.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 12:35

FIM Women’s European Cup – Ευρωπαϊκό Supersport 300 μόνο για γυναίκες

Διοργανωμένο υπό την αιγίδα της FIM Europe, το Women’s European Cup έρχεται να γεμίσει ένα κενό στα αγωνιστικά δρώμενα της Ευρώπης, καθώς η παγκόσμια Ομοσπονδία διαπιστώνει πως υπάρχει ρεύμα στη συμμετοχή γυναικών σε αγώνες ταχύτητας.

Εδώ ακριβώς έρχεται να κουμπώσει το νέο αυτό Κύπελλο, το οποίο προφανώς έλκει άφθονη δυναμική από τις πρόσφατες επιτυχίες γνωστών αναβατριών όπως οι Ana Carrasco (World SSP300) και Laia Sanz (Trial, Enduro και Rally) που κατάφεραν να διακριθούν στο παγκόσμιο επίπεδο απέναντι στις ορδές ανδρών που συνήθως στελεχώνουν τους αγώνες κατ’ αποκλειστικότητα.

Η διοργάνωση του Κυπέλλου ανατίθεται στα χέρια της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας και την εταιρεία EMG Eventi e Moto X Racing, γνωστή από τη δημιουργία των Yamaha R1 Cup και Dunlop Cup.

Αν και οι τεχνικοί κανονισμοί δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, είναι ήδη γνωστό πως οι συμμετέχουσες θα τρέχουν αποκλειστικά με λάστιχα της Dunlop.

Οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Γυναικών θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα του Ιταλικού Πρωταθλήματος Ταχύτητας και συγκεκριμένα στους ακόλουθους αγώνες:

1ος αγώνας: 25-26 Απριλίου – Misano World Circuit Marco Simoncelli
2ος αγώνας: 23-24 Μαΐου – Enzo and Dino Ferrari Imola Circuit
3ος αγώνας: 20 Ιουνίου – Mugello Circuit
4ος αγώνας: 21 Ιουνίου – Mugello Circuit
5ος αγώνας: 25-26 Ιουλίου – Misano World Circuit Marco Simoncelli
6ος αγώνας: 3-4 Οκτωβρίου – Vallelunga Piero Taruffi Circuit

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 18:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon