.
Κατηγορία Enduro
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 10:50

Κύπελλο Enduro Νοτίου Ελλάδος, 1ος αγώνας, Μέγαρα

Μάχες Βούλγαρη - Κορδονούρη!

 


Του Τάκη Μανιάτη
Φωτογραφίες: Ειρήνη Φοσγκεράου

Μεγάλος συναγωνισμός στον 1ο αγώνα για το Κύπελλο Enduro Νοτίου Ελλάδος με τους Βούλγαρη, Κορδονούρη, Θεοδώρου και Καρπούζη να παλεύουν στα ίσα για την γενική κατάταξη. Τελικός νικητής, ο Δημήτρης Βούλγαρης.

Μάχες στην γενική

Με την βροχή των προηγούμενων ημερών να έχει δημιουργήσει ένα ιδανικό τερέν, οι 47 αναβάτες που επέλεξαν να ακολουθήσουν το Κύπελλο Enduro Νοτίου Ελλάδος βρέθηκαν στον 1ο αγώνα, στα Μέγαρα. Διαδρομή και ειδικές αλλά και οι χρόνοι ήταν ίδια με του αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξήχθη παράλληλα κι έτσι οι αναβάτες απλά διέθεταν διαφορετικούς αριθμούς και φόντα.
Ο αγώνας ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία των Μεγάρων και η διαδρομή των 180 περίπου χιλιομέτρων έγινε σε τρεις κύκλους, με δύο ειδικές διαδρομές όμορφα σχεδιασμένες.
Αξιόλογες ήταν οι μάχες μεταξύ των νέων αναβατών τόσο για τις κατηγορίες όσο και για την γενική κατάταξη. Για παράδειγμα, ο Δημήτρης Βούλγαρης, κατάφερε να κερδίσει την γενική κατάταξη από τον Παναγιώτη Κορδονούρη μόλις για 1,232’’ (!) ενώ πίσω τους βρέθηκε ο Ανδρέας Θεοδώρου με διαφορά 1,807’’, δηλαδή, μόλις 0,575’’! Ο συναγωνισμός στα ύψη λοιπόν και λίγο πιο πίσω ακολούθησε ο Δημήτρης Καρπούζης με 5,565 για να κλείσουν την δεκάδα οι Βασίλης Πετρόπουλος, Σπύρος Σταματόπουλος, Γιώργος Νέγρης, Βασίλης Κολιόπουλος, Μανώλης Ρουμελιώτης, και Παναγιώτης Ζάχαρης.

Κατηγορίες


Στην κατηγορία NE1, η μάχη μεταξύ των Βούλγαρη και Κορδονούρη ξεκίνησε από νωρίς. Οι δύο αναβάτες είχαν μικρές διαφορές και μόνο στην 3η ειδική ο Κορδονούρης μπόρεσε να κερδίσει χρόνο, αλλά οι δύο ειδικές που είχε πάρει προηγουμένως ο Βούλγαρης έληξαν τον αγώνα υπέρ του κατά 1,232’’. Ακολούθησε ο Παναγιώτης Ζάχαρης, ο Κωνσταντίνος Σούκουλης, ο Γιάννης Γιαννακάρας και ο Ταξιάρχης Καρπούζης.
Στην κατηγορία ΝΕ2, ήταν ο Ανδρέας Θεοδώρου που είχε μάχη με τον Δημήτρη Καρπούζη από τον οποίο έχασε την 2η ειδική, αλλά κέρδισε τελικά με διαφορά 3,758’’. Ακολούθησε ο Βασίλης Πετρόπουλος με 12,300’’ και πίσω τους βρέθηκαν οι Παναγιώτης Βαρελάς, Αναστάσιος Κριεμπάρδης και Τρύφωνας Δημόπουλος.
Στην κατηγορία ΝΕ3 ήταν ο Σταύρος Μαντζώρος που ξεκαθάρισε από την αρχή την κατηγορία αφήνοντας πίσω του κατά 22,283’’ τον Δημήτρη Αργυράκη και τον Βασίλη Αποστολόπουλο. Ακολούθησαν οι Δημήτρης Μανέτας, Μανώλης Καρποδίνης και Ευγένιος Ευσταθίου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 10:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon