.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 19:07

MotoGP 2013, επίσημα δοκιμαστικά, Sepang, 2η μέρα

Ο Pedrosa μπροστά

 




Με μάχες ξεκίνησε η 2η μέρα των δοκιμαστικών με την γνωστή πλέον τετράδα, Pedrosa, Lorenzo, Marquez και Rossi, να παίζουν τον σκύλο με την γάτα. Οι δοκιμές συνεχίστηκαν στεγνές για όλη την ημέρα, μέχρι μία ώρα πριν το τελείωμα, όπου η βροχή ανάγκασε κάποιες ομάδες να σταματήσουν.

Η μαγική τετράδα

Με τον Pedrosa να δείχνει τα δόντια του και τον Lorenzo να ακολουθεί με 0,019 χιλιοστά του δευτερολέπτου, όλα δείχνουν ότι οι μάχες έχουν αρχίσει νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Marc Marquez που δήλωσε μάλιστα ότι πρέπει να συνηθίσει την μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά, αφήνοντας ταυτόχρονα το δέρμα της φόρμας του από το σημείο του αγκώνα στις στροφές.
Ο Rossi, αν και 4ος, δείχνει να έχει βρει τον εαυτό του μιας και τον είδαμε να ντριφτάρει με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, κάτι που με την Ducati δεν είδαμε να κάνει τα τελευταία δύο χρόνια.
Βελτίωση είχαμε και από τον αναβάτη της Monster Yamaha Tech 3, Bradley Smith ο οποίος έκανε ταχύτερο χρόνο κατά 1,5 δευτερόλεπτο σε σχέση με χτες.
Τα βλέμματα όλων όμως ήταν στραμμένα στην μάχη των πρώτων αναβατών, με τους Pedrosa και Marquez να δουλεύουν στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας προκειμένου να κατεβάσουν τους χρόνους. Η ίδια πολύ καλή επίδοση υπήρξε και από τον Valentino Rossi, ο οποίος μαζί με τον Jorge Lorenzo που βρέθηκε πιο μπροστά του, δοκίμαζαν τα πράγματα με τα οποία θα τρέξουν φέτος, σε σχέση με την παγκόσμια πρωταθλήτρια M1 του 2012.
Πιο πίσω, ο Cal Crutchlow έκανε καλή εμφάνιση στην 5η θέση με μικρή διαφορά από τους πρωτοπόρους ενώ, ο Stefan Bradl ακολούθησε αλλά με χαμηλότερη επίδοση από χτες.
Καλύτερα πήγαν σήμερα και οι Ducati με τους Nicky Hayden Andrea Dovizioso να ακολουθούν και να είναι χαρούμενοι με την βελτίωση.

Αποτελέσματα

1 PEDROSA D. Repsol Honda Team 2:00.549
2 LORENZO J. Yamaha Factory Racing +0.019
3 MARQUEZ M. Repsol Honda Team +0.254
4 ROSSI V. Yamaha Factory Racing +0.489
5 CRUTCHLOW C. Monster Yamaha Tech 3 +0.762
6 BRADL S. LCR Honda MotoGP +0.820
7 BAUTISTA A. Go & Fun Honda Gresini 1.180
8 SMITH B. Monster Yamaha Tech 3 1.382
9 HAYDEN N. Ducati Team 1.561
10 DOVIZIOSO A. Ducati Team 1.830
11 AKIYOSHI K. HRC Test Team 1.977
12 NAKASUGA K. Yamaha Factory 2.152

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 21:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon