.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 21:38

Παγκ.Motocross 2013, 16ος αγώνας, Μεγάλη Βρετανία

 

Τίτλο ο Cairoli, τον αγώνα κερδίζει ο Desalle



Μπορεί ο Antonio Cairoli να πανηγύρισε τον 7ο τίτλο του – 5ο στην MX1 στην Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο ήταν ο Clement Desalle που πήρε την νίκη συνολικά στον αγώνα. Στην MX2, ο Glenn Coldenhoff πήρε την νίκη μετά από δύο δύσκολους αγώνες.

MX1 – Πρωταθλητής ο Cairoli, νικητής ο Desalle


Ο αναβάτης της Rockstar Energy Suzuki, Clement Desalle, ήταν αυτός που κυριάρχησε στον αγώνα, κάτι που καταφέρνει για 3η φορά στη σειρά, και δείχνει τις διαθέσεις του για το μέλλον. Ο βέλγος αναβάτης τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο σκέλος μιας και δεν μπορούσε να οδηγήσει όπως θα ήθελε, ενώ στο δεύτερο, ήταν πίσω από τον Cairoli στην δεύτερη θέση, αλλά ο Ιταλός μετά από μία πτώση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, κι έτσι ο Desalle πήρε την πρωτοπορία και την νίκη.
Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Kevin Strijbos και στα δύο σκέλη με αποτέλεσμα να πάρει την 2η θέση στην γενική κατάταξη, με τον Bobryshev να τον κοντράρει στο μεγάλο τριπλό άλμα, όπου τελικά δέχθηκε την προσπέρασή του.

Ο Evgeny Bobryshev δεν ξεκίνησε καλά το σαββατοκύριακο αλλά τερμάτισε 3ος τελικά στο ένα σκέλος. Στον δεύτερο αγώνα, ήταν 3ος για την περισσότερη διάρκεια του σκέλους αλλά μόλις τελικά είδε τον Strijbos να φτάνει γρήγορα, τον άφησε να περάσει προκειμένου να διατηρήσει την 3η θέση του στην γενική.
Σκληρό σαββατοκύριακο και για τον Ken De Dycker που τερμάτισε τελικά 4ος στην γενική κατάταξη των σκελών (5ος – 4ος) ενώ ο Tommy Searle δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, στον αγώνα της πατρίδας του, και να τερματίσει στο βάθρο. Στον πρώτο αγώνα ήταν 8ος και κατάφερε να φτάσει μέχρι την 6η θέση, ενώ στον δεύτερο αγώνα κόλλησε στην λάσπη, καθυστέρησε και έφτασε τελικά μέχρι την 7η θέση, με συνολικό τερματισμό στην 5η.

MX2 – Εκπληκτικός Coldenhoff!


Μία μοναδική ημέρα ήταν η Κυριακή για τον Glenn Coldenhoff, ο οποίος πήρε μία αποφασιστική νίκη στην κατηγορία MX2. Ο Ολλανδός ήταν πολύ κουρασμένος στον πρώτο αγώνα και τερμάτισε 3ος, ενώ ξεκίνησε 10ος στο δεύτερο σκέλος. Κατάφερε όμως να ανέβει στην 4η θέση και να τερματίσει έτσι 1ος συνολικά στην γενική κατάταξη της ημέρας.
Ο Jake Nicholls ήταν πολύ κοντά στην νίκη και τερμάτισε ένα βαθμό μόλις πίσω από τον Coldenhoff. Τερμάτισε 2ος στον πρώτο αγώνα ενώ στον δεύτερο έφτασε στην 6η θέση, κι έτσι έμεινε στην 2η της γενικής κατάταξης.

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο José Butrón παρά το ότι τερμάτισε στην 3η θέση του βάθρου. Ο Ισπανός αναβάτης είχε δύο πολύ καλές εκκινήσεις αλλά τερμάτισε 5ος και 3ος και έχασε έτσι την ευκαιρία να κερδίσει συνολικά τον αγώνα.
Στην 4η θέση της γενικής βρέθηκε ο Romain Febvre που είχε εξαιρετική παρουσία στον δεύτερο αγώνα με 2η θέση, μπροστά από τους Butrón, Coldenhoff και Tixier. Όμως , έχασε το βάθρο λόγω μίας κακής εκκίνησης στον πρώτο αγώνα, και τερματισμού στην 9η θέση.
Πέμπτος τελικά τερμάτισε ο Christophe Charlier με πολλές πτώσεις στο πρώτο σκέλος, τερματισμό στην 19η θέση, αλλά και νίκη του δεύτερου σκέλους, με εννέα δευτερόλεπτα διαφορά.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 22:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παγκ. Μotocross 2013, 12ος αγώνας, Φιλανδία Motocross Of Nations 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon