.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 10:38

Παγκ.Enduro 2014, 1ος αγώνας, Ισπανία

 

Εντυπωσιακή αρχή

 

 

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα endurο ξεκίνησε από την Ισπανία, στην Καταλούνια, με νέους πρωταγωνιστές, ανακατατάξεις αλλά και δυνατές ομάδες που ενισχύουν το θέαμα και τον συναγωνισμό.

Ε1 - Κυριάρχος ο Nambotin


Χωρίς να χάσει χρόνο στην μετάβασή του στην E1 κατηγορία, ο Christophe Nambotin, παγκόσμιος πρωταθλητής της E3 το 2013, έδωσε μάχες τις οποίες κέρδισε από τον Cristobal Guerrero, αν και είχε μία πτώση με κόστος 14’’. Ο Guerrero έδειξε από το SuperTest της Παρασκευής της διαθέσεις του, όντας δυνατός για την νίκη, αλλά ο Nambotin κέρδισε τελικά. Τον ταχύτερο χρόνο στην 2η ειδική διαδρομή είχε ο Jeremy Tarroux και ανέβηκε στην 3η θέση, με τους Jaume Betriu και Eero Remes να ακολουθούν.
Την δεύτερη μέρα, ξανά ο Nambotin έδειξε τα δόντια του από την αρχή, και παρά το ότι είχε μία πτώση στην τελευταία ειδική, κέρδισε με 39’’ από τον Anthony Boissiere, τον Remes, τον Guerrero και τον Tarroux να ακολουθούν.

Ε2 - Δυνατή αρχή για Meo


Δυνατά ξεκίνησε την χρονιά και ο Antoine Meo δείχνοντας ότι θα είναι ο αναβάτης που θα πρωταγωνιστήσει φέτος, κερδίζοντας τις έξι από τις δέκα ειδικές διαδρομές. Πολύ καλή εμφάνιση όμως και για τον Johnny Aubert με νέα ομάδα στην 2η θέση, ενώ ακολούθησε ο Pela Renet ο οποίος κέρδισε και την τελευταία ειδική διαδρομή. Ακολούθησαν οι Lorenzo Santolino, Oriol Men και ο Alex SALVINI που είχε χτυπημένο ψυγείο. Αλλαγή είχαμε για τους νικητές της κατηγορίας E2 με τον Pela Renet να κερδίζει τον Meo, και τον Aubert να πέφτει μία θέση, στην 3η. Ακολούθησαν οι Jonathan Barragan που έρχεται από το παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross και ο Salvini που ανέβηκε μία θέση από την πρώτη μέρα.

E3 - Cervantes από τα παλιά


Στην μεγάλη κατηγορία, η μάχη ήταν μεταξύ του Ivan Cervantes και του Matt Phillips με τον Ισπανό να έχει καλύτερους χρόνους στην τελευταία ειδική διαδρομή και να κερδίζει. Ο Phillips, Παγκόσμιος πρωταθλητής Junior το 2013, έκανε πολύ καλή πρώτη εμφάνιση σε μία senior κατηγορία, ενώ ακολούθησε ο Mathias Bellino, ο Luis Correia και ο Jeremy Joly που επίσης έκανε πρώτη εμφάνιση στην E3. Δεύτερη νίκη την δεύτερη μέρα για τον Cervantes με 32’’ από τον Matti Seistola που συμπλήρωσε την 2η θέση, μιας και ο Phillips έπεσε στην 3η . Ο Correia προσπάθησε αλλά παρέμεινε 4ος, και ο Aigar Leok συμπλήρωσε την πεντάδα.

Junior - Ταχύτερος ο McCanney


Ξεκάθαρος ήταν ο Danny McCanney, ταχύτερος στις έξι από τις δέκα ειδικές, με τον Loic Larrieu και τον Giacomo Redondi να ακολουθούν. Μάχη την 2η μέρα για την Junior κατηγορία με τον McCanney να κερδίζει ξανά, με τον Redondi να ανεβαίνει μία θέση, και τον Larrieu να συμπληρώνει το βάθρο.

 Women - Βασίλισσα η Sanz


H βασίλισσα της ερήμου Laia Sanz κέρδισε άνετα την πρώτη μέρα με την Jane Daniels και την Jessica Gardiner να συμπληρώνουν το βάθρο.
Άλλη μία νίκη για την Sanz με την Jane Daniels και την Jessica Gardiner να ακολουθούν πίσω της, την δεύτερη μέρα.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 10:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon