.
Κατηγορία Άλλοι
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 08:27

Η TEICM Racing Team στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

 

Παρουσίασε το project talos και "μακέτα" του supermono

 

Το project talos και η "μακέτα" του supermono της TEICM Racing Team φιλοξενήθηκαν το Σαββατοκύριακο 17-18/9 στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας, για μια πρώτη γνωριμία με τον κόσμο.

H μελέτη-κατασκευή μίας ελληνικής πρωτότυπης μονοκύλινδρης μοτοσυκλέτας και η συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό τουρνουά-Κύπελλο FIM Supermono Cup 2017 είναι ο στόχος της TEICM Racing Team της ομάδας Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Σερρών (Κεντρικής Μακεδονίας) που συστάθηκε το 2016.

teicm racing team 10

Η ιστορία της ομάδας ξεκινά τον Ιούνιο του 2014 όταν ο Αλέξανδρος Μαΐδης είχε την ιδέα να κατασκευάσει μία μοτοσυκλέτα στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας. Σήμερα το Project Talos, όπως ονομάζεται, είναι μία πλήρως λειτουργική μοτοσυκλέτα με παρουσία σε διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον έχει λάβει θετικές κριτικές από τον εγχώριο αλλά και τον διεθνή Τύπο.

Έτσι, η υπάρχουσα εμπειρία σε συνδυασμό με την θέληση για νέες προκλήσεις οδηγεί την ομάδα να θέσει πιο ψηλά τον πήχη. Επόμενος στόχος είναι η κατασκευή μίας νέας μοτοσυκλέτας, εφαρμόζοντας νέες καινοτομίες όπως η προσαρμοζόμενη γεωμετρία καθώς και η εφαρμογή της στην βιομηχανία.

Ο διαγωνισμός

teicm racing team 7

Το FIM Europe Supermono Cup αποτελεί μία ευρωπαϊκή διοργάνωση δέκα αγώνων ανάλογη του MotoGP, όπου συμμετέχουν τετράχρονες μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες αγώνων.

Ο λόγος που ο διαγωνισμός αποτελεί πρόκληση για κάθε Μηχανολόγο Μηχανικό είναι ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στο σχεδιασμό και στην κατασκευή της αγωνιζόμενης μοτοσυκλέτας. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο κινητήρας που πρέπει να είναι μέχρι 800cc και η συνολική κατασκευή να ζυγίζει το λιγότερο 90kg.

Ο στόχος της ομάδας

 

teicm racing team 6

Η κατασκευή εξολοκλήρου από την αρχή μιας νέας μοτοσυκλέτας που να είναι ανταγωνιστική αλλά και να εφαρμόζει κάποιες καινοτομίες.
Για την συμμετοχή στο τουρνουά η ομάδα θέτει ως πρώτο στόχο την ολοκλήρωση του πρώτου αγώνα. Έπειτα ανάλογα με την επίδοση αλλά και την στήριξη που θα έχει, θα επιδιώξει την ανάδειξη του Ιδρύματος και της χώρας μας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Μέλη της Ομάδας είναι οι:
Αποστολίδης Νικόλαος
Αραμπατζής Αθανάσιος
Ζούρος Γεώργιος
Μαΐδης Αλέξανδρος

Υπεύθυνοι Ομάδας οι:
Δαυίδ Κωνσταντίνος (καθηγητής)
Εβελζαμάν Ιωάννης (ΕΤΠ)
Σαγρής Δημήτριος (επιστημονικός συνεργάτης)

Οι χορηγοί-συνδρομητές

teicm racing team 8

Για να πραγματοποιήσει όμως το όνειρο της, η ομάδα χρειάζεται την βοήθεια χορηγών, καθώς υπάρχουν ανάγκες κατασκευαστικές και διοργανωτικές.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ανταποκριθεί ως τώρα και στηρίζουν την προσπάθεια: ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας: Το Ίδρυμα στηρίζει από την αρχή την προσπάθεια, έμπρακτα κι όχι μόνο με την κάλυψη σημαντικών εξόδων αλλά και με την παροχή του εργαστηριακού εξοπλισμού για την κατασκευή της μοτοσικλέτας.

Επιπλέον, μία ομάδα αξιόλογων καθηγητών (υπεύθυνοι ομάδας) είναι κοντά και καθοδηγούν με την πείρα και την τεχνογνωσία τους, σε όλες τις δυσκολίες που συναντά η εξέλιξη του project.

Yamaha – Μοτοδυναμική: Εξίσου πολύτιμη είναι και η συμβολή της YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ AEE που από τα πρώτα στάδια του Project Talos πίστεψε την προσπάθεια και πλέον παρέχει έναν νέο εμπορικό κινητήρα, καρμπιρατέρ και φυσικά ότι άλλο χρειαστεί.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 13:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon