.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 12:19

Παγκ.Enduro 2014, 5ος αγώνας, Σουηδία

Αλλάζουν τα δεδομένα

 


Με πάνω από δύο ώρες ειδικών διαδρομών, ο αγώνα στο Enkoping της Σουηδίας έφερε τα πάνω κάτω δείχνοντας ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Ε1 – Εντυπωσιακός Remes


Δεν υπάρχει σταματημός για τον Christophe Nambotin στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, με τον Eero Remes να φτάνει για μία ακόμη φορά στην 2η θέση και τον Jeremy Tarroux να ακολουθεί στο βάθρο. Ο Cristobal Guerrero ήταν αυτός που ακολούθησε με τον Rudi Moroni να συμπληρώνει την 5άδα της πρώτης μέρας.
Την δεύτερη μέρα όμως, ο Remes έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση όντας αχτύπητος, με τον Nambotin να κάνει ένα λάθος στην extreme ειδική και να μένει τελικά 2ος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Guerrero με τον Tarroux και τον Thomas Oldrati να ακολουθούν.

Ε2- Renet συνεχόμενα


Την 5η του νίκη πήρε την πρώτη μέρα του αγώνα ο Pela Renet με τον Johnny Aubert και τον Alex Salvini να ακολουθούν. Πίσω του ήρθαν οι Lorenzo Santolino και Roni Nikander.
Άλλη μία νίκη για τον Renet ήρθε την 2η μέρα του αγώνα με τον Aubert να ακολουθεί, πιέζοντας τον αρκετά. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Salvini Με τους Santolino και Nikander να ακολουθούν.

Ε3 – Με απόντα τον Cervantes…


Τα βλέμματα φυσικά για φέτος έχει κλέψει ο Matt Phillips που κέρδισε την 1η μέρα, με τον Mathias Bellino να επιτίθεται δυνατά για να τον χτυπήσει. Ωστόσο, η 2η θέση γι’ αυτόν ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να φέρει με τον Jeremy Joly να σιγουρεύει την 3η θέση του βάθρου. Ακολούθησε ο Luis Correia με τον Joakim Lunjjgren στην 5η θέση, και τον χτυπημένο Ivan Cervantes να συμμετέχει με… πατερίτσες και να τερματίζει τελικά 12ος.
Ο Bellino ήταν ωστόσο αυτός που κέρδισε την 2η μέρα με τον Phillips να τερματίζει 2ος και τον Matti Seistola στην 3η θέση. O Correia τερμάτισε 4ος και ο Joly στην 5η θέση.

EJ – Redondi και McCanney


Επιστροφή στις νίκες για τον Giacomo Redondi στην κατηγορία Junior με τον Danny McCanney να τερματίζει μπροστά από τον αδελφό του Jamie τελικά. Ακολούθησε ο Loïc Larrieu με τον Lars Lofgren στην 5η θέση.
Ο Danny Mc Canney κέρδισε τον Redondi την 2η έρα με τον Larrieu να ακολουθεί, και την πεντάδα να συμπληρώνουν οι Jamie McCanney και Lofgren.

 Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 13:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon