.
Κατηγορία Ταχύτητα
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 12:16

Παν.Π. Ταχύτητας 2012, 5ος αγώνας, Μέγαρα

Κρίθηκαν τα πρωταθλήματα!

 




Με τους τίτλους να μην έχουν ξεκαθαρίσει στις περισσότερες κατηγορίες πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας του 2012. Παναγιωτόπουλος (Supersport), Κοντομάρος (Superstock), Σπηλιώτης (Open 1000), Παπασταύρου (Open 600), Κίτσος (Racing), είναι οι πρωταθλητές για το 2012!

Supersport


Η μάχη μεταξύ του Σάκη Συνιώρη και του Παναγιωτόπουλου ήταν αυτή που περίμενε να δει ο κόσμος. Δύσκολα ο Συνιώρης θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο, αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι θα τον άφηνε αμαχητί. Ήταν ο Παναγιωτόπουλος αυτός που ξεκίνησε από την Pole Position αλλά ο Συνιώρης έφυγε πρώτος στην K1. Κουτσουμπός, Παπαγεωργίου, Καρακατσάνης και Παναγιωτόπουλος ακολούθησαν.  Ο Παπαγεωργίου έκανε την επίθεσή του για να βρεθεί στην 2η θέση και να περάσει πρώτος για λίγο, μιας και ο Συνιώρης επιθέτηκε ξανά. Πίσω, ο Παναγιωτόπουλος ανεβαίνει θέσεις και βρίσκεται στην 2η με σκοπό να πιέσει τον Συνιώρη,  αλλά τελικά παρέμεινε στην 2η θέση. Ο Συνιώρης κέρδισε, ο Παναγιωτόπουλος πήρε τον πρώτο του τίτλο και το βάθρο συμπλήρωσε ο Καρακατσάνης με τους Μπεγνή, Κουτσουμπό και Παπαγεωργίου να συμπληρώνουν την εξάδα.

Superstock

Την Pole Position κατείχε ο Ευθυμίου όλοι ήταν επικεντρωμένοι στην μάχη του Κοντομάρου για τον τίτλο. Ο Κοντομάρος όντας τραυματίας από τον προηγούμενο αγώνα, συμμετείχε με σπασμένο γόνατο και είχε στόχο να τερματίσει για να πάρει τον τίτλο. Στον αγώνα βέβαια, ο Κοντομάρος δεν παρέμεινε θεατής αλλά όταν ο Πίππος βρέθηκε πρώτος στην Κ1 με τον Γκιζίνο να ακολουθεί, ο Κοντομάρος έμεινε σε απόσταση βολής. Στο πρώτο κιόλας γύρο, πέρασε στην πρώτη θέση. Ο Γκιζίνος ερχόταν από πίσω πιο γρήγορα κι έτσι λίγο αργότερα αφού πέρασε τον Πίππο, πίεσε τον Κοντομάρο τον οποίο πέρασε και ανέβηκε στην 1η θέση. Ο Ευθυμίου ακολουθεί στην 2η θέση λίγο μετά αλλά μένει πίσω λόγω μηχανικού προβλήματος και ο Κοντομάρος δέχεται επίθεση από τον Μαρκεσίνη, στην οποία υποκύπτει. Ο Γκιζίνος παίρνει την νίκη αλλά είναι ο Κοντομάρος ο οποίος φοράει – με πατερίτσες- το μπλουζάκι του πρωταθλητή για το 2012.

Open

Άλλος ένας τίτλος που δεν είχε κριθεί ήταν αυτός της κατηγορίας Open, τόσο στα 1000 όσο και στα 600 κυβικά.
Ο Σπηλιώτης βρέθηκε για μία ακόμη φορά στην pole position από την οποία ξεκίνησε και κρατώντας σταθερό ρυθμό, παρέμεινε μπροστά μέχρι το τέλος του αγώνα. Πίσω του, ο Φωτιάδης που ουσιαστικά ήταν και ο αντίπαλος του Σπηλιώτη για τον τίτλο, από την 5η θέση βρέθηκε στην 4η και δεν κατάφερε να ανέβει πιο ψηλά για να τον απειλήσει.
Στην κατηγορία Open 600 που ήταν ανοιχτή και αυτή στην υπόθεση τίτλος, μετά της άριστη εμφάνιση του Παπασταύρου ξεκαθάρισαν τα πράγματα και ο πρωταθλητής του 2012 δείχνει ότι έχει μέλλον στους αγώνες.

Racing


Με δώδεκα συμμετοχές ξεκίνησε η κατηγορία Racing στην οποία ο τίτλος είχε κριθεί ήδη από τον 4ο αγώνα, στις Σέρρες. Ο πρωταθλητής Γιώργος Κίτσος έφυγε από την pole position, έχασε χρόνο και για λίγο βρέθηκε 3ος, αλλά πέρασε ξανά μπροστά. Είχαμε πολλές εγκαταλείψεις αλλά και πτώσεις με αποτέλεσμα να τερματίσουν μόλις έξι αναβάτες, με τον Κίτσο να πανυγηρίζει και επίσημα πλέον τον τίτλο.

Φωτογραφίες πρωταθλητών

Φωτογραφίες Supersport 600

Φωτογραφίες Superstock

Φωτογραφίες Open

Φωτογραφίες Racing

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 15:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon