.
Κατηγορία AMA Supercross
Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 17:35

AMA SX 2018, 12ος αγώνας, Indianapolis

 

Σημαντικές νίκες για Marvin Musquin & Jeremy Martin

Στο στάδιο Lucas Oil στην Indianapolis μπροστά σε περισσότερους από 60.000 θεατές πραγματοποιήθηκε ο 12ο αγώνας της χρονιάς για το αμερικάνικο πρωτάθλημα Supercross. Μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM, Marvin Musquin που επέστρεψε στις νίκες με επιβλητικό τρόπο. Στην 250SX, ο Jeremy Martin (Geico Honda), ήταν εκείνος που βγήκε νικητής στην πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις της χρονιάς μεταξύ Δυτικού και Ανατολικού Πρωταθλήματος. 

 450SX: Κυριάρχησε ο Musquin, "βλέπει" πρωτάθλημα

ama sx 2018 12 race indianapolis 2

Ο Musquin, που έχει αποδείξει και στο παρελθόν πόσο καλά νιώθει στην πίστα της Indianapolis, καθώς έχει κερδίσει ξανά εκεί, κατάφερε να το κάνει για μία ακόμη φορά και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο. Ο Γάλλος πήρε κεφάλι από την εκκίνηση, έστριψε αποφασιστικά πρώτος και ηγήθηκε και στους 27 (!) γύρους του αγώνα, που φάνηκαν ατελείωτοι και κουραστικοί σε πολλούς από τους αναβάτες (πιο κοντή η πίστα σε σχέση με άλλες χρονιές) και φυσικά και στον Musquin, όπως δήλωσε και στη συνέντευξη Τύπου. Ο Γάλλος που βρήκε γρήγορα ρυθμό δείχνοντας τα δόντια του στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, ανεβαίνει ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά φέτος και έπειτα από 11 εβδομάδες μετά την προηγούμενη νίκη του. Πίσω του τερμάτισε ο δεύτερος εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna, Dean Wilson που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, σε ένα αποτέλεσμα που εξέπληξε ευχάριστα και τον ίδιο, όπως παραδέχτηκε. Στην 3η θέση, έπειτα από μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση βρέθηκε ο Justin Brayton (HRC) που δείχνει να καθιερώνεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με στόχο να φτάσει ακόμη ψηλότερα.

Ακριβώς αντίθετη εξέλιξη επιφύλαξε η βραδιά για τον Eli Tomac (Kawasaki Racing) αλλά και για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jason Anderson (Husqvarna Factory Racing). Για τον Tomac, τον αναβάτη με τον καλύτερο χρόνο της βραδιάς, η εξέλιξη μάλιστα ήταν τραγική καθώς έπεσε στην προσπάθειά του να κυνηγήσει και να φτάσει τον Musquin, έχασε πολύ χρόνο μέχρι να συνέλθει και τερμάτισε τελικά στην 15η θέση.

Ο Anderson από την άλλη στριμώχτηκε και έπεσε στην πρώτη κιόλας στροφή του αγώνα και ξεκίνησε ξανά από την 21η και τελευταία θέση. Ωστόσο, ο αναβάτης της Husqvarna, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά οδήγησε με εντυπωσιακό ρυθμό πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και τερμάτισε τελικά στην 4η θέση. Έτσι διόρθωσε δε μεγάλο βαθμό την ατυχία που είχε και μάζεψε υπερπολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Broc Tickle της εργοστασιακής ομάδας της Suzuki, έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση.

Επόμενος αγώνας και 13ος για το αμερικάνικο πρωτάθλημα Supercross στις 7 Απριλίου στο Seattle.

450SX: Video Highlights

450SX - Κατάταξη Αγώνα & Βαθμολογία Πρωταθλήματος

450SX – Κατάταξη Αναβατών, Top 10

  1. Marvin Musquin, KTM
  2. Dean Wilson, Husqvarna
  3. Justin Brayton, Honda
  4. Jason Anderson, Husqvarna
  5. Broc Tickle, KTM
  6. Malcolm Stewart,Suzuki
  7. Cooper Webb, Yamaha
  8. Benny Bloss, KTM
  9. Chad Reed, Husqvarna
  10. Blake Baggett, KTM

450SX – Βαθμολογία Αναβατών, Top 10

  1. Jason Anderson, Husqvarna (265)
  2. Marvin Musquin, KTM (230)
  3. Justin Brayton, Honda (210)
  4. Eli Tomac, Kawasaki (194)
  5. Blake Baggett, KTM (194)
  6. Weston Peick, Suzuki (172)
  7. Broc Tickle, KTM (165)
  8. Cooper Webb, Yamaha (162)
  9. Dean Wilson, Husqvarna (138)
  10. Cole Seely, Honda (124)

 250SX: Στον Martin το 1ο “showdown”

ama sx 2018 race 12 indialapolis martin

Στην κατηγορία SX250 είχαμε έναν πολύ εντυπωσιακό αγώνα καθώς αυτή ήταν η πρώτη από τις δύο αναμετρήσεις της χρονιάς όπου οι αναβάτες του Δυτικού και του Ανατολικού Πρωταθλήματος διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε έναν αγώνα.

Με τα φώτα στραμμένα στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας των δύο πρωταθλημάτων Zach Osborne (Husqvarna Factory Racing) και Aaron Plessinger (Yamaha Racing) και την ψυχολογική πίεση στα ύψη, η βραδιά πήρε δραματική τροπή με το “καλησπέρα”, αφού οι δυο τους μπλέχτηκαν στην πρώτη κιόλας στροφή, κόλλησαν και έχασαν την επαφή τους με την κορυφή ξεκινώντας ξανά από τις τελευταίες θέσεις!

Μεγάλος κερδισμένος από αυτή την εξέλιξη ο Jeremy Martin, που γλίτωσε από κακοτοπιές, οδήγησε μυαλωμένα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία για νίκη που του δόθηκε, κάνοντας δική του την καρό σημαία, για την πρώτη του νίκη το 2018. Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο εργοστασιακός αναβάτης της Kawasaki, Adam Cianciarulo έχοντας πίσω του τον Luke Renzland για το πρώτο του βάθρο στη σεζόν και το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του. Τέταρτος ο Jordon Smith (KTM) και στην 5η θέση ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Δυτικού πρωταθλήματος, Aaron Plessinger με τον Zach Osborne να τερματίζει στην 7η θέση. Οι δύο αναβάτες διατήρησαν την βαθμολογική τους πρωτοπορία αν και με μικρότερο πλέον μαξιλαράκι ασφαλείας. Να σημειωθεί πως το αποτέλεσμα του αγώνα μπορούσε να αλλάξει καθώς ο νικητής του αγώνα Martin, έχοντας δει σημαία με ερυθρό σταυρό που υποδεικνύει τραυματισμό, δεν ακολούθησε σωστά την διαδικασία και εκτέλεσε άλμα, ενώ θα έπρεπε απλά να περάσει προσεκτικά από το σημείο. Τελικά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην του χρεώσουν ποινή γιατί η ενέργεια του Martin, που έγινε αφού ο αναβάτης είχε τσεκάρει παράλληλα, δεν έθεσε κανένα σε κίνδυνο.

250SX (East-West) Video Highlights

250SX (East-West): Κατάταξη αγώνα & Βαθμολογία Πρωταθλημάτων

250SX (East-West) – Κατάταξη Αναβατών, Top 10

  1. Jeremy Martin, Honda
  2. Adam Cianciarulo, Kawasaki
  3. Luke Renzland, Yamaha
  4. Jordon Smith, KTM
  5. Aaron Plessinger, Yamaha
  6. Austin Forkner, Kawasaki
  7. Zach Osborne, Husqvarna
  8. Kyle Peters, Suzuki
  9. Phillip Nicoletti, Suzuki
  10. Joey Savatgy, Kawasaki

250SX (East)– Βαθμολογία Αναβατών, Top 10

  1. Zach Osborne, Husqvarna (131)
  2. Austin Forkner, Kawasaki (124)
  3. Jordon Smith, KTM (121)
  4. Jeremy Martin, Honda (112)
  5. Luke Renzland, Yamaha (92)
  6. Kyle Peters, Suzuki (85)
  7. Sean Cantrell, KTM, (59)
  8. RJ Hampshire, Honda (57)
  9. Brandon Hartranft, Yamaha (57)
  10. Colt Nichols, Yamaha (54)

250SX (West)– Βαθμολογία Αναβατών, Top 10

  1. Aaron Plessinger, Yamaha (151)
  2. Joey Savatgy, Kawasaki (142)
  3. Adam Cianciarulo, Kawasaki (139)
  4. Shane McElrath, KTM (127)
  5. Chase Sexton, Honda (109)
  6. Christian Craig, Honda (106)
  7. Justin Hill, Suzuki (105)
  8. Kyle Chisholm, Yamaha (95)
  9. Mitchell Harrison, Husqvarna (84)
  10. Hayden Mellross, Yamaha (68)

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 17:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2018, 11ος αγώνας, St. Louis AMA SX 2108, 13ος αγώνας, Seattle »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon