.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 11:04

Παγκ. Μotocross 2013, 11ος αγώνας, Λετονία

 

Cairoli και Herlings ξανά

 



Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Άμμος και ήλιος ήταν τα κύρια στοιχεία της φύσης που είχαν να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες στην πολύ τεχνική πίστα Zelta Zirgs στη Λετονία, με ικανότερους όλων να ανταποκριθούν τους Cairoli και Herlings.

ΜΧ1- Μαχητής παρά τους πόνους ο Cairoli


Όπως και πέρυσι στη Λετονία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Antonio Cairoli τερματίζοντας 2ος στο 1ο σκέλος μη θέλοντας να πιέσει το τραυματισμένο του γόνατο αλλά στο 2ο σκέλος υπήρξε αμείλικτος κυριαρχώντας στον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. 2ος στην γενική επίσης όπως και πέρυσι ο Ken De Dycker που πήρε και την Holeshot του 1ου σκέλους. Ο Clement Desalle παίρνοντας και στα 2 σκέλη την 3η θέση, ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αρχικά στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας του, γεγονός που δεν τον άφησε να βρει τον ρυθμό των πρωτοπόρων. Στην 4η θέση χάνοντας οριακά το βάθρο αλλά όντας ικανοποιημένος από την οδήγηση του τερμάτισε ο αναβάτης της Kawasaki Gautier Paulin ενώ ο teammate του, Jeremy Van Horebeek ακολούθησε στην 5η θέση της γενικής. Οι Tommy Searle, Kevin Strijbos, Rui Goncalves, Maximilian Nagl και Joel Roelants συμπλήρωσαν την 10άδα της γενικής.

ΜΧ2 - Άνετος ο Herlings

Εδώ τα πράγματα ήταν απλά καθώς ο Jeffrey Herlings είχε την τιμητική του χτυπώντας το διπλό και στα 2 σκέλη του αγώνα αλλά και την Holeshot του 2ου σκέλους. Στο 2ο σκαλί του βάθρου τον ακολούθησε ο Jose Butron με 2-3 στα 2 σκέλη του αγώνα ενώ πήρε και την Holeshot του 1ου σκέλους. Αποσκοπώντας την 2η θέση αλλά παίρνοντας τελικά την 3η λόγω πτώσης ελαφρά απογοητευμένος ο Jordi Tixier συμπλήρωσε το βάθρο. Στο καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα στην 4η θέση ο Petar Petrov με πίσω του από κοντά και με πολύ καλό ρυθμό τον Romain Febvre. Την 10άδα της κορυφής συμπλήρωσαν οι Dylan Ferrandis, Glenn Coldenhoff, Jake Nicholls, harri Kullas και Jason Clermont.

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 11:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon