.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 15:24

Test - Yamaha YZF-R3 2015

 

Η συναρπαστική διπλή ζωή του R3

 

Του Κώστα Γκαζή
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης
 
Το Yamaha R3 είναι το νέο μέλος της σειράς YZF, φοράει ένα εντυπωσιακό σε απόδοση και ελαστικότητα δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 320 κ.εκ., και οδηγείται με δίπλωμα Α2. Είναι sport αλλά και χρηστικό, και καταφέρνει να εξιτάρει, αλλά και να... βολέυει την ίδια στιγμή!
 

Sport ανησυχίες νέας εποχής


Βλέποντας το R3 ξαφνικά μπροστά σου, η πρώτη σκέψη είναι πως πρόκειται για το R6. Όμως αμέσως μετά κάποιες λεπτομέρειες κάνουν καμπανάκια συναγερμού να χτυπούν στο μυαλό σου. “Ένα δισκόφρενο μπροστά καπετάνιε, ένα δισκόφρενο, ένα...” Κάπου εκεί καταλαβαίνεις πως δεν πρόκειται για 600 αλλά για κάτι άλλο. Δεύτερο καμπανάκι, το συμβατικό πιρούνι. Τρίτο καμπανάκι; Οι απλές μανέτες, δίχως ρυθμίσεις. Και τελευταίο, το λεπτό ελαστικό ψηλού προφίλ στον πίσω τροχό.
 
IMG 0193 tonemapped
 
Αν δεν είσαι εντελώς άσχετος με τα νέα δεδομένα της εποχής μας, το κλικ έχει ήδη γίνει. Εδώ έχουμε μια μοτοσυκλέτα της νέας sport γενιάς, που βρίσκεται ανάμεσα στα 125 και στα 600 κυβικά. Παλαιότερα μιλάγαμε για την κατηγορία 250 κυβικών εκατοστών, όμως από κάποια στιγμή κι έπειτα τα κυβικά άρχισαν σιγά-σιγά να ανεβαίνουν, ενώ ο κάθε κατασκευαστής δημιουργούσε το δικό του νούμερο. Στα 200, 250, 300, 310, 320, 390... και ποιος ξέρει τι άλλο κυβισμό θα δούμε.
 
Αφού οι μικρές, μικρομεσαίες αυτές μοτοσυκλέτες δεν υπάγονται σε κάποια αγωνιστική κατηγορία με αυστηρούς κανόνες όσον αφορά στον κυβισμό, η αγορά κινείται ελεύθερα. Συνήθως το κίνητρο είναι... το καπέλωμα των αντιπάλων. Ο πιο εύκολος τρόπος για να έχεις το πλεονέκτημα σε δύναμη είναι φυσικά τα έξτρα κυβισμός. Όπως λένε κι οι Αμερικανοί, “δεν υπάρχει υποκατάστατο για τις κυβικές ίντσες”. Στα τριακόσια κυβικά το Kawasaki Ninja και το Honda CBR300R; Στα 320 το αντίστοιχο δικύλινδρο R3 της Yamaha. Πιο δυνατό, τόσο στα χαρτιά, όσο και στην ουσία, αλλά και στο άκουσμα του κυβισμού.
 
IMG 0196

Σε design, μυρίζει πίστα

 
Και φέρινγκ που θυμίζει R6 / R1, και ελαφρώς (ελαφρώς είπαμε) σκυφτή θέση οδήγησης, και ανασηκωμένη Supersport ουρά, και μικρή, αγωνιστική σέλα συνεπιβάτη, και μικρή sport ζελατίνα. Δείτε όμως και τα έξυπνα τοποθετημένα πλαστικά καλύμματα στο πλαίσιο, που θέλουν να σε κάνουν να πιστέψεις πως πρόκειται για αλουμινένιο Deltabox!

IMG 0205

Το design είναι ακραία αιχμηρό και πείθει άπαντες για τις πισταδόρικες προθέσεις της μοτοσυκλέτας. Άλλωστε η Yamaha προμοτάρει το R3 δίνοντας κίνητρα για αγωνιστική συμμετοχή στη σέλα του (θα ισχύσει και στην Ελλάδα από το 2016), αλλά και με λαχταριστό κύπελλο R3 Challenge στη Γαλλία. Κάποιες λεπτομέρειες (ελαστικά, απενεργοποίηση ABS, διαφορετικό τελικό εξάτμισης) σίγουρα πρέπει να αλλάξουν από τον αναβάτη για να ευχαριστηθεί και να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το R3 στην πίστα, πάντως η βάση είναι καθ' όλα σωστή και ικανή.

Πάμε πίστα λοιπόν


Ήμουν τυχερός να δοκιμάσω το R3 τόσο στην πίστα των Σερρών, σε μια προηγούμενη ζωή, όσο και στην πολύ καλή πίστα καρτ Speed Force στο Κορωπί. Και στις δύο περιπτώσεις, η μοτοσυκλέτα της Yamaha με εξέπληξε ευχάριστα, δείχνοντας μου εμφατικά τις ικανότητες της για να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα σχολεία για sport οδήγηση αυτή τη στιγμή. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε κατά διάνοια με τα SS600, ούτε και με τα παλαιότερα δίχρονα 250, και είναι άτοπο να προσπαθήσει κανείς να κάνει παρόμοιες συγκρίσεις. Στην κατηγορία όμως των τετράχρονων δικύλινδρων και μονοκύλινδρων 200-390 που λυμαίνονται αυτή τη στιγμή την αγορά, το R3 έχει τη δική του θέση, θέση που βρίσκεται κοντά στην κορυφή.
 
IMG 0077 tone tonemapped
 
Επειδή αυτό που διαβάζετε δεν είναι συγκριτικό, δεν θα προχωρήσουμε σε απόλυτα συμπεράσματα, απλώς μπορούμε να κρίνουμε εύκολα πως το R3 δεν θέλει να είναι ένα ακόμη KTM RC 390. Αυτό γιατί τα περιφερειακά του είναι σαφώς πιο συμβατικά, ενώ αναρτήσεις και πλαίσιο έχουν πιο μεγάλες ελαστικότητες, προσφέροντας και μεγαλύτερη άνεση. Αν το συγκρίνουμε με τα δικύλινδρα Kawasaki και Honda, αυτό που σου μένει πάνω από όλα, είναι η φανταστική απόδοση του υπέρ-ελαστικού, φιλικού και με μεγάλο ωφέλιμο πεδίο δύναμης κινητήρα του R3.
 
yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0124_tonemapped.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0124_tonemapped.jpg" alt="IMG 0124 tonemapped" width="560" height="337" />
 
Ο κινητήρας αυτός αποτελεί υπόδειγμα ελαστικότητας και απλωμένης δύναμης, πραγματικά απολαυστικός σε όλες τις οδηγικές συνθήκες. Στη συνέχεια, το πλαίσιο καταφέρενει να ελέγξει με επιτυχία τους 41,4 hp, αν και σίγουρα δεν το λες απόλυτα άκαμπτο. Αν όμως οδηγείς με γραμμές, και γλυκές κινήσεις, τότε το R3 θα συμπεριφερθεί ως ενιαίο κομμάτι, και θα στρίψει παντού στο όριο, που έρχεται σχετικά νωρίς από τις βίδες των μαρσπιέ που βρίσκουν κάτω και σε προειδοποιούν να μην το παρακάνεις άλλο. Αυτό γιατί το επόμενο που θα βρει είναι το τελικό της εξάτμισης, όπου και θα σηκώσει τον πίσω τροχό. Για χρήση πίστας, η Yamaha προτείνει την τοποθέτηση διαφορετικού τελικού, που αυξάνει τα όρια κλίσης.
 
yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0144_tonemapped.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0144_tonemapped.jpg" alt="IMG 0144 tonemapped" width="560" height="357" />
 
Τα φρένα είναι ικανά, όμως το ABS θα μπει πιο εύκολα σε λειτουργία από ότι θα θέλαμε όταν υπάρχουν σαμαράκια. Προσοχή! Αυτό δεν συνέβη ούτε στις Σέρρες, ούτε στο Κορωπί, καθώς και οι 2 πίστες διαθέτουν φανταστικό ασφαλτοτάπητα, και τα φρένα του R3 συμπεριφερόταν άψογα. Στους ελληνικούς δρόμους όμως, με τα σαμάρια και τις λακκούβες, εκεί ναι, το ABS αποδείχτηκε πιο ευαίσθητο από το ιδανικό. Στην πίστα τα πολύ σκληρά ελαστικά Pilot Sport θα ζεσταθούν σχετικά εύκολα και θα αποδώσουν σχετικά καλά, όμως στο όριο θα γλιστρήσουν τμηματικά, δείχνοντας σου πως δεν φτιάχτηκαν για αυτή την χρήση. Τόσο για την πίστα, όσο και για τους γλιστερούς ελληνικούς δρόμους, θα προτείναμε την τοποθέτηση πιο μαλακών ελαστικών.
 
yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0174_tonemapped.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0174_tonemapped.jpg" alt="IMG 0174 tonemapped" width="560" height="315" />

Και τα πηγαίνει ακόμα καλύτερα σε πολιτική χρήση!


Καλό το sport look, συμπαθέστατες οι ικανότητες του R3 στην πίστα, όμως εκεί που πραγματικά εκπλήσσει με τις ικανότητες του είναι σε χρήση δρόμου!
 
Πρώτος υπεύθυνος, ο κινητήρας, που με την ελαστικότητα του σε ξελασπώνει παντού. Προσοχή μόνο θέλει το χειμώνα, καθώς χρειάζεται ένα καλό ζέσταμα πριν ξεκινήσετε, για να αρχίσει να λειτουργεί γλυκά. Μαζί με τον κινητήρα, δεύτερο υπέρ-ατού του R3 είναι το αμελητέο βάρος των 169 γεμάτων κιλών που το κάνει παιχνιδάκι για όλους και για όλες, σε όλες τις συνθήκες. Στη συνέχεια, οι καθρέπτες, που θα περάσουν πάνω από τους καθρέπτες των αυτοκινήτων στο μποτιλιάρισμα, δίχως να βρουν κάπου.
 
yamaha_/2015/yzf-r3_test/statikes/IMG_0213.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha_/2015/yzf-r3_test/statikes/IMG_0213.jpg" alt="IMG 0213" width="560" height="373" />
 
Από οπτικό πεδίο δεν τα πηγαίνουν το ίδιο καλά, όμως αυτό είναι γνώρισμα όλων των δικύκλων όπου οι καθρέπτες δεν βρίσκονται στο τιμόνι, κοντά στον αναβάτη. Όσο τους απομακρύνεις από τον αναβάτη, τόσο γίνεται πιο στενό το εύρος τους. Η κόρνα είναι αστεία σε ήχο, και θυμίζει παπί, όμως αυτό είναι πραγματικά μικρή λεπτομέρεια, όπως είναι και ο χαμηλός σε ένταση και πάθος ήχος του τελικού -από την άλλη δεν θα ενοχλήσετε και γείτονες / άλλους χρήστες του δρόμου.
 
yamaha_/2015/yzf-r3_test/statikes/IMG_0208.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha_/2015/yzf-r3_test/statikes/IMG_0208.jpg" alt="IMG 0208" width="560" height="340" />
 
Σε άνεση τώρα, το R3 είναι για φίλημα. Σούπερ άνετη η σέλα αναβάτη, χαλαρές οι γωνίες των άκρων, ενώ πάνω του θα βολευτεί μια μεγάλη κλίμακα αναστημάτων. Η κατανάλωση θα μπορούσε να ήταν και μικρότερη, καθώς στη δοκιμή μας κυμάνθηκε από τα 5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα σε καθημερινή μετακίνηση, έως και στα 6 σε οδήγηση τέρμα γκάζι. Με τη βοήθεια του μεγάλου σε χωρητικότητα ρεζερβουάρ των 14 λίτρων, αυτό μεταφράζεται σε αυτονομία 230-280 χιλιομέτρων, άριστη ακόμα και για ταξίδι. Τα ελαστικά ψηλού προφίλ ζεσταίνονται δύσκολα το χειμώνα, και θέλουν προσοχή, όμως λόγω του προφίλ τους, προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση στις ανωμαλίες του οδοστρώματος.
 
yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0162a_tonemapped.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0162a_tonemapped.jpg" alt="IMG 0162a tonemapped" width="560" height="373" />
 
Αν τώρα θελήσετε να οδηγήσετε γρήγορα στο δρόμο, το R3 μπορεί πραγματικά να σας διασκεδάσει, ενώ τέρμα γκάζι τα 175 χλμ/ώρα θα έρθουν γρήγορα, ακόμα και σε δρόμο με ανηφορική κλίση. Στην κατηφόρα θα δείτε ακόμα και 190 χλμ/ωρα στο ψηφιακό κοντέρ, με απόλυτη σταθερότητα. Από την άλλη, αν ο δρόμος διαθέτει πλείστα σαμάρια και λακκούβες, εκεί οι μαλακές αναρτήσεις θα δώσουν σήμα να κόψεις το γκάζι -αν πηγαίνεις με την ταυτότητα στα δόντια-, καθώς το R3 αρχίζει να παρουσιάζει κάποια κουνήματα στα άκρα. Αυτά σε ακραία οδήγηση μόνο, γιατί σε νορμάλ αλλά και σβέλτη χρήση, ακόμα και τα χειρότερα σαμάρια δεν θα προβληματίσουν τον αναβάτη.

Συμπεράσματα και διδάγματα


Το Yamaha YZF-R3 έχει τη δυνατότητα να διάγει άκρως επιτυχημένο διπλό βίο, καταφέρνοντας να δείξει πολύ καλό πρόσωπο και στις δύο πλευρές της ζωής του. Από εμφάνιση δεν το συζητάμε, είναι Supersport, πάει και τελείωσε.

yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0157_tonemapped.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0157_tonemapped.jpg" alt="IMG 0157 tonemapped" width="560" height="344" />

Από ικανότητες όμως, ακροβατεί επιτυχημένα ανάμεσα σε sport σχολείο, και σε ένα απολύτως χρηστικό καθημερινό σύντροφο! Το πήγα ακόμα και στο Supermarket, όπου και φόρτωσα ένα κάρο σακούλες στα στελέχη των καθρεπτών του κι εκείνο δεν παραπονέθηκε. Χώθηκα στο μποτιλιάρισμα, και βγήκα πρώτος από αυτό! Και έφτασα στα όρια ελαστικών και εξάτμισης στην πίστα, με απόλυτο έλεγχο και με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Συνολικά, εδώ έχουμε μια από τις πλέον ικανές μικρές ποιοτικές μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτως ρόλου και κατηγορίας, με ένα κορυφαίο σε χαρακτηριστικά κινητήρα, μαζί με πλαίσιο, φρένα και αναρτήσεις που όσο είναι sport, τόσο προάγουν και την άνεση.

Yamaha R3 Challenge


Θυμίζουμε πως η MOTOΔYNAMIKH διαμόρφωσε μία ολοκληρωμένη πρόταση για να δώσει τη δυνατότητα σε νέους αναβάτες να κάνουν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα με τη νέα Yamaha YZF-R3 ! Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να οδηγούν την YZF-R3 των ονείρων τους συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στην Κατηγορία Νέων και να απολαμβάνουν μία σειρά από προνόμια σε ετήσια βάση, με κόστος ιδιαίτερα προσιτό σε σχέση με την αξία του πακέτου υποστήριξης και υπηρεσιών. Ανάλογα μάλιστα με την απόδοσή τους στο Πρωτάθλημα, θα θέτουν υποψηφιότητα και για συμμετοχή στο R3 Challenge της Γαλλίας!
 
yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0092_tonemapped.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0092_tonemapped.jpg" alt="IMG 0092 tonemapped" width="560" height="363" />
 
Συγκεκριμένα με ετήσιο κόστος ενοικίασης €2.000, θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους τη μοτοσυκλέτα με πλήρες αγωνιστικό κιτ αναβάθμισης, 6 σετ ελαστικών Continental, τέντα με σήμανση ΥΑΜΑΗΑ και αγωνιστικά λάβαρα. Οι υπηρεσίες που θα λαμβάνουν δωρεάν αφορούν στη ρύθμιση και επισκευή των αναρτήσεων καθώς και υποστήριξη στην τοποθέτηση των ελαστικών. Επιπλέον θα προσφέρεται έκπτωση 25% στον προτεινόμενο τιμοκατάλογο λιανικής της κεντρικής αντιπροσωπείας για τα ανταλλακτικά, αναλώσιμα και τεχνικά αξεσουάρ.
 
Το πλήρες αγωνιστικό κιτ αναβάθμισης περιλαμβάνει ολόσωμη εξάτμιση Akrapovic, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις K-TECH, σωληνάκια φρένων υψηλής πίεσης, πλήρες σετ φαίρινγκ/σέλας/αυτοκόλλητων S2, κάλυμμα αλυσίδας και μανέτας φρένου, σετ κλιπ-ον και στόπερ τιμονιού, και σετ μαρσπιέ αναβάτη.
 
yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0155_tonemapped.jpg" target="_blank" class="legacy-image jcepopup">yamaha_/2015/yzf-r3_test/action/IMG_0155_tonemapped.jpg" alt="IMG 0155 tonemapped" width="560" height="315" />
 

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Το αγωνιστικό DNA των μοτοσυκλετών της YAMAHA και η διαχρονική και επιτυχημένη παρουσία της Μοτοδυναμικής στα αγωνιστικά δρώμενα στη Ελλάδα, είναι αναμφισβήτητα. Με τη νέα μας πρωτοβουλία θέλουμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά αναβατών που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι αγώνες ταχύτητας. Δημιουργήσαμε ένα πλήρες αγωνιστικό πακέτο (αγωνιστική μοτοσυκλέτα, ελαστικά, υπηρεσίες) το οποίο και σε μεγάλο βαθμό επιδοτούμε, θέλοντας να εμπνεύσουμε, αλλά και να διευκολύνουμε τους νέους αναβάτες και τις οικογένειές τους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.»



Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Yamaha
Μοντέλο YZF-R3
Αντιπρόσωπος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Τιμή 5.750 euro
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας  
Τύπος Δικύλινδρος εν σειρά, τετράχρονος, τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ
Κυβισμός (c.c.) 321
Συμπίεση (:1) 11.2
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 68 x 44.1
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής Δύο σε μία
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Συμπλέκτης Μηχανικός
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο, τύπου διαμάντι
Κάστερ (°) 25
Ίχνος (mm) 95
Πλάτος  (mm) 720
Μεταξόνιο (mm) 1380
Ύψος (mm) 1135
Ύψος σέλας (mm) 780
Απόσταση εδάφους (mm) 160
Βάρος (kg) 169 (γεμάτο)
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 14 / Δ.Α.
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χλστ.
Διαδρομή (χλστ.) 130
Πίσω Μονό αμορτισέρ κεντρικά τοποθετημένο
Διαδρομή (χλστ.) 125
Ελαστικά  
μπροστά 110/70-17
Πίσω 140/70-17
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 298mm/δαγκάνα δύο εμβόλων
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 220mm/δαγκάνα ενός εμβόλου
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) 41,4 / 10.750
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) 3 / 9.000

Φωτογραφίες κίνησης

{gallery}tests/street/yamaha_/2015/yzf-r3_test/action{/gallery}

Φωτογραφίες στατικές

{gallery}tests/street/yamaha_/2015/yzf-r3_test/statikes{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 14:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test στην Ελλάδα - Yamaha YZF R1 2015! Test: Yamaha YZF-R6 2017 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon