.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 22:00

Π.Π.Enduro 2014, 3ος αγώνας, Βέροια

Γενική ο Τρίγκας!

 

Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Ισαάκ Ζούρος, Νίκος Στεφάνου

Υπό άσχημες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο 3ος αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Enduro, στην Βέροια, με τον Γιάννη Τρίγκα να κερδίζει την γενική κατάταξη και την κατηγορία Ε2, και τους Μιχάλη Ντουζένη (Ε1), Χρήστο Παπαθεοδώρου (Ε3), Αρτέμη Σφηναρολάκη (EJ) και τον επανεμφανισθή Νίκο Ζουρνατζή (ES) να ανεβαίνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Άξια η ΛΕΜΟΒ


Με τα σύννεφα να έχουν ανοίξει από την Παρασκευή, το νερό να τρέχει ασταμάτητα και το βουνό να έχει αλλάξει τελείως, οι άνθρωποι της ΛΕΜΟΒ, της τοπικής διοργανώτριας λέσχης, έτρεχαν σαν τρελοί για να προλάβουν να φέρουν σε πέρας τον αγώνα. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια οι άνθρωποι της ΛΕΜΟΒ που κατάφεραν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες να φέρουν σε πέρας έναν τέτοιο αγώνα, αλλάζοντας στην κυριολεξία την διαδρομή την τελευταία στιγμή. Χαρακτηριστικά, άνθρωποι της λέσχης δούλευαν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής προκειμένου να σηματοδοτήσουν εκ νέου μία διαφορετική διαδρομή, μιας και με την βροχή που είχε ρίξει, όλα τα στεγνά ρέματα είχαν μετατραπεί σε χείμαρρους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Τελικά, με την νέα διαδρομή και κατά την διάρκεια του αγώνα, άνθρωποι της οργάνωσης υπήρχαν παντού, αλλάζοντας κομμάτια τα οποία δυσκόλευαν τους αναβάτες. Μέχρι και στον τελευταίο κύκλο, αλλάχθηκε το τελευταίο κατηφορικό μονοπάτι, για την ασφάλεια των αναβατών και την ολοκλήρωση του αγώνα.

Οι ειδικές διαδρομές ήταν δύο, μία motocross και μία enduro, έτσι ώστε κανείς αναβάτης να μην νιώσει αδικημένος. Η Motocross βρισκόταν στην πίστα του Τριποτάμου, σχεδιασμένη από τον πολυπρωταθλητή Αδάμο Πράσσο, με όλη την πίστα να υπάρχει στην διαδρομή, η οποία συμπληρώθηκε από τμήματα με γρασίδι, με ωραίες στροφές, τεχνική, αλλά και με αρκετό γκάζι για τους γρήγορους. Η άλλη ειδική, η Enduro, βρισκόταν μέσα σε ένα δάσος, και την διέσχιζαν δύο χείμαρροι, τους οποίους οι αναβάτες περνούσαν σε αρκετά σημεία. Υπήρχαν στροφές με αντίθετη κλίση, στροφές σε γρασίδι, λούκια, κομμένοι κορμοί, ρίζες, κλαριά, λάσπη, μία καθαρά endurάδικη διαδρομή, μεγάλη σε διάρκεια και τεχνική ώστε να ξεχωρίσουν οι αναβάτες – κάποιοι κολλούσαν στις λάσπες και στα νερά που κατέβαζε ο χείμαρρος, αλλά αυτό είναι το Enduro ως άθλημα.

Γενική κατάταξη – Ξεχώρισε ο Τρίγκας


Τον συναγωνισμό άνοιξε ο Κίμων Καράμπελας που κέρδισε την πρώτη ειδική διαδρομή με 3.57:45’’με τον Αλέξη Ζώρα να ακολουθεί, τον Μιχάλη Ντουζένη 3ο και τον Γιάννη Τρίγκα 4ο. Στην 2η ειδική, ο Τρίγκας κέρδισε την γενική κατάταξη, όπως και στο δεύτερο πέρασμα αυτής, ενός τερμάτισε 4ος και 5ος στο πέρασμα ξανά της 1ης ειδικής. Η συνολική του διαφορά όμως έφτασε στα +20.68’’ από τον 2ο Βασίλη Σιαφαρίκα, νικητή της 3ης ειδικής ο οποίος είχε όμως μία καθυστέρηση σε ειδική, και στα 47.33’’ από τον Ντουζένη.
Ακολούθησαν οι Χρήστος Παπαθεοδώρου (+10.38’’), Κίμων Καράμπελας (+07.00’’), Αντώνης Δήμου (+01.62’’), Παναγιώτης Κακολύρης (+19.08’’), Ηλίας Κυριλής (+47.96’’), Παναγιώτης Καδόγλου (+28.75’’) και Θανάσης Τρίγκας (+0.48’’).

Κατηγορία Ε1 – Κυρίαρχος Ντουζένης


Έχοντας κερδίσει την 1η ειδική στην γενική κατάταξη, ο Κίμων Καράμπελας είχε βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για την 1η θέση της Ε1. Ο Μιχάλης Ντουζένης απάντησε κερδίζοντας δύο ειδικές διαδρομές και ο συνολικός του χρόνος ήταν καλύτερος κατά 17.38’’). Ήταν ο Παναγιώτης Καδόγλου αυτός που τερμάτισε 3ος τελικά, με τον Αλέξη Ζώρα που είχε κερδίσει τις άλλες δύο ειδικές διαδρομές, να τερματίζει 4ος με διαφορά +34.30’’). Ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Γκόσκινος (+2:21.97’’), ο Νίκος Καμπούρης (+1:18.11’’) και ο Παναγιώτης Ζαφειρίου (+3:50.28’’).

Κατηγορία Ε2 – Τρίγκας στην κορυφή


Η μάχη μεταξύ του Γιάννη Τρίγκα και του Βασίλη Σιαφαρίκα ξεκίνησε από την 1η ειδική, με τον Τρίγκα να προηγείται σε αυτήν, αλλά και στην 2η, και την 4η ειδική. Ο Σιαφαρίκας, ενώ κέρδισε δύο ειδικές διαδρομές και ήταν 2ος στις άλλες τρεις, καθυστέρησε στην 4η λόγω κολλήματος και έμεινε στην 2η θέση τελικά, με διαφορά +20.68’’). Σταθερός στην απόδοσή του ο Αντώνης Δήμου, συμπλήρωσε το βάθρο με διαφορά (+1:06.33’’). Το γλιστερό τερέν δυσκόλεψε τον Παναγιώτη Κακολύρη ο οποίος τερμάτισε 4ος με διαφορά +19.08’’, ενώ 5ος, τερμάτισε ο Ηλίας Κυριλής, με διαφορά +47.96’’. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Ηλίας Ρήγας με διαφορά +1:31.47’’.

Κατηγορία Ε3 – Κέρδισε ο Παπαθεοδώρου


Δυνατός εμφανίστηκε στην Βέροια ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο οποίος κέρδισε τις 4 από τις 5 ειδικές διαδρομές και πήρε την νίκη στην κατηγορία Ε3. Δυνατός επίσης ήταν και ο Θανάσης Τρίγκας ο οποίος είχε τρεις 2ες θέσεις στις ειδικές, και κατάφερε να μείνει πίσω από τον Παπαθεοδώρου με διαφορά +1:44.89’’. Με διαφορά +21.97’’ τερμάτισε στην 3η θέση ο Μιχάλης Προβιάς ο οποίος είχε καλύτερη επίδοση στην 4η ειδική, όπου έφτασε στην 2η θέση. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Γρηγόρης Τσαντίκος (+09.31’’), Πολ Νικολάου (+08.94’’), Απόστολος Σβιντερίκος (+12.38’’).

Κατηγορία ΕΝ – Πρώτος ο Σφηναρολάκης


Τρεις αναβάτες εκκίνησαν στον αγώνα της Βέροιας για την κατηγορία νέων, δύο τερμάτισαν, με τον Αρτέμη Σφηναρολάκη να κερδίζει ουσιαστικά τον αγώνα από τον Δημήτρη Μπάκα, στην 5η ειδική. Αν και ο Μπάκας είχε κερδίσει τις τρεις ειδικές και τον χώριζε μικρή διαφορά από τον Σφηναρολάκη που προηγείτο μέχρι τότε, ένα κόλλημα στην 4η ειδική, αύξησε την διαφορά στα σχεδόν 4 λεπτά, με αποτέλεσμα η πλάστιγγα να γύρει τελικά με +3:46.69’’ υπέρ του Σφηναρολάκη.

Κατηγορία ES – Επανεμφάνιση και νίκη Ζουρνατζή!


Με την συμμετοχή του Νίκου Ζουρνατζή σφραγίστηκε η κατηγορία Senior αφού ο Δημήτρης Κόκκινος συμμετέχει πιο συχνά στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Ζουρνατζής κέρδισε τις δύο από τις τέσσερις ειδικές του μικρότερου κατά ένα γύρο αγώνα της κατηγορίας Senior, και τερμάτισε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ακολούθησε ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος ο οποίος κέρδισε τις άλλες δύο ειδικές και τερμάτισε πίσω του με διαφορά +08.97’’. Τρίτος βρέθηκε ο Δημήτρης Κόκκινος με +33.23’’ για να ακολουθήσει ο Μιχάλης Μιμίκος (+09.75’’), Μανόλης Νανάκος +42.88’’), και Τέντυ Αντωνιάδης (+1:01.03’’).

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014 23:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon