.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 12:01

1ος αγώνας Underground Race

 

 

Απόλυτο extreme!

 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας Underground race στην Θεσσαλονίκη. Μία ιδέα του Σάββα Καπαγερίδη, ο οποίος ήθελε να κάνει έναν αγώνα όπως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα indoor enduro, διοργανώθηκε σε συνεργασία με την λέσχη ΑΜΟΛ του Λαγκαδά, και με την μεγάλη βοήθεια του Δήμου Λαγκαδά. Ο χώρος 180 στρεμμάτων παραχωρήθηκε από την τεχνική Κετεποζίδη, κι έτσι ο αγώνας έγινε πραγματικότητα.

Ιδανικές συνθήκες

Οι εργασίες άρχισαν μια βδομάδα πριν, οι μπολντόζες και τα γκρέιντερ δούλευαν όλη μέρα προκειμένου να κατασκευάσουν τα άλματα, τα αναχώματα, να τοποθετήσουν τα ελαστικά, τους κορμούς, και τις πέτρες, στα σημεία που είχαν προεπιλεχθεί.
Η διαδρομή αποτελείτο μόνο από τεχνητά εμπόδια, και βρισκόταν στο κατώτερο επίπεδο μίας τεράστιας τάφρου. Εξ ού και το όνομα Underground race, μιας και επέτρεπε στους θεατές να απολαμβάνουν το θέαμα πανοραμικά, από ύψος δεκαπέντε μέτρων. Οκτακόσια περίπου άτομα έφτασαν στην περιοχή του Λαγκαδά, στο 2ο χιλιόμετρο Λαγκαδά – Άσσηρου, για να απολαύσει τον αγώνα.

Η εκκίνηση δόθηκε πάνω σε λόφο, απευθείας σε κατηφόρα, και οι αναβάτες είχαν να αναμετρηθούν στο πέρασμα των εμποδίων, στους κορμούς, στα ελαστικά, στην λάσπη, στις πέτρες.
Σαράντα συνολικά συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, στις οποίες οι δέκα αφορούσαν στην κατηγορία Champion, και οι τριάντα στην Hobby.

Δυνατός συναγωνισμός

Στην πρώτη κατηγορία οι αναβάτες χωρίστηκαν σε δύο πεντάδες, εκ των οποίων μόνο οι τρεις κάθε πεντάδας πέρασαν στην τελική φάση.
Έξι συνολικά αναβάτες αναμετρήθηκαν στον τελικό, τον οποίο κέρδισε ο Γιάννης Παυλίδης, δεύτερος ήταν ο Χρήστος Σερκετζής, τρίτος ο Γιώργος Βογιατζής, οι οποίοι μοιράστηκαν και τα έπαθλα των 300, 200 και 100euro αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Hobby, οι τριάντα αναβάτες χωρίστηκαν σε πέντε group των έξι αναβατών, εκ των οποίων οι τέσσερις πέρναγαν στην επόμενη φάση. Με τον ίδιο τρόπο φτάσανε στον τελικό οι τελευταίοι  πέντε οι οποίοι αναμετρήθηκαν στην τελική φάση του αγώνα.
Νικητές εκεί ήταν οι Δημοσθένης Σαββίδης, Χρήστος Πούφτας, Θανάσης Ευφραιμίδης,  και μοιράστηκαν τα έπαθλα των 150, 100, και 50euro αντίστοιχα.
Ο πρώτος της κατηγορίας Hobby έλαβε και ως δώρο ένα κράνος της ONE, Carbon, προσφορά της 3P Racing.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Terrorist Park – Λιβαδειά – 17 Ιουλίου 1ο Speed X-Trial »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon