.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 09:58

AMA Supercross 2011 - 11ος γύρος – Jacksonville

 

Βραδιά εκπλήξεων

 



του Χρήστου Σώκου
Φωτογραφίες: Vitalmx

Μετά την βραδιά στο Jacksonville, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι κατά τη διάρκεια της πανσέληνου δεν συμβαίνουν περίεργα πράγματα! Πραγματικά, υπό το φως ενός γεμάτου φεγγαριού συνέβησαν τα πιο απρόοπτα σκηνικά που έχουμε παρακολουθήσει φέτος.

Στα προκριματικά σκέλη ο Ryan Villopoto έκανε απανωτά λάθη και αναγκάστηκε να πάει στο Last Chance Qualifying σκέλος για να προκριθεί στον τελικό. Και εκεί όμως έπεσε δύο φορές (!) με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού! Χαράς ευαγγέλια για τους διεκδικητές του τίτλου λοιπόν. Αλλά τα απρόοπτα συνεχίστηκαν, αφού στην πρώτη στροφή ο James Stewart έπεσε άσχημα και ο δρόμος έμεινε ανοιχτός στον Trey Canard να πανηγυρίσει την δεύτερη φετινή του νίκη.
Κάτι ανάλογο έγινε και στην Lites East, με τους δύο κορυφαίους αναβάτες Blake Baggett και Jason Anderson, να πέφτουν και αυτοί στο LCQ σκέλος και να χάσουν τον τελικό, τον οποίο τελικά κέρδισε περιχαρής ο Justin Barcia.

Supercross Main Event


Στημένοι στην ράμπα της εκκίνησης οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας έτριβαν τα χέρια τους με την ατυχία του Villopoto. Πρώτος έστριψε ο Mike, ενώ ο Stewart έχασε πολύτιμο έδαφος με μικροσούζες. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει πιο πίσω και αμέσως στο κομμάτι με τα άλματα να ακολουθήσει πανδαιμόνιο. Χάνει τον έλεγχο πριν από μία ράμπα, πέφτει άσχημα και εγκαταλείπει με τους γιατρούς να τον μεταφέρουν εκτός πίστας (ακόμα δεν έχουμε πληροφόρηση για την κατάσταση του).

Δεν χάνει την ευκαιρία ο Canard, ο οποίος ξεχύνεται μπροστά και με άψογες κινήσεις φτιάχνει αμέσως διαφορά από τον δεύτερο Chad Reed. Σταθερά τρίτος ακολουθεί ο Ryan Dungey. Χρειάστηκε να φτάσουμε 5 γύρους πριν το τέλος για να αρχίσει ο Reed να πλησιάζει τον Canard. Όλο το παιχνίδι έγινε στα σαμάρια, όπου ο Canard έδειξε να δυσκολεύεται, ενώ ο Reed τα περνούσε ταχύτατα. Ο Reed κατάφερε να κάνει την επίθεσή του 3 γύρους πριν το τέλος, αλλά αμέσως με μία εντυπωσιακή κίνηση ο Canard απάντησε και κλείνοντας όλες τις πόρτες στον Reed κράτησε την πρώτη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Dungey, που δείχνει ακόμα ότι δεν μπορεί να βρει τον τρόπο να παλέψει για τη νίκη. Άξια τέταρτος ήρθε ο Kevin Windham αφήνοντας πέμπτο τον Andrew Short σε μία πολύ καλή εμφάνιση.

Δηλώσεις

Trey Canard: “ Πραγματικά χρειαζόμουν αυτή τη νίκη. Νιώθω ευγνωμοσύνη στον Θεό. O Tim Ferry, η μητέρα και ο μηχανικός μου στάθηκαν πλάι μου. Ήμουν λίγο νευρικός όταν πάλευα με τον Reed αλλά προσπάθησα να κρατηθώ μπροστά. Η πίστα ήταν δύσκολη με τις στροφές - πέταλα, οπότε είμαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη φετινή μου νίκη.”

Chad Reed: “ Αυτό είναι που αγαπάμε στο συγκεκριμένο άθλημα. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Συγχαρητήρια σε όλους στην Honda, πήρατε τις δύο πρώτες θέσεις σήμερα.”

Ryan Dungey: “ Απομένουν αρκετοί αγώνες ακόμα. Αυτή η σεζόν είναι κάτι το ξεχωριστό για εμένα και τους θεατές. Φοβερά!”

James Stewart: "Ήμουν μέσα στο σπίτι μου, όλοι οι οπαδοί μου ήταν εδώ και μου φώναζαν, είμαι πολύ απογοητευμένος που τελικά δεν κατάφερα τίποτα. Θέλω να αφήσω αυτή τη νύχτα πίσω μου και να προετοιμαστώ για το Toronto."

Lites East


Ο Justin Barcia αγωνιζόταν με δύο σπασμένα κόκκαλα στον καρπό του και φορούσε νάρθηκα. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να ελέγξει τον αγώνα από την αρχή έως το τέλος, οδηγώντας εντυπωσιακά και αυξάνοντας τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας. Μην μπορώντας να τον φτάσει, ο Dean Wilson αρκέστηκε στη δεύτερη θέση και το βάθρο συμπλήρωσε ο Ryan Sipes.

Ο Barcia δήλωσε: “Θέλω αυτό το πρωτάθλημα πάρα πολύ. Αυτός ήταν ένας τρελός αγώνας. Έπεσα άσχημα στα δοκιμαστικά αλλά έκανα αυτό που έπρεπε στον τελικό. Είναι κρίμα που ο Baggett δεν μπόρεσε να προκριθεί αλλά με τον τρόπο που οδήγησα σήμερα δεν θα άλλαζε κάτι. Οδήγησα πραγματικά σαν τρελός από την αρχή μέχρι το τέλος.”

Αποτελέσματα Supercross

{arttinytable}

1. Trey Canard HON
2. Chad Reed HON
3. Ryan Dungey SUZ
4. Kevin Windham HON
5. Andrew Short KTM
6. Ivan Tedesco KAW
7. Mike Alessi KTM
8. Austin Stroupe YAM
9. Nick Wey YAM
10. Chris Blose KAW
11. Fabien Izoird KAW
12. Michael Byrne SUZ
13. Jason Thomas SUZ
14. J J Browne YAM
15. Cole Seely HON
16. Kyle Patridge HON
17. Davi Millsaps YAM
18. James Stewart YAM
19. Matt Goerke KAW
20. Weston Peick YAM

{/arttinytable}

Βαθμολογία Supercross

{arttinytable}

1. Ryan Villopoto 221
2. Chad Reed 214
3. Ryan Dungey 203
4. James Stewart 198
5. Trey Canard 194
6. Andrew Short 145
7. Kevin Windham 121
8. Justin Brayton 121
9. Davi Millsaps 118
10. Brett Metcalfe 107
11. Ivan Tedesco 105
12. Nick Wey 94
13. Mike Alessi 82
14. Chris Blose 64
15. Kyle Regal 60
16. Kyle Chisholm 46
17. Matt Boni 43
18. Fabien Iziord 36
19. Michael Byrne 29
20. Austin Stroupe 28

{/arttinytable}

Αποτελέσματα 250

{arttinytable}

1. Justin Barcia HON
2. Dean Wilson KAW
3. Ryan Sipes YAM
4. Matt Lemoine KAW
5. PJ Larsen KTM
6. Darryn Durham HON
7. Les Smith HON
8. Taylor Futrell HON
9. Hunter Hewitt SUZ
10. Justin Sipes KAW
11. Lance Vincent HON
12. A Catanzaro HON
13. Kyle Keylon SUZ
14. S Lipanovich SUZ
15. B Ripple HON
16. L Kilbarger HON
17. Blake Wharton HON
18. Chris Gosselaar SUZ
19. Gannon Audette YAM
20. Malcolm Stewart SUZ

{/arttinytable}

Βαθμολογία 250

{arttinytable}

1. Justin Barcia 116
2. Ryan Sipes 99
3. Dean Wilson 97
4. Blake Baggett 85
5. Matt Lemoine 69
6. Blake Wharton 69
7. PJ Larsen 62
8. Malcolm Stewart 53
9. Jason Anderson 44
10. L Vincent 43
11. Alex Martin 40
12. Les Smith 36
13. T Futrell 34
14. Hunter Hewitt 30
15. Brad Ripple 21
16. L Kilbarger 21
17. A Catanzaro 20
18. G Audette 20
19. Justin Sipes 19
20. Ian Trettel 16

{/arttinytable}

Φωτογραφίες

{yoogallery src=[images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/ama_supercross/11th_jacksonsville] width=[100]}

Video Supercross 1/2

Video Supercross 2/2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 22:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon