.
Κατηγορία Άλλοι
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 20:18

1ο Speed X-Trial

 

Σε μονοπάτια και βράχια!

 




Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Γιώργος Φασουλής

Στην Δροσοπηγή Αφιδνών διοργανώθηκε το πρώτο Speed X-Trail, που ξεκίνησε από ένα τηλέφωνο του Μάριου Πολυδάκη και έγινε πράξη από τον Μπάμπη Καρβέλη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα νέο είδος αγώνων συνδύασε εκκίνηση τύπου scramble, με γρήγορη διαδρομή off road, που κατέληγε σε δύσβατα μονοπάτια  με χώμα, κορμούς, βράχια, και ειδικά διαμορφωμένα περάσματα.

Από ιδέα σε πράξη

Η αρχική ιδέα ήταν να υπάρχει πέρασμα των αναβατών από προπονητική πίστα Motocross, από οδήγηση στην παρακείμενη πίστα motocross “καλιφόρνια” με ψηλούς τοίχους “wall ride”, “drop in” και “step up”, όροι που χρησιμοποιούνται για την οδήγηση freestyle motocross και ΒΜΧ.  Τελικά, λόγω του φόρτου εργασίας και της έλλειψης βοήθειας, η διαδρομή περιορίστηκε στο αλπινιστικό κομμάτι, σε πλαγιά βουνού, σε μονοπάτια, έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη για βοήθεια, αλλά και για θεατές.

Η διαδρομή ήταν περίπου στα 17 χιλιόμετρα και ο πρώτος αναβάτης την έκανε σε 18 λεπτά, ενώ έγιναν δύο γύροι. Η εκκίνηση δόθηκε με τις μοτοσυκλέτες Trial σε σειρά, σβηστές, και μόλις ο τοπικός βοσκός (!) έριξε πιστολιά (!!) στον αέρα, οι αναβάτες έβαλαν μπροστά και ξεκίνησαν.
Από τα πρώτα χωράφια, χώθηκαν σε μονοπάτια που συμπλήρωσαν τον γύρο για να καταλήξουν σε trial διαδρομή, που βλέπουμε σε αγώνες outdoor trial. Τα “σφιχτά” στροφιλίκια του τερματισμού οδήγησαν σε βράχια, όπου οι αναβάτες είχαν την επιλογή να διανύσουν μία πιο μεγάλης απόστασης διαδρομή, για να αποφύγουν τις δυσκολίες.

Δύσκολος τερματισμός

Μετά από δύο γύρους, η διαδρομή τερμάτιζε σε ανηφόρα με απότομη και αρνητική κλίση, όπου οι αναβάτες έπρεπε να περάσουν μέσα από την αψίδα της Red Bull και να πηδήξουν στην άσφαλτο, πάνω από την προστατευτική μπάρα.
Νικητής ήταν ο διοργανωτής του αγώνα, Μπάμπης Καρβέλης –που δεν ήθελε κιόλας να συμμετάσχει, δεύτερος ο Λευτέρης Καρέτσος, και τρίτος ο Θανάσης Αυγέρης με τέταρτο τον Ηλία Μπακοστέργιο.
Η ουσία όμως δεν είναι οι θέσεις, μιας και το Speed X-Trial ήταν ένα event που έγινε για να περάσουν όλοι καλά και να προωθηθεί ο όμορφος χώρος του Trial. Αναβάτες και θεατές πέρασαν όμορφα και αυτό ήταν το σημαντικότερο, που δείχνει ότι απλές ιδέες μπορούν να γίνουν ωραίες διοργανώσεις και να φέρουν κοντά τον κόσμο της μοτοσυκλέτας. Ραντεβού στο επόμενο!

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 20:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 1ος αγώνας Underground Race 1o Speed Trial - Σε Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon