.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 11:20

Suzuki GSX-R 600 2011 - Παρουσίαση στην Almeria

 


Ελαφρύ και ισχυρό

 



Στην πίστα της Almeria στην Ισπανία παρουσιάστηκε επίσημα η νέα Suzuki GSXR 600 2011. Η μοτοσυκλέτα έχει δεχθεί πολλές αλλαγές με στόχο να είναι η δυνατότερη και ελαφρύτερη της κατηγορίας.

Ελαφρύτερη και πιο σύγχρονη


Η νέα GSXR είναι κοντύτερη σε μεταξόνιο αφού οι μηχανικοί έστρεψαν τον κινητήρα 3 μοίρες προς τα πίσω φέρνοντας τον σε πιο κάθετη θέση ώστε να μειωθεί το συνολικό μήκος της μοτοσυκλέτας. Η απόσταση μεταξύ μπροστινού τροχού και ψυγείου έμεινε αναλλοίωτη.
Τα κλιπον του τιμονιού έχουν ανοίξει ελαφρά φέρνοντας τον αναβάτη πιο μπροστά κάνοντας το νέο GSX R 600 πιο υπάκουo στην πίστα. Αλλαγές έχουν γίνει στο πλαίσιο το οποίο απαρτίζεται από πέντε τμήματα.

Οι νέες ραφές που έχουν τα τμήματα έχουν μειώσει το βάρος κατά 1350 γραμμάρια ενώ ταυτόχρονα ελάφρυνε και το ψαλίδι κατά 900 γραμμάρια.
Τα φρένα διαθέτουν πλέον ακτινικές δαγκάνες της brembo με πλευστούς δίσκους που επιπλέον μειώνουν το συνολικό βάρος κατά 450 γραμμάρια. Η Brembo έχει υπογράψει με την Suzuki για παροχή συστημάτων πέδησης για τα επόμενη τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του 2011. Να σημειώσουμε ότι τα φρένα των GSXR είχαν δεχθεί αρνητικές κριτικές και αυτή η αλλαγή φαίνεται πως θα αλλάξει το κλίμα που επικρατούσε.
Νέα είναι και τα όργανα που διαθέτουν ενσωματωμένο χρονόμετρο για χρήση πίστας και όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Φυσικά όλα τα πλαστικά τμήματα των νέων GSX-R είναι επανασχεδιασμένα προσφέροντας 35% μικρότερο βάρος.

Κινητήρας διαμάντι


Ο κινητήρας χρησιμοποιεί τα γνωστά πλέον συστήματα τροφοδοσίας της Suzuki Ram-Air Direct (SRAD) ενώ οι βαλβίδες είναι από τιτάνιο. Στο σύστημα ψύξης τοποθετήθηκαν ελαφρώς μεγαλύτερα βεντιλατέρ στα ψυγεία ελαφρύτερα κατά 1100 γραμμάρια, ενώ το σύστημα απαγωγής καυσαερίων μείωσε το βάρος του κατά 1700 γραμμάρια. Όπως και παλιότερα, στις εξαγωγές υπάρχει σερβομηχανισμός που παίρνει σήμα από τον εγκέφαλο προκειμένου να ρυθμίζει τη διάμετρο του κεντρικού αυλού εξαγωγής ώστε να υπάρχει πάντοτε η βέλτιστη καύση και απαγωγή καυσαερίων προς την ατμόσφαιρα. Αυτό που επίσης είναι νέο αφορά τα έμβολα και τους.

Στην τροφοδοσία συναντάμε δύο μπεκ ανά κύλινδρο υπό κλίση 15 μοιρών που ψεκάζουν καύσιμο στις δευτερεύοντες πεταλούδες εισαγωγής προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η διάσπαση του καυσίμου και η πλήρωση των κυλίνδρων με καύσιμο. Τα αυτόματα συστήματα ρύθμισης ρελαντί Idle Speed Control (ISC) και παλμού των αερίων εξαγωγής Pulsed-AIR (PAIR) που γνωρίσαμε το 2008 παραμένουν και το 2011 όπως και ο καταλύτης που βρίσκεται στο τελικό της εξάτμισης.

Δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει το σύστημα επιλογής χαρτογράφησης Drive Mode Selector (S-DMS) που επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέξει ανάμεσα σε πλήρη απόδοση του κινητήρα και σε μειωμένη απόδοση που προορίζεται για τη βροχή –ή για οικονομία. Οι αναρτήσεις προέρχονται από την με την τεχνολογία Big Piston στο μπροστινό σύστημα. Η διάμετρος των εμβόλων στο ανεστραμμένο μπροστινό είναι 37,6mm από 20mm στα υπόλοιπα αντεστραμμένα. Τα έμβολα αυτά βρίσκονται σε καλάμια 41 χιλ διαμέτρου και παρέχουν καλύτερη απόδοση σε όλα τα επίπεδα ενώ είναι και σχεδόν 860 γραμμάρια ελαφρύτερα!
Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές ιπποδύναμης και ροπής ενώ οι τιμές σύμφωνα με την πολιτική της εταιρίας αναμένεται να είναι άκρως ανταγωνιστικές.

Φωτογραφίες οδήγησης


motoblog.it

Στατικές φωτογραφίες


motoblog.it

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Αντιπρόσωπος Σφακιανάκης
Μοντέλο GSX-R 600 K11
Τιμή Αναμένεται
Εγγύηση Αναμένεται


ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος 4Τ, 4Κ, Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Κυβισμός (κ.εκ.) 599
Διάμετρος x Διαδρομή (χιλ) 67 x 42,5
Συμπίεση (:1) 12,9
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός με 2 επιλογές
Σύστημα εξαγωγής 4 σε  1
Λίπανση υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα


ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος αλουμινένιο δύο δοκών
Κάστερ (°) 24.5
Ίχνος (χιλ) 105
Μεταξόνιο (χιλ) 1.385
Ύψος σέλας (χιλ) 810
Μήκος (χιλ) 2030
Απόσταση από έδαφος (χιλ) 130
Πλάτος (χιλ) 710
Βάρος (kg) 187
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (λτ) 17-Ιαν


ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Μπροστά Τύπος / Διαδρομή (χιλ) big piston Showa 43mm /  ΑΣ, ΑΕ, ΠΕ
Πίσω μονό αμορτισέρ  back link showa  /  ΑΣ, ΑΕ, ΠΕ
Ελαστικά μπροστά Bridgestone BT016 120/70-17
Πίσω Bridgestone BT016  180/55-17
Φρένα μπροστά Δυο δίσκοι διαμέτρου 310mm με ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της Brembo
Φρένα πίσω Δίσκος με δαγκάνα δύο εμβόλων της Brembo


ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ψηφιακό ταχύμετρο, αναλογικό στροφόμετρο, ένδειξη θερμοκρασίας, σχέσεων, ρεζέρβας καυσίμου, ψεκασμού, φώτα, νεκρά


ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σαλ) Δ.Α.
Ροπή εργοστασίου (χλγμρ/σαλ) Δ.Α.


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon