.
Κατηγορία Scramble
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 09:05

Πρωτ. Scramble Νοτίου Ελλάδος, 1ος αγώνας, Καραθώνα

Δυνατή εκκίνηση

 


Του Νίκου Τσάγκλα

Φωτογραφίες: ΔΙΑΘΛΗΣΗ

Την Κυριακή 16/2 διοργανώθηκε από την ΦΙΛΜΑ ο 1ος αγώνας για το Περιφ.Πρωτάθλημα Scramble Νοτίου Ελλάδος. Χώρος διεξαγωγής η γνωστή και από παλιότερους αγώνες πανέμορφη παραλία της Καραθώνας, δίπλα στην πόλη του Ναυπλίου.

Ίδια διαδρομή, διαφορετικοί νικητές

Η διαδρομή παρόμοια με του περσινού αγώνα, περιείχε ένα κομμάτι 200 περίπου μέτρων στην αμμουδερή παραλία και η υπόλοιπη, περίπου 3500 μέτρα, εκτυλισσόταν σε σκληρό και γλιστερό έδαφος, έχοντας και ένα νέο κομμάτι με δύο ανηφοροκατηφόρες διαρκείας, οι οποίες δυσκόλεψαν τους αναβάτες.
Οι 72 συμμετοχές του αγώνα ίσως να ήταν περισσότερες αν η ΑΜΟΤΟΕ δεν καθυστερούσε στην ανακοίνωση του φετινού προγράμματος. Γνωρίζοντας πως και φέτος το πρόγραμμα ήταν ουσιαστικά έτοιμο πολύ νωρίτερα από την ανακοίνωση – επισημοποίηση, και πως οι δυνατότητες και η θέληση υπάρχουν, ευελπιστούμε ότι του χρόνου το αγωνιστικό πρόγραμμα της χρονιάς θα κυκλοφορήσει πιο νωρίς.
Οι 26 αθλητές που είχαν δηλώσει στην κατηγορία SB (κατηγορία που δεν μετρά βαθμολογικά), με απόφαση του αλυτάρχη έκανε δικό της αγώνα, ξεκινώντας πρώτη. Την εκκίνηση πήρε ο Αλέξανδρος Κονοπισόπουλος ο οποίος οδήγησε την κούρσα μέχρι την έξοδο από την παραλία για να τον προσπεράσει ο επεναμφανιζόμενος Γιώργος Νέγρης με KX125. Στα 45 λεπτά του αγώνα υπήρχαν αρκετές μάχες του Νέγρη με τον Αργύρη και οι δύο με 2Τ μοτοσυκλέτες. Νικητής τελικά ήταν ο Νέγρης με 2ο τον Αργύρη και 3ο τον Τσουκάτο.

Δυνατός ο Μαντάς

Στον κανονικό αγώνα, την εκκίνηση πήρε πρώτη η κατηγορία Expert. Ο Ηλίας Κυριλής έστριψε πρώτος στην στροφή αλλά τον προσπέρασαν γρήγορα ο Μιχάλης Ντουζένης με τον Σταμάτη Μαντά. Ο Μαντάς μετά από μια μικρή μάχη με τον Ντουζένη απλά έδειξε την κλάση του, μεγάλωσε την διαφορά και τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία και στην άτυπη γενική με 2ο τον Ντουζένη και 3ο τον Γιαννούκλα. Ο Κυριλής, δύο γύρους πριν το τέλος του αγώνα χτύπησε το καλό του γόνατο (ελπίζουμε να μην είναι σοβαρό) και εγκατέλειψε.
Στην κατηγορία S1, ο Βούλγαρης κέρδισε με μεγάλη διαφορά με τους Νικία και Κορδονούρη να καταλαμβάνουν τις επόμενες θέσεις.
Στην κατηγορία S2 ο Αλέκος Καρανάσης οδηγούσε τον αγώνα μέχρι να πάθει λάστιχο στον πίσω τροχό και να μειώσει τον ρυθμό του. Τερμάτισε 3ος τελικά με 1ο τον Ραπατσουλέα και 2ο τον Θεοδώρου.
Στην Senior , o συνήθης ύποπτος Σπύρος Σταματόπουλος μονοπώλησε για άλλη μια φορά την 1η θέση, ενώ 2ος τερμάτισε ο Νίκος Τσανάς και 3ος ο Μανώλης Ρουμελιώτης.
Ο επόμενος αγώνας του θεσμού θα διοργανωθεί από την ΔΙΑΘΛΗΣΗ στις 23/3 στον Πύργο.

Ίδια διαδρομή, διαφορετικοί νικητές

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 10:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon