.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 08:55

WSBK 2013, 3ος αγώνας, Assen

 

Αγώνας για δύο

 


Αγώνας για δύο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο 3ος φετινός αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος superbikes στο Assen της Ολλανδίας.

1ο σκέλος - Καλή εκκίνηση για τον Sykes

 

Η εκκίνηση του πρώτου σκέλους του Ολλανδικού γύρου των Superbikes βρήκε πρώτο τον Jonathan Rea για μια μόλις στροφή με τον Tom Sykes να παίρνει τα ηνία και την Κawasaki του να δείχνει τα δόντια της. Πίσω του οι Rea, Giugliano, Laverty και Guintoli. Τρεις γύρους μετά, ο Sykes «χαλάρωνε» μπροστά καθώς οι μάχες των πίσω αναβατών (Laverty, Giugliano, Guintoli) δεν είχαν αναδείξει κάποιον να τον απειλεί.
Όταν ξεκαθάρισε το τοπίο της 2ης θέσης διεκδικητές της πλέον ήταν οι Rea, Laverty και Guintoli ενώ ο Sykes είχε φύγει μπροστά ανοίγοντας διαφορά 5 δευτερολέπτων. Όλα αυτά ενώ η Honda του Rea έδειχνε πως μπορούσε να ανταγωνιστεί τις Aprilia των Laverty και Guintoli. Στον τελευταίο γύρο ο Sylvain Guintoli θα πάρει την 2η θέση από τον Jonathan Rea αλλά μόνο για λίγο καθώς ο Rea κατάφερε να τον ξαναπεράσει οριακά. Πίσω τους τερμάτισαν οι Laverty, Baz, Giugliano, Davies, Cluzel, Camier, Checa, Neukirchner, Fabrizio, Badovini, Clementi, Aitchison, Sandi και Iannuzzo. Ο Marco Melandri δεν έτρεξε λόγω προβλημάτων στο κιβώτιο του.

2ο σκέλος - Θεαματική μάχη κορυφής


Από τους πρώτους κιόλας γύρους αυτοί που έδειξαν πως θα είναι το επίκεντρο της προσοχής ήταν οι Tom Sykes με Κawasaki και Eugene Laverty με Aprilia. Η αλήθεια είναι πως ο Sykes φαινόταν να διεκδικεί μια ακόμη νίκη για φέτος μέχρι και τον 19ο γύρο όπου τότε ο Laverty έκανε την επίθεση του. Σε μια ωραία μονομαχία για την 1η θέση –πραγματικά fairing με fairing- νικητής αναδείχθηκε οριακά ο αναβάτης της Aprilia παίρνοντας την 5η νίκη της καριέρας του στα SBK με την διαφορά του από τον Sykes να είναι στα 0.089 δευτερόλεπτα, με τους δύο αναβάτες να τερματίζουν σχεδόν δίπλα-δίπλα!

Μαχητικότητα και εκπλήξεις

Ο Loris Baz επίσης με Kawasaki πήρε την 3η θέση μπροστά από τον αναβάτη της Pata Honda, Jonathan Rea. Eνδιαφέρουσα μάχη «παίχτηκε» και μεταξύ των Chaz Davies με BMW και Sylvain Guintoli με Aprilia με τους δύο αναβάτες να παίρνουν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Καλό αγώνα έκανε και ο Leon Camier της FIXI Crescent Suzuki ο οποίος από την τελευταία θέση της σχάρας εκκίνησης τερμάτισε 7ος. Ο ομόσταυλος του Jules Cluzel εγκατέλειψε τον αγώνα στον 16ο γύρο λόγω τεχνικού προβλήματος.

Οι “άτυχοι”

Στους άτυχους συγκαταλέγεται και ο έταιρος αναβάτης της Goldbet BMW, Marco Melandri, ο οποίος παρά την πολύ καλή εκκίνηση δεν κατάφερε να βρει ρυθμό τερματίζοντας 8ος . Πίσω του βρέθηκαν οι Michel Fabrizio (Red Devils Roma Aprilia) και Carlos Checa (Alstare Ducati). Πλέον άτυχος όλων ο Davide Giugliano που έπεσε στον 6ο γύρο ενώ βρισκόταν στην 3η θέση. Δεν τραυματίστηκε αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την Rsv4 του, η οποία δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 12:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παγκ.Π. Superbike, 2ος αγώνας, Aragon WSBK 2013, 4ος Αγώνας - Monza »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon