.
Κατηγορία Enduro
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011 10:48

Endurocross 2011 στην Ηγουμενίτσα

Υπερθέαμα στην Ηγουμενίτσα


Η συνταγή είναι απλή: Διαλέγεις ένα ωραίο μέρος, δέκα έμπειρους διοργανωτές, ξοδεύεις αρκετές χιλιάδες ευρώ για διοργάνωση και πριμ τερματισμού, προσκαλείς αρκετούς κάλους οδηγούς και 7-8 πρωταθλητές από το χώρο του enduro και motocross και κάνεις έναν από τους καλύτερους αγώνες endurocross στην Ελλάδα! Η καταξιωμένη πλέων στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Λέσχη Αθλητικής Μοτοσυκλέτας Θεσπρωτίας (Λ.Α.ΜΟΤ.ΘΕ),  διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 28/8/2011 στον πρώην γήπεδο του Ραγιού, αγώνα endurocross .

Κορυφαίες συμμετοχές

Ο δήμος Φιλιατών ήταν ο κύριος μέτοχος αυτής της προσπάθειας σε όλους τους τομείς, δίνοντας την βοήθεια του και λύσεις σε όλα θέματα όπου χρειάστηκε.  Στο αγωνιστικό κομμάτι, μεγάλα ονόματα πήραν μέρος με αντίστοιχα σημαντικούς χορηγούς. Βασίλης Σιαφαρίκας (#338  Honda Hellas), Σπύρος Κεφαλλονίτης (#118 HONDA MOTO KOUTAS), Αλέξανδρος Γεωργαντάς (#21 HUSQVARNA HELLAS), Γιώργος Δαργινάκης (#4 HUSQVARNA HELLAS), Μιχάλης Σιδηράτος (SIX DAYS MAKINA), Κων/νος Τζιώρας, Μιχάλης Ούσλιος (ΜΟΤΟ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΟΚ WHEEL) και άλλοι.
Οι συμμετοχές γενικά δεν ήταν πολλές, 16 σε όλες τις κατηγορίες, έτσι χωρίστηκαν σε γκρουπ στα οποία υπήρχε αποκλεισμός όσων δεν πέρναγαν στην επόμενη φάση. Γρήγορα φάνηκε από τους πρώτους αγώνες ποιοι θα ξεχώριζαν. Οι τοπικοί αναβάτες Ιωάννης Αθανασίου - #112, Παναγιώτης Αθανασίου  - #41, Λευτέρης Ρίζος - #44, Μιχάλης Κόρος #77, Τίμος Γκίκας - #209, ήταν σε καλή φόρμα αλλά είχαν πολλές ατυχίες και πτώσεις, με αποτέλεσμα να μην προκριθούν στο μεγάλο τελικό.

Πρώτος ο Σιαφαρίκας

Στην εκκίνηση του μεγάλου τελικού πρώτος έστριψε ο Σιαφαρίκας (#338) και πίσω του ακολούθησε ο Γεωργαντάς (#21) με τρίτο τον Τζιώρα  (#46) ενώ ο Κεφαλονίτης (#118)  που ήταν ένα από τα φαβορί, έχασε τα φρένα και έμεινε τελευταίος. Στον τρίτο γύρο ο Γεωργαντάς κολλάει σε ένα εμπόδιο και πέφτει στην ενάτη θέση ενώ ο Κεφαλλονίτης δίνοντας φοβερό θέαμα ανέβαινε συνεχώς θέσεις.

Τρεις γύρους πριν το τέλος, ο Κεφαλλονίτης πίεζε τον Τζιώρα που ήταν στην δεύτερη θέση και στο άλμα του τερματισμού τον προσπέρνα θεαματικά τερματίζοντας πίσω από τον Σιαφαρίκα στην δεύτερη θέση. Τρίτος τελικά ήρθε ο Τζιώρας και τέταρτος ο Ούσλιος από την καστόρια. Την εξάδα συμπλήρωσαν ο θεαματικότατος Γεωργαντάς και ο σταθερός Σιδηράτος. Να σημειωθεί ότι οι πρώτοι τέσσερις μοιράστηκαν 1500 ευρώ:  Σιαφαρίκας - 600 ευρώ, Κεφαλλονίτης - 400 ευρώ, Τζιώρας 300 ευρώ και  Ούσλιος - 200 ευρώ .
Στις απονομές των κυπέλλων και των επιταγών ήταν παρών σχεδόν όλο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φιλιατών, τιμώντας με την παρουσία τους τον χώρο. Η Λ.Α.ΜΟΤ.ΘΕ θέλει να ευχαριστήσει τον δήμο Φιλιατών, τους χορηγούς και όλους όσους πήραν μέρος και παρακολούθησαν αυτόν τον αγώνα.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

1. Βασίλης Σιαφαρίκας 600 ευρώ
2. Σπύρος Κεφαλονίτης 400 ευρώ
3. Τζιώρας Κων/νος 300 ευρώ
4. Μιχάλης Ούσλιος 200 ευρώ
5. Γεωργαντάς Αλέξανδρος
6. Μιχάλης Σιδηράτος


{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon