.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 10:47

Honda CRF 450 Rally 2014

 

Παρουσιάστηκε επίσημα

 


Η Honda έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες από την CRF450 Rally, την μοτοσυκλέτα που σχεδιάστκε αποκλειστικά για αγώνες Rally. Η ομάδα HRC (Honda factory team) θα πάρει μέρος με την CRF450 Rally στο Dakar Rally του 2014 του οποίου η διαδρομή θα περάσει από την Αργεντινή, Βολιβία και Χιλή, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η επιστροφή

Η επιστροφή της Honda με την ομάδα HRC στο Rally Dakar έγινε τον Ιανουάριο του 2013, για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια αποχής. Η μοτοσυκλέτα της βασίστηκε σε μία παραγωγής CRF450X, enduro, με τις απαραίτητες μετατροπές. Από τον συγκεκριμένο αγώνα, η Honda πήρε τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόταν για τον κινητήρα, για την αεροδυναμική, την σταθερότητα, τα οποία χρησιμοποιεί για τις βελτιώσεις που χρειάζεται.

Το νέο βελτιωμένο μοντέλο χρησιμοποιεί το πρόγραμμα RALLY CRF450 Fuel Injection (PGM-FI), το οποίο έχει δείξει σημαντικά στοιχεία στις απαιτητικές ανάγκες των αγώνων Rally.
Η νέα μοτοσυκλέτα είναι πιο στενή από την περσινή, με διάφανη ζελατίνα fairing, ρεζερβουάρ που δεν ενοχλεί καθόλου τον αναβάτη μιας και επεκτείνεται στα κάτω πλαϊνά τμήματα του κινητήρα, αλλά και στην ουρά.

Οι αναρτήσεις προέρχονται από την Showa και χρησιμοποιεί ρυθμιζόμενες πλάκες συγκράτησης του μπροστινού συστήματος, καθώς και εξάτμιση της Termignoni.
Ο πρώτος αγώνας που θα συμμετάσχει η νέα μοτοσυκλέτα θα είναι το Morocco Rally 2013, στις 13 Οκτωβρίου, με την ίδια ομάδα, αποτελούμενη από πέντε αναβάτες, όπως και πέρσι.

Φωτογραφίες Honda CRF 450 Rally

Οδηγικές φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 10:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « O Johnny Aubert στην Beta KTM 450 Rally Factory 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon