.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 23:55

Mission R – Η γρηγορότερη ηλεκτρική

 


Θα είναι ταχύτερη από MotoGP!

 

 


Πριν δύο εβδομάδες, η “Mission Motors”, η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, έγραψε ιστορία, σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο για ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα στη Laguna Seca, με χρόνο μόλις 1:31.3. Εκτός από ρεκόρ στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ο χρόνος αυτός την κατέταξε 5η στον αγώνα ΑΜΑ Supersport εκείνης της ημέρας. Ο αναβάτης της Mission R, Steve Rapp κατάφερε να απωθήσει τον ανταγωνισμό των επίσης ηλεκτροκίνητων MotoCzysz, Lightning και της βραβευθείσας Brammo.

Σχεδιασμένη σε λευκό χαρτί

Σχετικά με το γεγονός ότι η Mission R τερμάτισε 40 δευτερόλεπτα μπροστά από την ανταγωνίστρια MotoCzysz σε αυτόν τον αγώνα των οκτώ γύρων, o David Salguero, μάνατζερ της ομάδας, σχολίασε πώς αυτό που κάνει την Mission R διαφορετική είναι το γεγονός ότι σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί. «Αυτό που έχουμε σαν γνώμονα είναι το πόσο γρήγορη μπορούμε να κάνουμε αυτή τη μοτοσυκλέτα στην πίστα, και για να το πετύχουμε αυτό, χρησιμοποιούμε εξ’ ολοκλήρου δικά μας εξαρτήματα, τίποτα από αυτά δεν πωλείται στην αγορά. Η μπαταρία της μοτοσυκλέτας είναι 14KwH, δηλαδή 2 KwH λιγότερα από μιας Chevrolet. Μιλάμε για πολύ ισχύ δηλαδή!» λέει χαρακτηριστικά.

Πώς είναι όμως στην οδήγησή της η Mission R; Σύμφωνα με τον αναβάτη της Mission R, Steve Rapp, είναι πολύ εύκολη στην οδήγηση και σχολιάζει: «Είναι πιο εύκολη στην επιτάχυνση γιατί δεν χρειάζεται να αλλάζεις ταχύτητες. Έχει μόνο μία ταχύτητα και η επιτάχυνση έρχεται ομαλά, χωρίς εκρήξεις στην απόδοση όπως συμβαίνει στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, και είναι εύκολο να διατηρήσεις συνεχόμενα ανοιχτό το γκάζι. Η έλλειψη ταχυτήτων δεν είναι όμως αυτό που την κάνει διαφορετική, ούτε ο τρόπος που στρίβει, πλαγιάζει κτλ. Αυτά συνηθίζονται με τον καιρό. Το μόνο διαφορετικό που έχει είναι το βάρος της (545lbs / 247 κιλά) και για αυτό το λόγο όταν φτάνεις σε μια στροφή πρέπει να αρχίσεις το φρενάρισμα νωρίτερα από ότι συνήθως. Ο καθένας όμως θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή τη μοτοσυκλέτα με ασφάλεια.».

Απεριόριστες δυνατότητες

Για το σετάρισμα της χρησιμοποιείται λογισμικό τύπου “cell-to-server” το οποίο δίνει εικόνα όλων των παραμέτρων σε πραγματικό χρόνο, όπως τη θερμοκρασία της μπαταρίας. Ποιες είναι όμως οι δυνατότητές της και μέχρι που μπορεί να φτάσει; «Θεωρητικά και με βάση όλες τις παραμέτρους μας, η μοτοσυκλέτα μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 160 μίλια/ώρα. Και πάλι όμως, στην πίστα πρέπει να λάβεις υπόψη και άλλες παραμέτρους μαθηματικής φύσεως όπως η ταχύτητα σου σε σχέση με την ταχύτητα της στροφής, σε σχέση με την κλίση κ.ο.κ, άρα, για να πούμε ότι έχουμε ταχύτερη μοτοσυκλέτα με το πρώτο άνοιγμα του γκαζιού, είναι προτιμότερο να πετύχουμε γρήγορους γύρους, από το να πάμε πραγματικά γρήγορα και να κουράσουμε την μοτοσυκλέτα στα φρένα. Πιστεύω πως τα 133 μίλια ήταν ένα ασφαλές όριο, σχετικά με αυτά που η μοτοσυκλέτα μπορεί να κάνει. » αναφέρει ο David Salguero.
Το λανσάρισμα στην αγορά δεν είναι στα άμεσα σχέδια της Mission Motors πάντως, ούτε καν στη φιλοσοφία της. «Aποστολή μας είναι η τεχνολογική πρόοδος, λέει ο David χαρακτηριστικά. Όσοι δουλεύουμε πάνω σε αυτό το πρότζεκτ, και είμαστε 35 άτομα, κάνουμε πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει. Δεν έχουμε ιδέα από εμπόριο, ούτε ξέρουμε από παραγωγή μεγάλης κλίμακας. Δεν είμαστε αυτοί. Το κοινό μας όραμα είναι να συνεισφέρουμε στην πρόοδο».

Πηγή: Hellforleather.com

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 14:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Tony Cairoli – Sidi Sport - Lomel Red Bull Sea to Sky »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon