.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 08:17

Beta RR 300 – Ηλίας Κυριλής= Πρωταθλητές Ελλάδος!

 

Πανηγύρισαν στις Σέρρες

 


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro ολοκληρώθηκε με τον διήμερο αγώνα των Σερρών, και την επίσημη αγωνιστική ομάδα της “The Fuoristrada Co.” πρωταθλήτρια της κατηγορίας Enduro 3 με τον Ηλία Κυριλή και την δίχρονη Beta RR 300.

Διήμερο γεμάτο άγχος

Ήταν ένα διήμερο γεμάτο άγχος για τα μέλη της ομάδας, του οποίου όμως η τελική έκβαση γέμισε με χαρά και ικανοποίηση τους πάντες. Σαφώς επηρεασμένο από την γενικότερη οικονομική κρίση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στις Σέρρες με μικρό αριθμό συμμετοχών σε όλες τις κατηγορίες, χωρίς, όμως, αυτό να μειώνει καθόλου το επίπεδο των κορυφαίων αθλητών και τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν για επικράτηση σε κάθε ειδική. Σε συνέχεια των εννέα συμμετοχών αναβατών Beta στον προηγούμενο αγώνα για τον θεσμό στο Ναύπλιο, η παρουσία της οικογένειας του Ιταλικού εργοστασίου ήταν μεν αριθμητικά μικρότερη αλλά ιδιαίτερα σημαντική στις Σέρρες, καθώς δύο αναβάτες με Beta κυνηγούσαν ένα πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης.

Την στιγμή που ο Ηλίας Κυριλής αγωνιζόταν για το πρωτάθλημα της Ε3, ο Γιώργος Κοινωνάς, μέλος της ομάδας Worksbike Factory Team, οδηγώντας μία τετράχρονη Beta RR 400, έκανε πραγματικότητα ένα στόχο κι ένα όνειρο που είχε θέσει από την αρχή της σεζόν, κι αυτό δεν ήταν άλλο από την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στην κατηγορία Ε2. Ο Γιώργος ήταν τρίτος στον αγώνα του Σάββατου και δεύτερος στον αγώνα της Κυριακής, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση της Ε2, της δυσκολότερης από πλευράς ανταγωνισμού κατηγορίας για το 2013.

Παράλληλα με την προσπάθεια του Γιώργου Κοινωνά, κάθε λεπτό και κάθε στιγμή ήταν σπουδαία στις Σέρρες για τον Ηλία Κυριλή. Έχοντας πρόσφατα επιστρέψει από ένα μεγάλο τραυματισμό μέσα στην καλοκαιρινή ανάπαυλα του πρωταθλήματος, ο Ηλίας είχε την ατυχία να τραυματίσει ξανά τον εγχειρισμένο του καρπό μόλις λίγες ημέρες πριν το διήμερο των Σερρών. Έτσι αναγκάστηκε να οδηγήσει με πόνους και περιορισμένη λειτουργία του δεξιού καρπού του, “σφίγγοντας τα δόντια” για τον τερματισμό.

Ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά

Χαρακτηριστικά, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα των Σερρών, ο πρωταθλητής της Ε3, Ηλίας Κυριλής, δήλωσε: “Ήταν μία ιδιαίτερα δύσκολη αγωνιστική χρονιά, για πολλούς λόγους. Το βασικότερο άγχος μου για τις Σέρρες ήταν εάν θα κατάφερνα να τερματίσω, ώστε να μπορέσω να σφραγίσω το πρωτάθλημα της Ε3. Μετά τον αποκλεισμό μου στο Ναύπλιο, η βαθμολογική διαφορά με τον Χρήστο Παπαθεοδώρου ήταν ελάχιστη και δεν επέτρεπε ούτε το παραμικρό λάθος. Τελικά, με την τεράστια υποστήριξη όλης της ομάδας μου, καταφέραμε να κερδίσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι το δεύτερο στην καριέρα μου, μετά το πρωτάθλημα της EN πέρυσι, αλλά ένα πρωτάθλημα για το οποίο χρειάστηκε να παλέψω πολύ.”

Στηρίζοντας την παρουσία των Beta στην Bόρεια Ελλάδα, η XΜoto Κουλουκάτσης στήριξε την συμμετοχή των Λεωνίδα Κουλουκάτση και Δημήτρη Κουμαντσιώτη οι οποίοι κατέκτησαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα στην κατηγορία Ε2 του Πρωταθλήματος Βόρειας Ελλάδας που έγινε παράλληλα.

Στο κλείσιμο της επίσημης αγωνιστικής χρονιάς, σύσσωμη η ομάδα της “The Fuoristrada Co.” θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές που εμπιστεύτηκαν την “κόκκινη οικογένεια” των Beta στα φετινά πρωταθλήματα enduro αλλά και να γιορτάσει και την κατάκτηση του τίτλου στην Ε3, προσκαλεί όλους τους φίλους του αθλήματος να δουν από κοντά τα μοντέλα του 2014 και να συνοδηγήσουν μαζί με τον Luis Correia (αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας της Βeta στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και 4ο φέτος στην Ε3) και τον Ηλία Κυριλή, κατά την διάρκεια του 2ο Enduro Meeting, που θα λάβει χώρα στην Παραλία Αναβύσσου στις 8 Δεκεμβρίου.

Φωτογραφίες: Ηλίας Χατζηγεωργίου/www.tracerclub.gr

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon