.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 11:19

Παγκ. Μotocross 2013, 12ος αγώνας, Φιλανδία

 

Μία από τα ίδια

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Με ήλιο αλλά και βροχή στα τελειώματα, ο αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος Motocross στο Hyvinkaa της Φινλανδίας αφήνοντας περιθώρια για θέαμα στους θεατές, με πρωταγωνιστές πάλι τους Cairoli και Herlings.

ΜΧ1 - Iταλική υπόθεση και η Φιλανδία


O Antonio Cairoli ήταν αυτός που πήρε και τις 2 νίκες επί Φιλανδικού εδάφους αρχικά ξεκινώντας 4ος και σταδιακά φτάνοντας την κορυφή προσπερνώντας τους Desalle, Concalves και Strijbos. Στο 2ο σκέλος τα πράγματα ήταν πιο απλά για τον Ιταλό καθώς βγήκε μπροστά στον πρώτο κιόλας γύρο μένοντας εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Clement Desalle αφού πήρε και την Holeshot του 1ου σκέλους αφήνοντας πίσω του τον Kevin Strijbos στην 3η θέση της γενικής.
Εκτός βάθρου αλλά ικανοποιημένος από την 4η θέση ο Ken De Dycker, ο οποίος έδωσε θέαμα κάνοντας πολύ καλό αγώνα και στα 2 σκέλη ξεκινώντας από την 13η θέση, καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του οριακά τον αναβάτη της Kawasaki, Jeremy Van Horebeek. Στην 6η θέση ακολούθησε ο Gautier Paulin, απογοητευμένος από την αδυναμία του να βρει τις σωστές γραμμές σε όλο τον αγώνα. Την 10άδα της κορυφής συμπλήρωσαν οι Rui Concalves, Evgeny Bobryshev, Maximilian Nagl και Joel Roelants.

MX2 - Μόνος του o Herlings

Στην ΜΧ2 αυτός που δεν είχε αντίπαλο ήταν και πάλι ο Jeffrey Herlings παίρνοντας την πρωτοπορία από νωρίς και ανοίγοντας διαφορά που τελικά έφτασε τα 50’’ από τον 2ο Dean Ferris που είχε να δει βάθρο από τον 6ο αγώνα της σεζόν στην Πορτογαλία. Η 3η θέση της γενικής φιλοξένησε τον «ήρωα» Jordi Tixier ο oποίος έπεσε στον πρώτο γύρο ξεκινώντας ουσιαστικά τον αγώνα του από το τέλος αλλά σταδιακά αναρριχήθηκε μέχρι την 5η θέση ενώ στο 2ο σκέλος ήταν 2ος σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Ένας άλλος αναβάτης ικανοποιημένος με την 4η θέση ήταν ο Jose Butron καθώς επέλεξε να μην ρισκάρει στα χώματα της Φιλανδίας και χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα τη μοτοσυκλέτα του τερμάτισε μπροστά από τον Αlexander Tonkov που έκανε το 10-6. Στον αγώνα της πατρίδας του ο Harri Kullas πήρε την 6η θέση της γενικής δίνοντας θέαμα και ικανοποιώντας τους συμπατριώτες του με τους Petar Petrov, Max Anstie, Glenn Goldenhoff και Christophe Charlier να συμπληρώνουν την κορυφαία 10άδα της γενικής.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 11:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon