.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 28 Μαϊος 2013 09:37

Παγκ.Π. Superbike 2013, 5ος αγώνας, Donington

 

Φευγάτος και απόλυτος ο Sykes

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα
Αποφασισμένος όσο κανείς ο Tom Sykes στον αγώνα της πατρίδας του κατάφερε 2 νίκες σε μία μέρα (κάτι που η Kawasaki είχε να δει στα superbikes από το 2000) και μάλιστα χωρίς κανένα περιθώριο αντίδρασης από κανέναν αναβάτη. Σίγουρα πλέον το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά.

1ος αγώνας – Μην τον είδατε τον Sykes!


Στον 1ο αγώνα της ημέρας, το ψηλότερο σκαλί του βάθρου είχε χρώμα πράσινο και συγκεκριμένα αυτό της Kawasaki του Tom Sykes, o οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης μένοντας μπροστά και στους 23 γύρους του αγώνα σε μια επίδειξη δύναμης αλλά και ταλέντου.
Ανοδική πορεία μέσα στον αγώνα είχε ο Marco Melandri που παρά την κακή εκκίνηση κατάφερε να αναρριχηθεί στη 2η θέση, περνώντας στην τελευταία στροφή του 16ου γύρου τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Sylvain Guintoli. Ρυθμό στον αγώνα δεν κατάφερε να κρατήσει ο Jonathan Rea που τερμάτισε 4ος. Με σκαμπανεβάσματα στην 5η θέση βρέθηκε ο έτερος της Kawasaki, Loris Baz, ενώ τον ακολούθησε ο Davide Giugliano και ο Eugene Laverty.
O Chaz Davies ήταν ο επόμενος που είδε την καρό σημαία, που μέχρι τα μισά σχεδόν του αγώνα έδειχνε μάχιμος για κάποια καλή θέση, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να πιέσει στην συνέχεια. Στην 9η θέση τερμάτισε ο Jules Cluzel μπροστά από τους Fabrizio, Badovini, Checa και Canepa.
Εγκατέλειψαν οι Leon Camier από νωρίς λόγω πτώσης και ο Leon Haslam λόγω ενοχλήσεων.

2ος αγώνας – Δύο στα δύο ο Sykes

Την απόσταση του από την κορυφή του πρωταθλήματος κατά μόλις 4 βαθμούς κατάφερε να φέρει η 2η νίκη του Sykes για αυτό το σ/κ. Για την ιστορία, η Kawasaki είχε να «δει» διπλή νίκη από το 2000!
Και πάλι ο αναβάτης βρέθηκε μπροστά από νωρίς, μακριά από όλους και με την διαφορά στα 7’’ μέχρι το τέλος του αγώνα μπροστά από τις δύο Aprilia των Guintoli και Laverty. O Davide Giugliano τερμάτισε 4ος μπροστά από το Melandri. Βελτιωμένος στην 6η θέση ο Chaz Davies ακολουθούμενος από τον Loris Baz.
Ενδιαφέρον είχε η μάχη της 8ης θέσης με τελικό νικητή τον Canepa και πίσω του οι Cluzel, Fabrizio και Rea. 13ος σημειώνοντας πάλι πτώση αλλά συνεχίζοντας τον αγώνα, ο Leon Camier.
Εγκατέλειψαν ο Carlos Checa λόγω πόνου στον αριστερό ώμο, και ο Αyrton Badovini σημειώνοντας πτώση στον 19ο γύρο.

Φωτογραφίες

Video 1ου αγώνα

Video 2ου αγώνα

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαϊος 2013 11:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK 2013, 4ος Αγώνας - Monza WSB 2013, 6ος αγώνας, Portimao »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon