4η θέση μπροστά από τον Chaz Davies και τον Michael Fabrizio. Tην 8άδα συμπλήρωσε ο Jules Cluzel περνώντας τον Carlos Checa στον τελευταίο γύρο.
Κακό αγώνα έκαναν οι Jonathan Rea και Eugene Laverty οι οποίοι εγκατέλειψαν λόγω τεχνικών προβλημάτων. Επίσης τον αγώνα εγκατέλειψε ο Leon Haslam λόγω απώλειας αίσθησης στα χέρια του σε συνδυασμό με την κούραση από το τραυματισμένο αριστερό του πόδι.

2ος αγώνας - Μοναχικός καβαλάρης ο Laverty

Στον 2ο αγώνα επί πορτογαλικού εδάφους ο Eugene Laverty ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η 4η νίκη του για φέτος και από τις 7 συνολικές νίκες στην καριέρα του, οι 6 προκύπτουν από τον 2ο αγώνα και μετά. Ο μόνος που κατάφερε να μείνει κοντά στον Laverty – για το πρώτο μισό του αγώνα τουλάχιστον - ήταν ο Jonathana Rea με την Pata Honda. Στους τελευταίους όμως γύρους εκτοπίστηκε στην 3η θέση από τον Sylvain Guintoli που έκανε το 3ο 1-2 για την Aprilia .
O Tom Sykes, ο έτερος διεκδικητής του φετινού τίτλου πέραν του Guintoli, έπεσε στον αναγνωριστικό γύρο, στην 2η μόλις στροφή, αλλά μετά από αρκετές προσπάθειες κατάφερε να γυρίσει στα pits από όπου και ξεκίνησε τον αγώνα του. Δυστυχώς όμως μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου έπρεπε να ξαναμπεί στα pits, ωστόσο την 3η φορά που μπήκε στην πίστα, αν και χωρίς πιθανότητες τερματισμού εντός 15άδας, κατάφερε να βρει ρυθμό και να θέσει νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο 1’42.475.
Στην 4η θέση βρέθηκε ο Loris Baz, ομόσταυλος του Sykes, μπροστά από τον Chaz Davies, τον Carlos Checa και τον Jules Cluzel.
Σχετικά με το νικητή του πρώτου αγώνα η εκτεταμένη φθορά στο πίσω λάστιχο του Melandri τον ανάγκασε σε μια 12η θέση και το συμβάν εξετάζει η Pirelli. Τέλος τον αγώνα εγκατέλειψε στον 12ο γύρο ο Leon Camier λόγω τεχνικού προβλήματος.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 14:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παγκ.Π. Superbike 2013, 5ος αγώνας, Donington WSBK 2013, 7ος αγώνας, Imola »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon