.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 11:33

Motocross Of Nations 2013

 

Πρώτοι οι Βέλγοι στην Γερμανία!

 



Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Η 67η εκδήλωση του Motocross των Εθνών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Teutschenthal της Γερμανίας και αν κάποιοι την θυμούνται πιο πολύ θα είναι τα μέλη της Βελγικής αποστολής που κατέκτησαν την κορυφή. Η υπερδύναμη της Αμερικής περιορίστηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου το οποίο συμπληρώθηκε από την Ιταλική αποστολή.

Race 1 (MΧ1 - MΧ2)


O πρώτος αγώνας βρήκε τον Valentin Guillod να παίρνει την Holeshot, με την πρώτη θέση να αλλάζει χέρια μεταξύ Guillod και Dean Ferris αλλά τελικά να καταλήγει στον Roczen που ερχόταν φορτσάτος. Στην συνέχεια οι δυο αρχικά πρωτοπόροι έχασαν κι άλλες θέσεις καταλήγοντας 9ος και 5ος αντίστοιχα. Όμως ούτε ο Roczen θα κρατούσε την θέση του καθώς ο Antonio Cairoli σταδιακά βρήκε ρυθμό και 6 λεπτά από το τέλος βγήκε μπροστά και έμεινε εκεί. Άτυχος στάθηκε ο Eli Tomac που παρά το ξεκίνημα από την 17η θέση έφτασε πίσω από τον Roczen αλλά μετά από μια θεαματική πτώση εγκατέλειψε τον αγώνα του ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Η πτώση του Tomac χάρισε την 3η θέση στον Tommy Searle, με την 5άδα να συμπληρώνουν οι Dean Ferris και Gautier Paulin.

 Race 2 (MΧ2-Open)

Στην συνέχεια, κάτοχος της Holeshot έγινε ο Dean Ferris, όμως οι Roczen και Tomac δεν τον άφησαν να την χαρεί. Μέσα στην πατρίδα του όμως ο Roczen έλαμψε και άφησε 2ο τον Tomac, με το πλήθος να επευφημεί τον Roczen που έβγαινε νικητής της MΧ2 για 4η συνεχόμενη χρονιά. Ωραίο αγώνα έκανε και ο Clement Desalle που τερμάτισε 3ος με τους Justin Barcia και Dean Ferris.

 Race 3 (MΧ1-Open)

 

Στον 3ο και τελευταίο αγώνα η πρώτη στροφή ξεκίνησε με μια μαζική πτώση με πολλούς πρωτοκλασάτους να πέφτουν. Κάποιοι όπως ο Justin Barcia ανέκαμψαν μέχρι την ενδέκατη θέση ενώ άλλοι όπως o Clement Desalle που έβγαλε τον ώμο του δεν συνέχισαν τον αγώνα τους. Στα πιο αγωνιστικά τεκταινόμενα, ο Max Nagl πήρε την Holeshot και προηγήθηκε μέχρι τα μισά του αγώνα για να χάσει την θέση του από τον Αntonio Cairoli που ήθελε βαθμούς για να ανεβάσει την Ιταλική συμμετοχή. Ο Ken De Kycker ακολούθησε 2ος δίνοντας τα όλα για όλα για μια καλή θέση στην γενική αφού πέρασε τον Ρώσο Evgeny Bobryshey καταλαμβάνοντας την 2η θέση. Την 5άδα έκλεισαν οι Max Nagl και Tommy Searle.
Η ελληνική αποστολή, απαρτιζόμενη από τους Δημήτρη Βαγγελάκο, Γιάννη Τουρατζίδη και Γιώργο Αρβανίτη, προσπάθησε αλλά έμεινε εκτός πρόκρισης από τις 32 ομάδες που τελικά έτρεξαν στους αγώνες της Κυριακής.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 22:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon