.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 22:51

Παγκ.Π. Superbike, 1ος αγώνας, Philip Island

Δύο Aprilia κερδίζουν!

 



Του Τάκη Μανιάτη

Με ατυχήματα – ευτυχώς όχι άσχημα- ξεκίνησε  η αγωνιστική χρονιά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike στην Αυστραλία. Οι αναβάτες της Aprilia, και Sylvain Quintoli Eugene Laverty διέπρεψαν ανεβαίνοντας στην ψηλότερη θέση του βάθρου και στα δύο σκέλη.

Απρόβλεπτη εξέλιξη

Σίγουρα ήταν απρόβλεπτη η εκκίνηση του πρώτου αγώνα της χρονιάς, με τους δύο μονομάχους, Carlos Checa και Marco Melandri να ακουμπούν και να βρίσκονται στο έδαφος στο πρώτο σκέλος. Με τον Checa να έχει μείνει αναίσθητος, ο χτυπημένος – απ’ ότι διαγνώστηκε αργότερα Melandri, αψήφησε τον αγώνα και έτρεξε δίπλα στον συναθλητή του και περίμενε εκεί μέχρι να έρθουν οι γιατροί. Τελικά, ο Checa που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δεν θυμόταν τίποτα από το ατύχημα, συνήλθε και πήρε εξιτήριο, ενώ ο Melandri θα χρειαστεί να εγχειριστεί στον ώμο. Κρίμα μιας και βγαίνουν κύριοι διεκδικητές του πρωταθλήματος έξω από την αρχή της σεζόν κι έτσι σίγουρα θα μειωθεί το ενδιαφέρον.

Δύο Aprilia στην κορυφή


Με σημαντικούς αναβάτες εκτός, αυτοί της Aprilia είχαν ευκολότερο έργο να φέρουν εις πέρας. Ο Laverty έφυγε μπροστά από την 2η θέση αλλά ήταν ο Guintoli που τον πέρασε στον 15ο γύρο πριν πέσει η καρό σημαία. Πιο πίσω, οι Fabrizio και Davies πάλεψαν με τον Sykes μέχρι την γραμμή τερματισμού και τερμάτισα με πολύ μικρές διαφορές. Μετά από μάχες, ο Haslam τερμάτισε 7ος έπειτα από μάχη με τον Rea.Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία Aprilia βρέθηκαν στο βάθρο, κάτι που έχει να γίνει πολλά χρόνια.
Στον δεύτερο αγώνα, ο Checa δεν συμμετείχε, αλλά ήταν μέσα στον συναγωνισμό αν και χτυπημένος. Ήταν όμως η σειρά του Laverti να παραμείνει στην κορυφή με τον Quintoli να ακολουθεί και τον Melandri να τερματίζει στην 3η θέση του βάθρου ικανοποιημένος. Λίγο πιο πίσω βρέθηκε ο Fabrizio με τους Sykes και Giugliano να ακολουθούν.
Με τα δεδομένα των δύο πρώτων σκελών, οι Laverty και Guintoli ισοβαθμούν στους 45 βαθμούς, με τον Fabrizio να ακολουθεί στους 29 βαθμούς, τον Sykes στους 22 και τους Melandri και Rea στους 16.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 22:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK 2012, 14ος αγώνας, Γαλλία Παγκ.Π. Superbike, 2ος αγώνας, Aragon »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon