.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 09:42

Παγκ.Enduro 2014, 2ος αγώνας, Πορτογαλία

 

Νικητές οι γνωστοί άγνωστοι

 

 

 

Σκληρές συνθήκες, τεχνικές ειδικές διαδρομές αλλά και μεγάλος συναγωνισμός στον 2ο αγώνα για το παγκόσμιο Enduro στην Πορτογαλία, με μεγάλους νικητές τους Antoine Meo, Christophe Nambotin και Ivan Cervantes

Ε1 – Κυρίαρχος Nambotin


Ένα μικρό λάθος στην ειδική extreme της Παρασκευής δεν ήταν αρκετό να κρατήσει τον Christophe Nambotin εκτός βάθρου, ο οποίος επέστρεψε στις νίκες την πρώτη μέρα του αγώνα, με τους Eero Remes, Cristobal Guerrero και Anthony Boissiere να μάχονται για τις υπόλοιπες θέσεις.
Τερμάτισαν τελικά με αυτή τη σειρά με τον Jeremy Tarroux να φτάνει 5ος.
Την δεύτερη μέρα, από την αρχή φαινόταν ότι ο αγώνας θα ήταν του Nambotin και πίσω του ακολουθούσε με 80’’ διαφοράς ο Remes. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Guerrero με τους Boissiere και Tarroux να ακολουθούν.

Ε2 – Μακράν πρώτος ο Meo


Συνεχίζοντας την κόντρα τους οι Antoine Meo και Pela Renet πάλεψαν για την νίκη, η οποία όμως πέρασε στα χέρια του Meo στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Ο Alex Salvini ο οποίος επανέρχεται από τον τραυματισμό του τερμάτισε 3ος, ενώ ο Johnny Aubert δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Oriol Mena.
Την δεύτερη μέρα, συνεχίστηκε η μάχη μεταξύ Meo και Renet, όπου φάνηκε ότι ο Renet θα κατάφερνε να πάρει την νίκη. Κάνοντας καλύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική, ο Meo σκαρφάλωσε πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τους Renet, Salvini, Aubert και Baraggan να ακολουθούν.

Ε3 – Νίκες και για Cervantes


Την 3η νίκη της χρονιάς πήρε την πρώτη μέρα του αγώνα της Πορτογαλίας ο Ivan Cervantes στην κατηγορία E3, με τον Mathias Bellino και τον Matt Phillips να ακολουθούν. Ήταν ο Matti Seistola αυτός που τερμάτισε 4ος με τον Aigar Leok να συμπληρώνει την 5άδα.
Το σκηνικό επαναλήφθηκε την 2η μέρα για τον Cervantes, ενώ στην 2η θέση βρέθηκε ο Seistola, Phillips, Luis Correia και Bellino να συμπληρώνουν την 5άδα.

EJ – Ανεξέλεγκτος Mc Canney


Την 3η του νίκη πήρα ο Danny Mc Canney στην κατηγορία Junior από την αρχή της χρονιάς, με τον Giacomo Redondi να βρίσκεται 2ος, και τον Loic Larrieu να ακολουθεί με 3’’ διαφορά.
Την δεύτερη μέρα, άλλη μία νίκη ήρθε για τον McCanney, με τον Redondi να είναι ξανά 2ος και τον Nicolo Mori 3ος.

 Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 10:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon