.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 11:53

O John McGuinness επιστρέφει στη δράση

Θα τρέξει στο Classic TT μετά από έναν χρόνο απουσίας

Είναι ο ζωντανός θρύλος του Isle of Man, με 23 νίκες σε ΤΤ, ο αναβάτης που απειλεί το μυθικό ρεκόρ 26 νικών του Joey Dunlop, είναι ο John McGuinness. Ο Άγγλος έλειψε από την αγωνιστική δράση από το 2017, όταν τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα Northwest 200 και έκτοτε η επιστροφή του αναμένεται με αγωνία.

Στο φετινό Isle of Man TT είχε συμφωνήσει να τρέξει με τη Norton SG7, ωστόσο η ανάρρωσή του καθυστέρησε περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις κι έτσι τελικά δεν έτρεξε στον αγώνα, παρά μόνο περιορίστηκε στο να κάνει δύο γύρους επίδειξης με την ολοκαίνουργια Norton V4 κατά τη διάρκεια του ΤΤ.

Τώρα ωστόσο ο McGuinness είναι καλά και έτοιμος για δράση, όπως αποδεικνύεται από την εγγραφή του για να τρέξει στο Classic TT που θα γίνει από τις 24 ως τις 27 Αυγούστου.

Εκεί θα τρέξει με τη μοτοσυκλέτα 500 cc της Paton και την ομάδα Team Winfield Paton στους 4 γύρους του αγώνα Bennetts Senior Classic TT το Σάββατο 25 Αυγούστου.

1275d408d75a4f7380a40d52f11f458e

Θυμίζουμε πως ο McGuinness κρατά το ρεκόρ γύρου για τον συγκεκριμένο αγώνα με 182.406 km/h (113.342 mph) μέση ωριαία ταχύτητα, από το Classic TT του 2016.

“Ήταν ένας πολύ δύσκολος δρόμος επιστροφής από το ατύχημα του Northwest 200 και, εκεί που νόμιζα πως θα φτάσω στο ΤΤ, μια ακόμη καθυστέρηση μας άφησε μερικές εβδομάδες πίσω. Λάτρεψα τους γύρους επίδειξης αυτή τη χρονιά και η αντίδραση που πήρα από τους θεατές ήταν απίστευτη. Ο επόμενος μεγάλος στόχος μου ήταν πάντα το Classic TT και θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και σε καλή κατάσταση για μια σωστή επιστροφή στη δράση.

“Είμαι ξετρελαμένος με το όλο πράγμα, ειλικρινά. Αγαπώ την ατμόσφαιρα του Classic TT και πραγματικά απολαμβάνω να δουλεύω με τον Roger Winfield και την ομάδα του και η Paton τους είναι μια απόλαυση στο Mountain Circuit. Δε θα κάνω προβλέψεις ως προς το πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε, αλλά όταν οδήγησα το Norton στο ΤΤ αισθάνθηκα καλά και, πάνω απ’ όλα, θέλω απλά να βρεθώ εκεί έξω με όλους τους άλλους αναβάτες, πηγαίνοντας όσο πιο γρήγορα μπορώ και να προσφέρω ένα ωραίο θέαμα στους οπαδούς. Αν αυτό σημαίνει και ένα καλό αποτέλεσμα, τότε θα έχουμε κι ένα μπόνους.”

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 11:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon