.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 10:33

Παγκ. Π. Enduro 2013, 7ος αγώνας, Γαλλία

 

Salvini, Meo και Nambotin!

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Ο Ιταλός Alex Salvini και ο Αυστραλός Matt Phillips στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές την πρώτη μέρα του αγώνα στη St Flour, με τον αγώνα να διακόπτεται από την βροχή. Meo και Nambotin ήδη είχαν στεφθεί πρωταθλητές από τον αγώνα της πατρίδας μας που έγινε στην Καστοριά.
Αν και η μέρα ξεκίνησε φυσιολογικά, το σκηνικό άλλαξε μετά τα μισά του αγώνα όταν τα σύννεφα που σκέπαζαν απειλητικά την περιοχή ξέσπασαν σε νεροποντή, κάνοντας την πίστα «αδιάβατη», αναγκάζοντας έτσι τους διοργανωτές σε διακοπή του αγώνα.

"Νέοι" και "παλιοί" πρωταθλητές

Ε1
Νικητής στην Ε1 ήταν ο Antoine Meo αφού είχε εξασφαλίσει τον τίτλο του από τον προηγούμενο κιόλας γύρο στην Καστοριά. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Eero Remes κρατώντας καλό ρυθμό χωρίς λάθη, με πίσω του τον Jeremy Joly στην 3η θέση. Την κορυφαία 5άδα συμπλήρωσαν οι Juha Salminen και Matti Seistola.

E2
Με τον Salvini να παίρνει την νίκη και τον τίτλο στην Ε2, το ενδιαφέρον στράφηκε σε αυτούς που θα συμπλήρωναν το βάθρο. Τελικά στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ivan Cervantes, με οριακά πίσω του τον Antoine Basset. Ακολούθησαν οι Pela Renet και Oriol Mena στην 5άδα της κορυφής.

Ε3
Η λάσπη και η βροχή δεν φαίνονταν να κόβουν την φόρα στον Christophe Nambotin και έτσι πήρε μια άξια και άνετη νίκη με αέρα 3’ από τον 2ο Joakim Ljunggren. Στην 3η θέση και ικανοποιώντας το γαλλικό κοινό, τερμάτισε ο Fabien Planet. Στην 4η θέση και καλύτερη φετινή του τερμάτισε ο Deny Philippaerts με πίσω του τον Benoit Fortunato να κλείνει την 5άδα.

"Οι μικροί"

Εnduro Junior
Και εδώ νικητής ήταν κάποιος που δεν έκανε λάθη και εκμεταλλεύτηκε το νερό της διαδρομής, και το όνομα αυτού Danny McCanney, o οποίος πήρε την πρώτη του νίκη στην Enduro Junior. 22’’ πίσω του αλλά σε μια 2η θέση που αρκούσε για τον τίτλο τερμάτισε ο Matt Phillips, με πίσω του τον ιταλό Nicolo Mori στο 1ο βάθρο του για αυτή τη σεζόν.

Υouth Class
Ερχόμενος φορτσάτος από την Καστοριά, ο Albin Elowson πήρε τη νίκη στους μικρούς, με την μάχη του βάθρου να συμπληρώνεται από τους Jeremy Miroir και Davide Soreca σε 2η και 3η αντίστοιχα.

Women’s Class
Στις γυναίκες η μέρα είχε την υπογραφή της Jane Daniels, η οποία υπήρξε επιβλητική απέναντι στην Laia Sanz 10’ πίσω στην 2η θέση. To βάθρο συμπλήρωσε η Geraldine Fournel.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014 23:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Regiment Cup 2013 Παγκ.Enduro 2014, 1ος αγώνας, Ισπανία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon