.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 10:41

Suzuki Ecstar 2018 – Παρουσίαση ομάδας

 

Αφήνοντας πίσω την κακή περσινή χρονιά

 

Με τους Andrea Iannone και Alex Rins, πάνω σε ένα ανανεωμένο GSX-RR,  η Suzuki θα ριχτεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην μάχη του πρωταθλήματος των MotoGP, θέλοντας να αφήσει πίσω τις κακές αναμνήσεις του 2017.

Η ομάδα παρουσιάστηκε επισήμως στην πίστα της Sepang, όπου και είναι σε εξέλιξη τα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά της χρονιάς. Πέραν των δύο αναβατών που για δεύτερη χρονιά θα αποτελούν το δυναμικό των οδηγών της, η γενική διεύθυνση συνεχίζει να ανήκει στον Davide Brivio, ωστόσο ο project leader της ομάδας έχει αλλάξει, με μια αιφνιδιαστική κίνηση πέρυσι, στα μισά της σεζόν.

Shinichi Sahara το όνομα αυτού, ένας άνθρωπος του οποίου το περιβάλλον των MotoGP δεν του είναι άγνωστο, αφού μέχρι το 2011 είχε έναν αντίστοιχο ρόλο στην ομάδα της Suzuki.

Σε ότι αφορά στο GSX-RR, αυτό παρουσιάζεται ανανεωμένο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Suzuki για του 2018, με τις αλλαγές να αφορούν στο πλαίσιο και –ειδικά- στον κινητήρα, η έλλειψη δύναμης του οποίου, ήταν το κυριότερο πρόβλημα για την ομάδα, το 2017.

Όπως αναφέρει ο Sahara: «Πέρυσι δεν είχαμε μια καλή χρονιά αν και καταφέραμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να πάρουμε κάποιες καλές θέσεις μέσα στη σεζόν. Είχαμε προβλήματα με τον κινητήρα τα οποία δεν μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε εύκολα και αποτελεσματικά, λόγο των κανονισμών. Φέτος, ξεκινάμε σε νέες βάσεις και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.»

Σύμφωνα με την Suzuki, το GSX-RR του 2018 αποδίδει 240 ίππους, ζυγίζει 157 κιλά και η τελική του ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα.

Φωτογραφίες


 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 10:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon