.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 15:11

Στην ΚΤΜ ο Ken Roczen

 


Από μικρός στα βάσανα

 

 

Του Δημήτρη Ζυγούρη

Στην οικογένεια της KTM ανήκει πλέον και επίσημα ο Ken Roczen. Ο 16χρονος που εξέπληξε με την παρουσία του την περσινή χρονιά πάνω σε μία Suzuki, μεταπήδησε στην πορτοκαλί ομάδα για το 2011. Η πολύ καλή του επίδοση και ο τερματισμός στην 2η θέση του βάθρου, πίσω από τον Marvin Musquin ήταν αυτό που έπεισε τους ανθρώπους της KTM να τον εντάξουν στην ομάδα.

Η ΚΤΜ επενδύει σε νέα ταλέντα και υπογράφει με μικρούς αναβάτες ώστε να επενδύσει σε αυτούς για το μέλλον. Αυτή η μεταγραφή του Roczen είναι από τις σημαντικότερες μιας και ο Γερμανός κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να τραβήξει τα βλέμματα, κερδίζοντας δέκα σκέλη της MX 2 το 2010.

Ωστόσο, αυτή ήταν η πρώτη του χρονιά που συμμετείχε ενεργά μιας και το 2009 έγινε ο μικρότερος αναβάτης που τρέχει στο παγκόσμιο, εκτός συναγωνισμού, λόγω του ορίου ηλικίας.

Η ιστορία του βέβαια δεν είναι τόσο σύντομη όσο η ηλικία του μιας και ξεκίνησε το motocross στα… 2 του, συμμετείχε σε αγώνα στα 3 και κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα Junior στη Γερμανία, στα 6! Το 2000 και 2001 ήταν οι χρονιές των πρώτων τίτλων και μάλιστα μπήκε και στο βιβλίο ρεκόρ στη χώρα του την Γερμανία. Κερδίζοντας το Junior Cup το 2006 και τερματίζοντας 2ος στον κόσμο στην ίδια κατηγορία, απλά είχε δείξει το ταλέντο του σε ηλικία 12 ετών.

Αυτή τη στιγμή ο νεαρός αναβάτης με το μοναδικό ταλέντο βρίσκεται στην Αμερική για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Supercross που ξεκινάει αυτή την Κυριακή στο Anaheim. Βρίσκεται στην ομάδα Red Bull KTM υπό τη σκέπη του Roger De Coster του manager στην Αμερική και μετά θα επιστρέψει στην Ευρώπη όπου θα σταθεί δίπλα στον ομόσταυλο Jeffrey Herlings. Μαζί θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ως μέλη της ομάδας Red Bull Teka KTM με υπεύθυνο της ομάδας τον δέκα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Stefan Everts.

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Franco Picco – Dakar Meteora EWC 2011 - Promo video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon