.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 12:45

Dakar 2019: Οριστικοποιήθηκε η διαδρομή

Μετά από πολλές περιπέτειες, τελικώς 100% Περού

Το ράλι Dakar για το 2019 πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή μέρα και την οριστική του εξαγγελία με την αναλυτική διαδρομή και πρόγραμμα.

Ενδεχομένως θα θυμάστε πως αρχικά ήταν τον περασμένο Μάιο που η ASO, διοργανωτές του θρυλικού ράλι, ανακοίνωναν πως ο αγώνας του 2019 θα γίνει εξ ολοκλήρου στο Περού, καθώς η Αργεντινή υπαναχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων και η Βολιβία προέβαλλε υπερβολικές απαιτήσεις.

Μάλιστα, εν μέσω όλης αυτής της διαδικασίας, είχαν βγει στην επιφάνεια οι συζητήσεις των Γάλλων διοργανωτών με χώρες της βόρειας Αφρικής για να επιστρέψει ο αγώνας στα πάτρια εδάφη – ή τουλάχιστον πολύ πιο κοντά, καθώς η Αλγερία και το Μαρόκο που ενδιαφέρονται δεν είναι ακριβώς Σενεγάλη, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Ντακάρ.

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας, ωστόσο, και νέα εμπόδια προέκυψαν με το Περού, καθώς τα οικονομικά προβλήματα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Αργεντινής (και της Ελλάδας βεβαίως-βεβαίως). Τελικά η κυβέρνηση του Περού βρήκε την άκρη με τα θέματά της, συμφώνησε με την ASO και στις 21 Ιουνίου με χαρά ανακοινώθηκε πως το Dakar 2019 θα γίνει κανονικά, ως είχε εξαγγελθεί τον Μάιο, στο Περού.

Τώρα οι οργανωτές δίνουν στη δημοσιότητα τη διαδρομή και το πρόγραμμα του Dakar 2019, το οποίο περιλαμβάνει 10 αγωνιστικές μέρες από τις 6 ως τις 17 Ιανουαρίου (με μια μέρα ξεκούρασης ενδιάμεσα), συνολική απόσταση 5,000 χιλιομέτρων, εκ των οποίων 3,000 αφορούν ειδικές διαδρομές και το 70% καλύπτεται από άμμο.

Ο αγώνας θα γίνει κυκλικά με βάση την πρωτεύουσα της χώρας, Λίμα, όπου θα γίνει τόσο η εκκίνηση, όσο και ο τερματισμός, αφού προηγουμένως οι συμμετέχοντες γυρίσουν σχεδόν όλο το νότιο Περού, ως τη συνοριακή πόλη Tacna.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα dakar.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 12:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon