.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 13:58

Η Dunlop εισάγει μια νέα διάσταση στα αγωνιστικά slick της

 

Έκαναν ντεμπούτο με ρεκόρ πίστας στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα SBK

 

Το βασικό εργαλείο της Dunlop για αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών είναι η σειρά slicks με κωδικούς KR448, 449 και 451 N-Tec.

Λειτουργώντας ως ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών για το Αμερικανικό πρωτάθλημα superbikes, MotoAmerica, η Dunlop επεξεργαζόταν εδώ και καιρό ένα πίσω σλικ με ψηλότερο προφίλ από το σύνηθες 200/55 που όλοι έτρεχαν.

Να εξηγήσουμε πως στην αριθμητική κωδικοποίηση των ελαστικών (όλων των κατασκευαστών), ο πρώτος αριθμός δείχνει το πλάτος του πέλματος, ενώ ο δεύτερος χαρακτηρίζει το πλευρικό ύψος του λάστιχου (προφίλ) ως ποσοστό επί του πλάτους.

Στις αρχές του Ιουνίου η Dunlop παρουσίασε στον αγώνα του πρωταθλήματος στην πίστα Road America ένα νέο πίσω σλικ μεδιάσταση 200/60. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με τη νέα αυτή διάσταση το πίσω λάστιχο είναι ψηλότερο κατά μερικά χιλιοστά. Πόση διαφορά μπορεί αυτό να κάνει;

Όπως εξηγεί στο βίντεο ο μηχανικός υπεύθυνος για την εξέλιξη των ελαστικών, Thomas Grolemund, αυτό που ανακάλυψαν είναι πως το νέο λάστιχο προσφέρει δύο βασικά πλεονεκτήματα.

Πρώτον, τα ψηλότερα πλαϊνά τοιχώματα αφήνουν λίγο μεγαλύτερη επιφάνεια του πέλματος να έρθει σε επαφή με την άσφαλτο, άρα περισσότερη πρόσφυση.

Δεύτερον, επιτρέπει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στις μαλακές γόμες.

beaubier

Τους προηγούμενους μήνες το υπό δοκιμή λάστιχο είχε εξεταστεί από διάφορους αναβάτες και η αποδοχή του υπήρξε ομόφωνη, όλοι ζητούσαν να το τρέξουν. Όπερ και εγένετο λοιπόν από τον αγώνα στο Road America, όπου το νέο KR451 έδειξε αμέσως τα δόντια του.

Ο Cameron Beaubier κατείχε το ρεκόρ της συγκεκριμένης πίστας από πέρυσι, αλλά από το πρώτο qualifying practice κατέβασε την ταχύτερη επίδοση κατά δύο δέκατα με τη Yamaha R1 του.

“Μου αρέσει πολύ το νέο λάστιχο,” εξήγησε ο Beaubier.

“Είναι περίπου 5 χιλιοστά ψηλότερο από το προηγούμενο KR451, έτσι έπρεπε να χαμηλώσουμε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας. Έχει κάτι παραπάνω σε πρόσφυση γιατί προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής και επίσης διαρκεί περισσότερο. Βγαίνοντας από τις στροφές η πρόσφυση είναι καλύτερη, έτσι είχα ταχύτερες εξόδους. Πραγματικά ταιριάζει με τη μοτοσυκλέτα μου. Οι χρόνοι πιθανότατα θα πέσουν κι άλλο.”

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 14:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon