.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014 21:53

MotoGP 2014, 10ος αγώνας, Indianapolis

Τις έκανε 10 ο Marquez!

 

Έχοντας πάρει άλλη μία Pole Position, την 8η για φέτος, ο Marc Marquez ξεκινούσε από την καλύτερη θέση για να διεκδικήσει άλλη μία πρωτιά. Και τα κατάφερε αυξάνωντας τον αριθμό των συνεχόμενων νικών, στις 10!

Προηγήθηκε ο Rossi

Στην εκκίνηση όμως ήταν ο Dovizioso αυτός που ξεκίνησε καλύτερα με τον Rossi να ακολουθεί από κοντά, να περνάει και να φεύγει αμέσως μπροστά, με τους Dovizioso, Iannone και Pedrosa να ακολουθούν. Ο Marquez περνάει αμέσως στην 3η θέση και ακολουθούν πιο πίσω οι Lorenzo, Pol Espargaro, Brandl. O Lorenzo φτάνει και πιέζει τον Pedrosa τον οποίο και περνάει στον 2ο γύρο ενώ μπροστά, ο Rossi με τον Doviziozo ανοίγουν την διαφορά από τον Marquez – ο Dovizioso εδώ κάνει ταχύτερο γύρο. Ο Lorenzo έχει περάσει 4ος και πλησιάζει τον Marquez κάνοντας ταχύτερο γύρο ενώ ο Rossi προσπαθεί να ξεφύγει από τον Dovizioso που τον απειλεί. Ο Dovizioso προσπαθεί να περάσει σε κάθε στροφή, μιας και φτάνει πιο γρήγορα αφού η μοτοσυκλέτα του είναι πιο δυνατή, αλλά ο Rossi κρατάει, μέχρι που στην K1, ο Dovizioso περνάει. Αλλάζουν μεταξύ τους θέσεις για λίγες στροφές αλλά ακουμπάνε, ανοίγουν την γραμμή τους και τελικά περνάει 1ος ο Marquez με τον Lorenzo να ακολουθεί! Λίγο αργότερα, ένα λάθος στις γραμμές δίνει την ευκαιρία ξανά στον Rossi να φύγει μπροστά και να ανοίξει την διαφορά, με τους Marquez, Lorenzo και Dovizioso να ακολουθούν. Ο Lorenzo πιέζει πολύ τον Marquez αλλά αυτός δεν τον αφήνει, κι έτσι με τον ρυθμό να αυξάνει, πλησιάζουν τον Rossi. O Rossi είναι σταθερός και δεν αφήνει περιθώρια στον Marquez να περάσει, είναι όμως ο Lorenzo αυτός που επιτίθεται, χώνεται σφήνα άσχημα και στους δύο, και αναγκάζει τον Rossi να ανοίξει την γραμμή του για να μην πέσει. Ο Marquez βρίσκεται ξανά μπροστά και ο Rossi περνάει τον Lorenzo και βρίσκεται 2ος με τους Lorenzo, Pedrosa, Iannone, να ακολουθούν πλέον από κοντά. Τώρα ο Marquez έχει την ευκαιρία του να απομακρυνθεί, μία ελεύθερη πίστα, και ανοίγει έτσι την διαφορά. Παράλληλα, ο Aleix Espargaro μπλέκει με τον Stefan Brandl, και ο πρώτος εγκαταλείπει με διαλυμένο πίσω μέρος, ο δεύτερος πέφτει άσχημα, διαλύει την μοτοσυκλέτα του, αλλά είναι καλά.

Άλλη μία νίκη!

Ο Pedrosa εν τω μεταξύ, περνάει τον Dovizioso και βάζει στόχο τον Lorenzo ενώ στις μπροστινές θέσεις, οι διαφορές μεταξύ Marquez και Rossi παραμένουν σταθερές. Ο Lorenzo, κάνει άλλη μία επίθεση στον Rossi τον οποίο περνάει πάλι με το κόλπο “σου ανοίγω την γραμμή” και ο Marquez μόνος του μπροστά, αυξάνει την διαφορά κάνοντας ταχύτερο γύρο. Ένα μηχανικό πρόβλημα θέτει εκτός μάχης τον Iannone ο οποίος εγκαταλείπει 12 γύρους πριν το τέλος.

Έχουν απομείνει εφτά γύροι και δεν έχει αλλάξει κάτι στην κατάταξη, εκτός από τις διαφορές των αναβατών που έχουν αυξηθεί. Ο Marquez οδεύει για την δέκατη στην σειρά νίκη του με την διαφορά του να έχει φτάσει στα 2,5 δευτερόλεπτα από τον Lorenzo, και τον καιρό να έχει βαρύνει επικίνδυνα και να ετοιμάζεται για βροχή.
Μπαίνουμε στον τελευταίο γύρο, όλοι παραμένουν σταθεροί και ο Marquez κερδίζει για 10η συνεχόμενη φορά φέτος με τους Lorenzo, Rossi, Pedrosa, Pol Espargaro, Smith, Dovizioso, Crutchlow, Redding και Hiroshi Aoyama να συμπληρώνουν την δεκάδα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014 00:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2014, 9ος αγώνας, Γερμανία MotoGP 2014, 11ος αγώνας, Brno »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon