.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 21:14

Παγκ.Π.Enduro 2014, 3ος αγώνας, Καλαμπάκα

Στη σκιά των βράχων!

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Γκαραγκούνης

Επεισοδιακές μάχες μεταξύ των ξένων αναβατών αλλά και δυνατές Ελληνικές συμμετοχές απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαϊου στην Καλαμπάκα. Η τοπική λέσχη, ΜΑΣΚ, έφερε σε πέρας άλλον έναν μοναδικό αγώνα κερδίζοντας και αυτή τις καλύτερες κριτικές!

Στα βράχια των Μετεώρων


Πως και πως περίμεναν οι Έλληνες θεατές τον ελληνικό αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro που φέτος φιλοξενούσε η Καλαμπάκα. Μπροστά από τα μοναστήρια, με φόντο τους βράχους των Μετεώρων, στήθηκε ο αγώνας στον οποίο οι ξένοι αναβάτες είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς να λύσουν. Πρωταγωνιστές την πρώτη μέρα ήταν οι Christophe Nambotin, Pela Renet, Ivan Cervantes και Giacomo Redondi που κέρδισαν τις κατηγορίες τους. Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη εμφάνιση έκανε ο Γιάννης Τρίγκας που συμμετείχε στην κατηγορία Ε2.

Την δεύτερη μέρα του αγώνα, την έκπληξη έκανε ο Eero Remes που κέρδισε τον αγώνα της κατηγορίας E1, με τον Antoine Meo να επιστρέφει στην κορυφή, στην κατηγορία E2, και τον Matt Philips να κερδίζει για πρώτη φορά στην E3 και τον Giacomo Rendodi να πρωταγωνιστεί ξανά στην Junior. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας ήταν αυτός που είχε καλύτερους χρόνους την δεύτερη μέρα του αγώνα, ο οποίος κέρδισε και τον τίτλο του ταχύτερου Έλληνα αναβάτη.

Κατηγορία Ε1 – Ανήκει στον Nambotin


Η πρώτη μέρα του αγώνα βρήκε τον Christophe Nambotin να κερδίζει με διαφορά 38 δευτερολέπτων με τον Jeremy Tarroux ο οποίος είχε μάχες με τον Eero Remes, τελικά να κερδίζει, αφού τελικά ο Remes αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Anthony Boissiere τερμάτισε 3ος με τον Cristobal Guerrero να βρίσκεται στην 4η θέση και τον Jaume Betriu να συμπληρώνει την 5άδα.
Ο Παναγιώτης Ζαφειρίου ήταν ο καλύτερος Έλληνας αναβάτης στην 10η θέση, μιας και ο Αλέξης Ζιώρας και ο Βασίλης Βράκας εγκατέλειψαν.

Την δεύτερη μέρα, ο Remes πήρε το αίμα του πίσω, αφού κέρδισε τον αγώνα εκμεταλλευόμενος και τα λάθη του Nambotin. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Guerrero με τον Tarroux και τον Thomas Oldratiνα συμπληρώνουν την πεντάδα.
Ο Παναγιώτης Ζαφειρίου ήταν για μία ακόμη φορά πρώτος Έλληνας στην 11η θέση, με τον Αλέξη Ζιώρα να εγκαταλείπει ξανά και τον Βασίλη Βράκα να μην εκκινεί.

Ε2 – Νίκη ο Renet


Την δεύτερη νίκη του την φετινή χρονιά πήρε ο Pela Renet με τους Johnny Aubert και Alex Salvini να μάχονται στην αρχή του αγώνα. Τελικά, ήταν ο Antoine Meo αυτός που τερμάτισε 2ος με τον Salvini να συμπληρώνει το βάθρο και τον Aubert να βρίσκεται 4ος. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Oriol Mena.
Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη επίδοση είχε ο Γιάννης Τρίγκας που βρέθηκε στην 11η θέση, με τους Βασίλη Σιαφαρίκα, Ηλία Κυριλή και Αντώνη Δήμου να ακολουθούν παίρνοντας βαθμούς στο παγκόσμιο.

Η δεύτερη μέρα, βρήκε τον Salvini να παλεύει για να επιστρέψει στις νίκες, αλλά μία πτώση και ένα σπάσιμο στην κλείδα, τον έβγαλε εκτός αγώνα. Ο Meo συνέχισε τις καλές εμφανίσεις παίρνοντας την νίκη. Τον ακολούθησε ο Renet με τον Aubert να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Jonathan Barragan που έρχεται από το παγκόσμιο Motocross άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό του και τερμάτισε 4ος, με τον Mena ξανά 5ο. Την δεύτερη μέρα, οι δύο πρώτοι Έλληνες άλλαξαν θέσεις με τον Βασίλη Σιαφαρίκα να τερματίζει 11ος, τον Γιάννη Τρίγκα να ακολουθεί, τους Ηλία Κυριλή και Αντώνη Δήμου να έρχονται από πίσω, παίρνοντας ξανά βαθμούς στο παγκόσμιο.

Ε3 – Νίκη για Philips


Παρέμεινε ανίκητος την πρώτη μέρα ο Ivan Cervantes ο οποίος πέτυχε την 5η κατά σειρά νίκη του για φέτος, με τον Mathias Bellino να οδηγάει πολύ γρήγορα όλη μέρα για να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να τερματίσει 2ος. Η ημέρα ήταν δύσκολη για τον Matt Philips που μετά από μία πτώση κατάφερε να τερματίσει 3ος, για να τον ακολουθήσει ο Luis Correia και ο Jeremy Joly. Την πρώτη μέρα, ο Θανάσης Τρίγκας έκανε τον καλύτερο χρόνο από τους Έλληνες και πήρε την 14η θέση, ενώ ο Χρήστος Παπαθεοδώρου συμπλήρωσε την βαθμολογούμενη 15άδα. Ακολούθησαν οι Απόστολος Ζβιντερίκος και Γιάννης Σεβαστόπουλος.

Την δεύτερη μέρα, ήρθε η πρώτη νίκη για τον Phillips ο οποίος κατάφερε στο σύντομο διάστημα που συμμετέχει στο παγκόσμιο endure να κερδίσει. Από κοντά βρισκόταν ο Ivan Cervantes στην 2η θέση, με τον Bellino να συμπληρώνει το βάθρο. Πίσω τους τερμάτισαν οι Matti Seistola και Luis Correia. Από ελληνικής πλευράς, ο Απόστολος Ζβιντερίκος αυτός που τερμάτισε πρώτος Έλληνας στην κατηγορία, στην 12η θέση, με τον Γιάννη Σεβαστόπουλο να ακολουθεί, στην 13η. Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Θανάσης Τρίγκας, εγκατέλειψαν.

ΕJ – Redondi x 2


Στην κατηγορία Junior, ο Giacomo Redondi ήταν αυτός που έβαλε μία τελεία στην νικηφόρα πορεία του Danny Mc Canney. Με πολύ μικρή διαφορά της τάξεως του μισού δευτερολέπτου, ο Rendondi εκμεταλλεύτηκε και μία πτώση του McCanney για να πάρει την πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο. Ακολούθησε ο Loïc Larrieu με τον Nicolo Mori και τον Alessandro Battig να συμπληρώνουν την πεντάδα.
Ο Παναγιώτης Κακολύρης ήταν ο μόνος Έλληνας που συμμετείχε εδώ και τερμάτισε στην 18η θέση.
Την δεύτερη μέρα, ο Redondi πήρε άλλη μία νίκη, με τον Larrieu να ακολουθεί και τον McCanney να βρίσκεται τρίτος, με τους Battig και Mori να ακολουθούν. Ο Παναγιώτης Κακολύρης εγκατέλειψε τον αγώνα νωρίς.

Youth Cup 125


Δύο συμμετοχές είχαμε στο Youth Cup 125 όπου, την πρώτη μέρα, ο Αρτέμης Σφηναρολάκης τερμάτισε 11ος και ο Δημήτρης Μπάκας 12ος. Την δεύτερη μέρα, τερμάτισε στην 11η θέση ξανά ο Σφηναρολάκης, ενώ ο Μπάκας εγκατέλειψε.

 Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 21:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon