.
Κατηγορία Enduro
Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 11:04

Παν.Π.Enduro Νοτίου Ελλάδος 2014, 1ος αγώνας, Πεντέλη

Κυριαρχία Κορδονούρη

 


Του Τάκη Μανιάτη

Ο 1ος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro Νοτίου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με το Πρωτάθλημα Ελλάδος, στην Πεντέλη. Ο Παναγιώτης Κορδονούρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της γενικής κατάταξης και της κατηγορίας Ε1.

Γενική ο Κορδονούρης

Οι πενήντα αναβάτες που έφτασαν στον τερματισμό του δύσκολου 1ου αγώνα που έγινε στην περιοχή της Πεντέλης, θα έχουν ως μέτρο σύγκρισης πλέον μία τέτοια διαδρομή. Ψιλόβροχο, βρεγμένη πέτρα, δύσβατα μονοπάτια, ισχυρός αέρας στις κορυφές αλλά και ομίχλη, ήταν οι δύσκολες συνθήκες που έπρεπε να κοντράρουν για να φέρουν σε πέρας τα 120 χιλιόμετρα της διαδρομής, τους δύο γύρους και τις τέσσερις χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές. Ο Παναγιώτης Κορδονούρης από την κατηγορία E1, ήταν αυτός που έκανε τον καλύτερο χρόνο, 15:53.71’’ κερδίζοντας και τις τέσσερις ειδικές, και άφησε πίσω του τον Σπύρο Τσουπέη με χρόνο 16:19.02’’ και διαφορά 25.318’’. Την τριάδα έκλεισε ο Κωνσταντίνος Νικιάς με χρόνο 16:21.07’’, ενώ ακολούθησαν οι Χρήστος Θεοδωσόπουλος (0 16:22.88’’), Ελισσαίος Παπαδημητρίου (16:53.52’’) και Γιώργος Πισιμάνης (16:54.85’’).

Κατηγορία NΕ 1 – Νικητής ο Κορδονούρης


Έχοντας κερδίσει όλες τις ειδικές στην γενική κατάταξη, ο Παναγιώτης Κορδονούρης ήταν ο άξιος νικητής της E1, με τον Κωνσταντίνο Νικιά να ακολουθεί, με διαφορά 27.368’’. Ο Ελισσαίος Παπαδημητρίου βρέθηκε στην 3η θέση του βάθρου με διαφορά 59.811’’ ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Γιώργος Πισιμάνης, Γιάννης Γιαννακάρας και Βικέντιος Βιδάλης.

Κατηγορία NΕ2 – Πρώτος ο Θεοδοσόπουλος


Ο Χρήστος Θεοδοσόπουλος, κέρδισε όλες τις ειδικές του αγώνα και με διαφορά 34.098’’ πήρε την πρώτη θέση από τον Δημήτρη Καρπούζη. Αυτός, με χρόνο 16:56.97’’ βρέθηκε 2ος και προηγήθηκε του Θανάση Κατσαντώνη που έφερε χρόνο 17:03.91’’ στις ειδικές. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Θεόφιλος Κατσαντώνης, Θεοφάνης Στάμου και Ηλίας Πανέτης.

Κατηγορία NΕ3 – Υπεροχή Τσουπέη


Μεγάλη ήταν η διαφορά του Σπύρου Τσουπέη στην 1η θέση, αφού κέρδισε όλες τις ειδικές διαδρομές και έκανε χρόνο 16:19.02’’. Στην 2η θέση τον ακολούθησε ο Παναγιώτης Δημόπουλος με διαφορά 1:16.928’’ και την τριάδα έκλεισε ο Θανάσης Μητσάκος με χρόνο 17:55.19’’.
Την εξάδα έκλεισαν οι Κωνσταντίνος Γκλιάτης, Δημήτρης Τσούρδης και Δημήτρης Μανέτας.

Κατηγορία NES – Ξεκάθαρος Ρούσσης


Ο Στάθης Ρούσσης έδειξε από νωρίς τις βλέψεις του ανοίγοντας την ψαλίδα της διαφοράς από τον Σπύρο Σταματόπουλο. Κερδίζοντας και τις τέσσερις ειδικές, τελικά ήταν αυτός που βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με χρόνο 16:08.41’’. Ο Σταματόπουλος τερμάτισε 2ος με διαφορά 29.548’’ και ακολούθησε ο Γιώργος Νέγρης, με χρόνο 17:00.89’’. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Βαγγέλης Ζαχαράτος, Μανόλης Ρουμελιώτης και Σπύρος Τότολος.

 Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 11:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon