.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 14:29

H Zero θα τρέξει στο Pikes Peak με το νέο της streetfighter SR/F

Στις 30 Ιουνίου 2019 η 97η έκδοση του Pikes Peak International Hill Climb θα διοργανωθεί στο θρυλικό πλέον βουνό του Κολοράντο των Η.Π.Α. και φέτος μια από τις συμμετοχές θα αφορά την εργοστασιακή παρουσία της Zero Motorcycles με το ολοκαίνουργιο SR/F που παρουσιάστηκε φέτος τον Φεβρουάριο.

Για τα χέρια του βετεράνου αναβάτη του Αμερικανικού πρωταθλήματος Superbikes, 33χρονου Cory West, η Zero ετοιμάζει πυρετωδώς μια αγωνιστική έκδοση του SR/F, η οποία θα προσπαθήσει να διακριθεί στην ανάβαση των 20 χιλιομέτρων και 156 στροφών ως τον τερματισμό σε υψόμετρο 2.860 μέτρων πάνω από τη θάλασσα.

zero srf pikes peak 3

Η μοτοσυκλέτα δεν αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές από το μοντέλο παραγωγής, καθώς θα χρησιμοποιεί όλα τα βασικά μέρη του στοκ SR/F – πλαίσιο, κινητήρας, μπαταρία, controller). Με απόδοση 110 ίππων και, το βασικότερο, 19.4 χιλιογραμμόμετρων ροπής, η προσοχή πέφτει στο ελάφρωμα, καθώς θα ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό και ωφέλιμο αν μπορούσε να περιορίσει κάπως τα 226 ονομαστικά του κιλά.

Στα πλαίσια της δίαιτας λοιπόν, η Zero προφανώς και ξεφορτώνει τα προφανή, δηλαδή τον εξοπλισμό δρόμου του SR/F, ενώ μαζί τους αφαιρεί και τον φορτιστή που κανονικά βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό του μοντέλου δρόμου. Στην περίπτωση του Pikes Peak, η μοτοσυκλέτα θα φορτίζει τις μπαταρίες της μέσω εξωτερικού φορτιστή, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να βαραίνει τον West την ώρα της ανάβασης.

zero srf pikes peak 1

Επιπλέον, λίγη δουλειά έχει πέσει στο στήσιμο των αναρτήσεων, την προσαρμογή της εργονομίας (τιμόνι, χειριστήρια, μαρσπιέ) στη βολή του αναβάτη, καθώς και την προσθήκη αγωνιστικών σλικ της Pirelli.

Πέραν αυτών, η βάση της μοτοσυκλέτας όπως πωλείται είναι αξιολογότατη, με το σπουδαίο ανεστραμμένο πιρούνι Big Piston Fork της Showa και τις τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες της J.Juan να κρίνονται ως επαρκείς για τα καθήκοντα που θα πρέπει να φέρουν εις πέρας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα θα αντιμετωπίσει την ιστορική αυτή ανάβαση, καθώς το 2013 το Lightning LS-218 των 200 ηλεκτρικών ίππων σάρωσε τον δίτροχο ανταγωνισμό με έναν χρόνο ελάχιστα πάνω από τα 10 λεπτά.

Pikes Peak International Hill Climb

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 17:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon