.
Κατηγορία Freestyle Motocross
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 11:18

Red Bull X-Fighters 2012, 4ος αγώνας, Sydney

 

 

Πρωταθλητής για το 2012 ο Levi Sherwood!

 

 



Με τρεις νίκες σε τρεις ηπείρους, ο Levi Sherwood αναδείχθηκε ο απόλυτος κυρίαρχος του Red Bull X-Fighters World Tour, της διοργάνωσης αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Συναρπαστική αναμέτρηση


Σε μια συναρπαστική αναμέτρηση στον μεγάλο τελικό του Σύδνεϋ το περασμένο Σάββατο, ο Νεοζηλανδός rider κέρδισε κατά κράτος τον αντίπαλό του, Thomas Pages από τη Γαλλία αποδεικνύοντας ότι το πρώτο σκαλί του βάθρου του ανήκει δικαιωματικά.  
Σύδνεϋ, Αυστραλία – Ο Νεοζηλανδός Levi Sherwood βγήκε νικητής από την επική μάχη εναντίον του σκληρού αντιπάλου του Thomas Pages από την Γαλλία,  στην  τελευταία στάση του Red Bull X- Fighters World Tour για το 2012 που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Σύδνεϋ.  Ο Αυστραλός Josh Sheehan, παρά τον  ελαφρύ τραυματισμό του, κατάφερε και κέρδισε την τρίτη θέση με μια σειρά από εντυπωσιακά άλματα κάτω από συνθήκες υγρασίας που επικρατούσαν στο νησί Cockatoo, στο λιμάνι του Σύδνεϋ. Ο Pages, ο οποίος κατάφερε να απογειώσει το freestyle motorcross κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της σεζόν, εντυπωσιάζοντας το κοινό του με μια σειρά εκπληκτικών τρικ, τερμάτισε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ο Ισπανός Dany Torres, ο πρωταθλητής του 2011, κατέκτησε την τρίτη θέση.  

Δηλώσεις

«Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν» δήλωσε ο Sherwood αμέσως μετά την κατάκτηση του πρώτο του τίτλου Red Bull X-Fighters World Tour ενώ εξομολογήθηκε ότι οι εκπληκτικές επιδόσεις του Pages τον έκαναν να ξεπεράσει τα όριά του. Πετυχαίνοντας τρεις νίκες, στην πρώτη στάση στο Ντουμπάι, στη συνέχεια στα μέσα του καλοκαιριού στη Μαδρίτη και στον μεγάλο τελικό, ο Νεοζηλανδός rider ήταν η κυρίαρχη δύναμη κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, η οποία διήρκησε εφτά μήνες. Ωστόσο, ο Αμερικάνος Todd Potter κατάφερε και τον νίκησε, μετά από μια σκληρή μάχη, στο Glenn Helen της Καλιφόρνια, τερματίζοντας πρώτος μέχρι και τα μισά της σεζόν. Έπειτα ο Sherwood πήρε το μεγάλο προβάδισμα μετά τη νίκη του στη Μαδρίτη, αλλά ηττήθηκε από τον Pages στο Μόναχο. Τελικά ο Νεοζηλανδός πρωταθλητής κατάφερε να εξοντώσει τον «ενοχλητικό» Γάλλο αντίπαλο του, Pages, και να πάρει τη νίκη που χρειαζόταν ώστε στη συνέχεια να κερδίσει στην εντυπωσιακή αναμέτρηση, καταγράφοντας τη μικρότερη διαφορά (μόλις 20 βαθμούς) που έχει γίνει ποτέ στην 12χρονη ιστορία του Red Bull X-Fighters.
-//-

Αποτελέσματα



Αποτελέσματα του Red Bull X-Fighters στην Αυστραλία:

 
1. Levi Sherwood (ΝΖΛ)
2. Thomas Pages (ΓΑΛ)
3.  Josh Sheehan (ΑΥΣ)
4. Jackson Strong (ΑΥΣ)
5. Eigo Sato (ΙΑΠ)
6. Taga Hikashino (ΙΑΠ)
7. Dany Torres (ΙΣΠ)
9. Cameron Inclair (ΑΥΣ)
10. Javier Villegas (ΧΙΛ)
11. Todd Poter(ΗΠΑ)

Συνολική Κατάταξη:
 
1. Sherwood  335 βαθμοί
2. Pages  315 βαθμοί
3. Torres 215 βαθμοί
4. Villegas 190 βαθμοί
5. Sato 190 βαθμοί
6. Potter 155 βαθμοί

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 11:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon