.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2013 10:58

WSBK 2013, 4ος Αγώνας - Monza

 

Melandri και Laverty



Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Ο Marco Melandri και η BMW του ήταν οι νικητές στον 1ο αγώνα που έγινε στη Monza σε ένα τερματισμό που από άποψη θεάματος το MotoGP θα ζήλευε πολύ. Στην επανάληψη βέβαια του 2ου αγώνα ο Laverty απάντησε “αλά Ιταλικά” στον Melandri αφού με την Aprilia του δεν άφησε περιθώρια για την 1η θέση.

1ο σκέλος – Θέαμα καλύτερο από τα MotoGP!


Η 11η νίκη του Ιταλού Marco Melandri στα Superbike ήταν μια επίδειξη αγωνιστικής δεξιοτεχνίας καθώς μπήκε στον τελευταίο γύρο κατέχοντας την 3η θέση. Ωστόσο, αμέσως στην πρώτη στροφή πέρασε τον Tom Sykes και μετά έκανε την επίθεση του στον Eugene Laverty αποσκοπώντας στην πρώτη θέση. Ο αναβάτης της Aprilia υπερασπίστηκε σθεναρά την θέση του μέχρι και την τελευταία στροφή όπου τον πέρασε ο Marco Melandri. Την όλη αναταραχή πήγε να εκμεταλλευθεί και ο Sykes πλησιάζοντας τους κατά πολύ. Τελικά τη νίκη πήρε στο νήμα ο Melandri 0.085 δεύτερα μπροστά από τον Sykes και 0.107 δεύτερα από τον Laverty.
Τέταρτος τερμάτισε ο Sylvain Guintoli με Aprilia. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γάλλος παραμένει μπροστά στο πρωτάθλημα 21 βαθμούς μπροστά από τον Sykes και 25 από τον Laverty. Στην 5η θέση τερμάτισε η δεύτερη BMW της Golbet με τον Chaz Davies, μπροστά από τον Michel Fabrizio (Red Devils Roma Aprilia) και Loris Baz με Kawasaki.
Eπίσης, στον πρώτο αγώνα σημειώθηκε νέο ρεκόρ στη μέση ταχύτητα αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes στα 201,814χλμ/ώρα.

2ο Σκέλος – Η απάντηση του Laverty

Η “εκδίκηση” του Laverty θα ερχόταν στον αμέσως επόμενο αγώνα. Ο Ιρλανδός λίγο πριν το τέλος πήρε τα ινία του αγώνα και δεν άφησε τον ανταγωνιστικότατο Melandri να ξαναπάρει τη νίκη. Πίσω τους βρέθηκε ο Tom Sykes ενώ ο Guintoli βρέθηκε και πάλι στην 4η θέση σε μια μάχη που κατά πολλούς χαρακτήρισε τον αγώνα. Ο Michel Fabrizio (Red Devils Roma Aprilia) ακολούθησε σε μια μάχη για την 5η θέση που έδωσε με τον Davide Giugliano (Althea Racing Aprilia). Στο “παιχνίδι” της 5ης θέσης ήταν και ο Chaz Davies ώσπου στην 5η στροφή του 12ου γύρου έχασε το μπροστινό του. Τέλος, στην 7η θέση βρέθηκε ο Leon Camier της FIXI Crescent Suzuki.

Φωτογραφίες

Video 1ου σκέλους

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2013 11:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK 2013, 3ος αγώνας, Assen Παγκ.Π. Superbike 2013, 5ος αγώνας, Donington »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon