.
Κατηγορία TEXNIKA
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 17:28

Δεν θα ξέρεις σούζα, αλλά θα είναι σα να ξέρεις σούζα!

Το μαγικό αξεσουάρ Wheelie Box σε κάνει αυτόματα Wheelie Master

Το Wheelie Box είναι δημιούργημα του Sketch Coleman, και βρίσκεται πλέον στην 4η γενιά του. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό βοήθημα που επιτρέπει στον αναβάτη να διατηρεί το ποδήλατο / τη μοτοσυκλέτα του σε σούζα διαρκείας, στο σωστό ύψος, δίχως να παίζει με το γκάζι!

Ο Coleman είναι γνωστός για την εταιρεία του, τη Hubsink, που κατασκευάζει ψύκτρες για ηλεκτρικά μοτέρ, ενώ έχει φτιάξει και μια όμορφη και αποδοτική όπως φαίνεται (στο βίντεο άνω) ηλεκτρική Supermotard μοτοσυκλέτα.

Το Wheelie Box δεν είναι μια καινούργια ιδέα, καθώς ανάλογη τεχνολογία χρησιμοποιείται από τους κατασκευαστές μοτοσυκλετών στο Wheelie Control, για να γλιτώσουν τους αναβάτες από καπάκια. Όμως εδώ η τεχνολογία προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, καθώς δεν κόβει το ρεύμα όταν ο μπροστινός τροχός ανυψωθεί, αλλά αυξομειώνει το γκάζι ώστε να διατηρεί ένα συγκεκριμένο ύψος στη σούζα, κοντά στο σημείο ισορροπίας!

Ο αναβάτης απλώς ανοίγει το γκάζι για να κάνει σούζα, η μοτοσυκλέτα / το ποδήλατο σηκώνεται, κι όταν φτάσει σε συγκεκριμένο ύψος, το Wheelie Box το κρατάει εκεί. Στο βίντεο με Wheelie Box προηγούμενης γενιάς που έχει αναρτήσει ο Coleman στο facebook -ο οποίος δηλώνει πως ήξερε μέτρια μόνο σούζα- ο αναβάτης μας κάνει μια άνετη σούζα διαρκείας που εντυπωσιάζει.

Το σύστημα ελέγχει παράλληλα το γκάζι αλλά και την κλίση της μοτοσυκλέτας, δίνοντας λιγότερο γκάζι αν κρίνει πως πηγαίνετε για καπάκι, είτε επειδή σηκώσατε απότομα σούζα, είτε επειδή πλησιάζετε στο σημείο ισορροπίας.

Κι έτσι μπορείτε να εξασκηθείτε σε άλλα πράγματα πέρα από τον έλεγχο του ύψους της σούζας, όπως η κατεύθυνση σας, το να παίρνετε στροφές με σούζα, κ.α. Δείτε και στο βίντεο τον δεξί καρπό του Coleman, που παραμένει σταθερός, καθώς δεν χρειάζεται να παίζει με το γκάζι!

box1a

Ο Coleman αναφέρει πως το σύστημα είναι αδιάβροχο πλέον, αλλά και ανθεκτικό σε πτώσεις, και σύντομα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του και από άλλους αναβάτες.

Το λογισμικό είναι έτοιμο για PC & Mac, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να το ρυθμίσει όπως επιθυμεί.

wheelie box 2

Τέλος, ο Coleman αναφέρει πως ετοιμάζει μια έκδοση του Wheelie Box και για βενζινοκίνητους κινητήρες.

Αν λοιπόν στο μέλλον σας προσπεράσει με σούζα κάποιος πρωτόπειρος αναβάτης μοτοσυκλέτας, και συνεχίσει να απομακρύνεται στον ένα τροχό, ίσως πρέπει να αναρωτηθείτε… μήπως… χρησιμοποιεί Wheelie Box;!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 21:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon