.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 11:30

Repsol Honda - 8η συνεχόμενη νίκη για Marquez

 

Στο Ολλανδικό MotoGP

Ο διεκδικητής του Παγκόσμιου τίτλου του Πρωταθλήματος MotoGP Marc Marquez (Repsol Honda RC213V) κέρδισε την όγδοη συνεχόμενη νίκη του στον Ολλανδικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Assen το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, ενώ η επιτυχία για την ομάδα της Repsol Honda ήταν διπλή καθώς ο Dani Pedrosa τερμάτισε στην τρίτη θέση του βάθρου των νικητών.

Ο 21-χρονος Marquez απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει περίφημα σε έναν αγώνα με συνεχώς εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες, όπου το βρεγμένο οδόστρωμα της πίστας του Assen έδωσε τη θέση του στο στεγνό μέσα στους πρώτους οκτώ γύρους. Έτσι ήταν πολύ σημαντική η απόφαση για την αντικατάσταση της μοτοσυκλέτας με στεγνά ελαστικά στη μέση της διαδρομής.

Ο Marquez ξεκίνησε με βρόχινα ελαστικά τον αγώνα και είχε σκληρή μάχη με τον Andrea Dovizioso (Ducati). Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda ήταν ο πρώτος που μπήκε στα pits και άλλαξε τη μοτοσυκλέτα του με τη δεύτερη, που είχε ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα, στο τέλος του έκτου γύρου, ακολουθούμενος από τον Dovizioso. Ο Ιταλός αναβάτης κατάφερε να προσπεράσει το Marquez μετά από ένα γλίστρημα που είχε εξαιτίας της σκληρής γόμας των ελαστικών, γεγονός που τον οδήγησε να χάσει τέσσερα πολύτιμα δευτερόλεπτα. Τελικά στον 16ο γύρο ο Marquez προσπέρασε τον Dovizioso και οδήγησε την Honda RC213V στην όγδοη συνεχόμενη νίκη, μία νίκη και του έδωσε τη δυνατότητα να έχει αυξήσει τη διαφορά του από το Valentino Rossi κατά 72 βαθμούς.

Την τρίτη θέση σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα κατέκτησε ο πρώην πρωταθλητής των 125cc και δύο φορές πρωταθλητής των 250cc Dani Pedrosa. Ο έμπειρος αναβάτης της Repsol Honda RC213V μοιράζεται τώρα τη δεύτερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα με 128 βαθμούς, με το Valentino Rossi, ο οποίος τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Η ομάδα της Repsol Honda ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία της για τον ένατο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, στην πίστα του Sachsenring, σε δύο εβδομάδες στις 13 Ιουλίου 2014.

Ο νικητής του αγώνα Marc Marquez, Repsol Honda δήλωσε: “Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα καθώς σε αυτό τον αγώνα θα μπορούσα να χάσω πολλούς πολύτιμους βαθμούς. Εν αντιθέσει, τελικά κατάφερα να ανέβω στο πρώτο σκαλί του βάθρου του τερματισμού και να διευρύνω κι άλλο τη βαθμολογική μου διαφορά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σημερινό αποτέλεσμα γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να αποκομίσω πολύτιμες πληροφορίες και γνώσεις σε έναν αγώνα όπου το βρεγμένο οδόστρωμα διαδέχθηκε το στεγνό οδόστρωμα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι αφού πήραμε άλλους 25 βαθμούς σε έναν αγώνα τον οποίο είχαμε χαρακτηρίσει στην ομάδα μου ως πολύ δύσκολο”.

Ο Dani Pedrosa, Repsol Honda στον τερματισμό δήλωσε: “Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας κυρίως στο πρώτο μέρος, καθώς δεν ξέραμε τι τύπο του ελαστικού θα χρησιμοποιήσουμε στην μοτοσυκλέτα μου. Έχοντας καθαρό μυαλό ξεκινήσαμε με βρόχινα ελαστικά καθώς στην αρχή το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο. Έπρεπε να έχω πιέσει ακόμη περισσότερο στο πρώτο μέρος του αγώνα όταν η πίστα ήταν βρεγμένη. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα καθώς είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζεις την έκβαση ενός αγώνα σαν το σημερινό. Στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι ο επόμενος αγώνας του Πρωταθλήματος στη Γερμανία”.

 Αποτελέσματα 6ou αγώνα στο Assen

1 Marc Marquez 43m29.954s  ESP  HONDA  Repsol Honda Team
2 Andrea Dovizioso 6.714 ITA  DUCATI  Ducati Team
3 Dani Pedrosa 10.791 ESP  HONDA  Repsol Honda Team
4 Aleix Espargaro 19.199 ESP  FORWARD YAMAHA  NGM Forward Racing
5 Valentino Rossi 25.813 ITA  YAMAHA  Yamaha Factory Racing
6 Andrea Iannone 29.003 ITA  DUCATI  Pramac Racing
7 Alvaro Bautista 30.882 ESP  HONDA  GO&FUN Honda Gresini
8 Bradley Smith 30.985 GBR  YAMAHA  Monster Yamaha Tech 3 
9 Cal Crutchlow 44.031 GBR  DUCATI  Ducati Team
10 Stefan Bradl 48.662 GER  HONDA  LCR Honda MotoGP

 

 Βαθμολογία αναβατών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP

1 Marc Marquez 200 pts ESP  HONDA  Repsol Honda Team
2 Valentino Rossi 128 pts ITA  YAMAHA  Yamaha Factory Racing
3 Dani Pedrosa 128 pts ESP  HONDA  Repsol Honda Team
4 Andrea Dovizioso 91 pts ITA  DUCATI  Ducati Team
5 Jorge Lorenzo 81 pts ESP  YAMAHA  Yamaha Factory Racing
6 Aleix Espargaro 67 pts ESP  FORWARD YAMAHA  NGM Forward Racing
7 Pol Espargaro 58 pts ESP  YAMAHA  Monster Yamaha Tech 3 
8 Stefan Bradl 56 pts GER  HONDA  LCR Honda MotoGP
9 Andrea Iannone 51 pts ITA  DUCATI  Pramac Racing
10 Bradley Smith 48 pts GBR  YAMAHA  Monster Yamaha Tech 3 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 22:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon