.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 10:35

WSBK 2012, 14ος αγώνας, Γαλλία

 

 

Ο Biaggi πρωταθλητής!

 

 



Του Χρήστου Σώκου

Όπως ακριβώς προδιαγραφόταν στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος, η στέψη του πρωταθλητή ήταν δραματική μέχρι και τον τελευταίο γύρο!

Δεύτερος τίτλος στα WSBK


Στην γαλλική πίστα του Magny Cours όλα κρίθηκαν στην πτώση της καρό σημαίας του δεύτερου σκέλους όπου ο Max Biaggi (Aprilia) κατάφερε να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο με μισό βαθμό διαφορά από τον φετινό αναβάτη έκπληξη Tom Sykes και την ομάδα της Kawasaki. Έτσι ο Biaggi πήρε το δεύτερο του πρωτάθλημα στον θεσμό των WSBK μετά από τέσσερα πρωταθλήματα στην κατηγορία των 250 στα MotoGP.
Ο Marco Melandri (BMW) δεν μπόρεσε ξανά να διαχειριστεί την κατάσταση όπως θα έπρεπε και με μία πτώση (που προστέθηκε στον κατάλογο των τελευταίων αγώνων) έχασε μία καλή ελπίδα να πολεμήσει και αυτός για το πρωτάθλημα. Βέβαια πρέπει να του αναγνωριστεί ότι είχε αρκετές δυσκολίες εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη στον προηγούμενο αγώνα.

1ο σκέλος


Η πίστα του Magny Cours πρόσφερε στους αναβάτες ένα βρεγμένο αγώνα με τις ανάλογες ανατροπές φυσικά! Ο Max Biaggi είχε πετύχει ένα άσχημο χρόνο στην διαδικασία της Superpole αλλά φάνηκε ότι έβρισκε τον καλό του εαυτό καθώς ανέβαινε γρήγορα θέσεις…μέχρι να πέσει στον 3ο γύρο.
Αφήνοντας ανοικτό το πεδίο για τους ανταγωνιστές του, πρώτος ανταποκρίθηκε ο Tom Syles, ο οποίος με τα βρόχινα ελαστικά πέρασε μπροστά. Καθώς όμως οι γύροι περνούσαν και η βροχή σταμάτησε, άρχισαν να εμφανίζονται στεγνά σημεία στην πίστα. Έτσι ο Sykes αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα και είδε αρχικά τον Sylvain Guintolli αλλά και τον Marco Melandri να τον προσπερνούν.
Ο Guintolli έκανε την φετινή του υπέρβαση κερδίζοντας τον αγώνα πιάνοντας ένα πολύ δυνατό ρυθμό προς το τέλος. Ο Melandri τερμάτισε δεύτερος και ο Sykes τρίτος.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά του Biaggi να μειωθεί στους 14.5 βαθμούς από τον Sykes και 18.5 βαθμούς από τον Melandri. Ήταν ξεκάθαρο πια ότι όλα τα σενάρια έμεναν ανοιχτά και θα κρίνονταν στο τελευταίο σκέλος της χρονιάς!

2ο σκέλος


Η πίστα είχε πια στεγνώσει στα περισσότερα τμήματά της, οπότε όλοι οι αναβάτες αγωνίστηκαν με σλικ ελαστικά. Ο Tom Sykes από την αρχή έδειξε ότι ήταν διατεθειμένος να τα παίξει όλα για όλα και άρχισε μία μάχη με τον Eugene Laverty.
O Melandri δυστυχώς εγκατέλειψε το παιχνίδι με ένα θεαματικό high siding και ο Biaggi βρισκόταν δέκατος.
Μόλις λοιπόν ο Sykes τέθηκε επικεφαλής και άρχισε να ξεφεύγει, αισθάνθηκε ότι θα μπορούσε να πιάσει το όνειρο του πρωταθλήματος. Από την άλλη ο Biaggi έβλεπε διαρκώς την ομάδα του να τον ενημερώνει ότι έπρεπε πάση θυσία να τερματίσει τουλάχιστον πέμπτος για να κερδίσει το πρωτάθλημα!
Στον τέταρτο γύρο ο Biaggi  βρισκόταν έβδομος πίσω από τους Checa και Giugliano. Στον 15ο γύρο είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση και με ένα αγώνα τακτικής έμεινε εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Έτσι, άσχετα αν ο Sykes νίκησε δεχόμενος αρκετή πίεση από τον Jonathan Rea (Honda), ο Biaggi είναι ο πρωταθλητής για το 2012!
Ο μισός βαθμός διαφορά με τον οποίο έχασε τον τίτλο, δεν στεναχώρησε πάρα πολύ τον Sykes που αναγνώρισε ότι το να φτάσει με την ομάδα του τόσο ψηλά στο φετινό πρωτάθλημα ήταν υπεράνω των προσδοκιών για όλους!
Ανάλογες ήταν και οι σκέψεις του Melandri, αφού δεν ξεκίνησαν πολύ καλά το πρωτάθλημα, ανέκαμψαν στα μισά και τελικά είχαν μία αξιοσημείωτη πορεία με την ομάδα της BMW.
Από την άλλη ένας περιχαρής Biaggi στα 41 του χρόνια δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος που μπορεί ακόμα να εξελίσσεται οδηγικά και να πρωταγωνιστεί σε ένα τόσο δυνατό θεσμό με έντονο ανταγωνισμό.

World Supersport


Με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα υπέρ του Kenan Sofuoglou δεν υπήρχε έντονο ενδιαφέρον στην κατηγορία των Supersport.
Ο Jules Cluzel (Honda) παρόλα αυτά πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη μπροστά στο κοινό της πατρίδας του αφήνοντας δεύτερο τον Sam Lowes (Honda). Τρίτος τερμάτισε ο Dan Linfoot και ο πρωταθλητής Sofuoglou βρέθηκε εκτός βάθρου στην τέταρτη θέση.

Αποτελέσματα Superbike

1ο σκέλος
1. Sylvain Guintoli (Ducati)
2. Marco Melandri (BMW)
3. Tom Sykes (Kawasaki)
4. Maxime Berger (Ducati)
5. Leon Haslam (BMW)
6. Ayrton Badovini (BMW)
7. Eugene Laverty (Aprilia)
8. Davide Giugliano (Ducati)
9. Claudio Corti (Kawasaki)
10. Loris Baz (Kawasaki)
2ο σκέλος
1. Tom Sykes (Kawasaki)
2. Jonathan Rea (Honda)
3. Sylvain Guintoli (Ducati)
4. Eugene Laverty (Aprilia)
5. Max Biaggi (Aprilia)
6. Davide Giugliano (Ducati)
7. Carlos Checa (Ducati)
8. Chaz Davies (Aprilia)
9. Ayrton Badovini (BMW)
10. Leon Camier (Suzuki)

Βαθμολογία Superbike

Βαθμολογία
1. Max Biaggi, 358
2. Tom Sykes, 357.5
3. Marco Melandri, 328.5
4. Carlos Checa, 287.5
5. Jonathan Rea, 278.5
6. Eugene Laverty, 263.5
7. Sylvain Guintoli, 213.5
8. Leon Haslam, 200
9. Chaz Davies, 164.5
10. Davide Giugliano, 143

Αποτελέσματα Supersport

Supersport
1. Jules Cluzel (Honda)
2. Sam Lowes (Honda)
3. Dan Linfoot (Kawasaki)
4. Kenan Sofuoglu (Kawasaki)
5. Fabien Foret (Kawasaki)
6. Alex Baldolini (Triumph)
Βαθμολογία
1. Kenan Sofuoglu, 231
2. Jules Cluze, 210
3. Sam Lowes, 172
4. Fabien Foret, 171
5. Broc Parkes, 135
6. Sheridan Morais, 96
7. Alex Baldolini, 96
8. Ronan Quarmby, 84
9. Vittorio Iannuzzo, 60
10. Andrea Antonelli, 60

Φωτογραφίες

Video 1ου σκέλους

Video 2ου σκέλους

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 10:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon