.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 10:09

Παγκ. Enduro 2014, 7ος αγώνας, Γαλλία

 

Τέλος με πρωταθλητές!

 

Με τους Daniel McCanney (Junior), Matt Phillips (E3), Laia Sanz (EW) και Davide Soreca (125 Youth Cup) να στέφονται παγκόσμιοι πρωταθλητές, συμπληρώθηκε ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, στην Γαλλία.

E1 – Πρωταθλητής ο Nambotin


Η πρώτη μέρα για τον Nambotin έφερε μία νίκη μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, ενώ ακολούθησε ένας άλλος Γάλλος, ο Jeremy Tarroux, με τον Antony Boissiere να συμπληρώνει το βάθρο. Γαλλική συνέχεια και στην τέταρτη θέση με τον Marc Bourgeois να ακολουθεί, και τον Φιλανδό Eero Remes να συμπληρώνει την πεντάδα.
Ο Nambotin συνέχισε τις νίκες και την δεύτερη μέρα του αγώνα, και απ’ ότι δήλωσε, το απόλαυσε πολύ. Ο Tarroux βρέθηκε στην ίδια θέση ενώ αλλαγή είχαμε στην 3η θέση του βάθρου, η οποία συμπληρώθηκε από τον Bourgeois. Μία θέση ανέβηκε και ο Remes ενώ ο Jaume Betriu τερμάτισε 5ος.

E2 – Δυναμικός ο Renet


Παρά το ότι ο Pela Renet είχε “καπαρώσει” τον τίτλο της κατηγορίας από τον προηγούμενο αγώνα, δεν έκλεισε καθόλου το γκάζι και κέρδισε και στην Γαλλία. Τον ακολούθησε ο Alex Salvini με τον Romain Dumontier, Oriol Mena, και Lorenzo Santolino να συμπληρώνουν την πεντάδα.
Την δεύτερη μέρα, δεν υπήρχε αλλαγή στις πρώτες θέσεις αφού Renet και Salvini παρέμειναν ως είχαν. Μετά την εγκατάλειψη του την πρώτη μέρα, ο Johnny Aubert ανέβηκε στο βάθρο, ενώ την τέταρτη και πέμπτη θέση κατέκτησαν οι Gregory Aranda kκαι ο Romain Dumontier.

 E3 – Πρωταθλητής ο Phillips!


Μετά από το ατύχημα που είχε στην Ιταλία, ο Matt Phillips επέστρεψε δυναμικά με στόχο να συγκεντρώσει βαθμούς και να παραμείνει μπροστά στην βαθμολογία. Πάλεψε σκληρά με τον Ivan Cervantes τον οποίο και κέρδισε. Στον τελευταίο του αγώνα, ο Fabien Planet κατάφερε να τερματίσει 3ος ενώ πολύ κοντά του τερμάτισε ο Aigar Leok και ο Matti Seistola. fifth.
Την δεύτερη μέρα, ο Phillips κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της κατηγορίας και έγινε έτσι ο πρώτος αναβάτης που πετυχαίνει να κερδίσει τον τίτλο σε Junior και senior κατηγορία στη σειρά. Έτσι, τερμάτισε 3ος αφού ήταν αρκετοί οι βαθμοί για να πάρει τον τίτλο, και ο Cervantes έκλεισε την χρονιά με νίκη. Επιστροφή στο βάθρο και για τον Matti Seistola μετά από τον αγώνα της Σουηδίας, στην 2η θέση, ενώ ο Leok και ο Planet, συμπλήρωσαν την πεντάδα.

 EJ – Πρωταθλητής Mc Canney!


Ο Danny Mc Canney έπρεπε να τερματίσει μπροστά από τον Giacomo Rendodi για να πάρει τον τίτλο της κατηγορίας Junior, και το κατάφερε! Ο Mc Canney κέρδισε το 2013 τον τίτλο της κατηγορίας Junior στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Super Enduro και είναι ο πρώτος αναβάτης που καταφέρνει να πάρει αμέσως μετά και έναν τίτλο στο παγκόσμιο Enduro. Με τους δύο αναβάτες που έπαιζαν για τον τίτλο να κάνουν το 2-3, η νίκη πήγε στον Loic Larrieu με τον Alessandro Battig και τον Oliver Nelson να συμπληρώνουν την πεντάδα.
Η δεύτερη μέρα είχε ξανά νικητή τον Larrieu με τους McCanney και Redondi, Nelson και Eloi Salsench να ακολουθούν.

 EW – Πρωταθλήτρια η Sanz


Μετά την 6η νίκη στη σειρά, η Laia Sanz έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στον 3ο τίτλο της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro. Η Jane Danniels και η Jessica Gardiner ακολούθησαν.
Άλλη μία νίκη ήρθε για την πρωταθλήτρια Sanz την 2η και στις υπόλοιπες θέσεις εν είχαμε καμία αλλαγή.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 10:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon