.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 18:01

Test - Yamaha Majesty S 125

 

Άρχοντας στην αστική ζούγκλα

 

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης, Κ.Γ.
 
Το Yamaha Majesty S είναι ένα βασιλικό Maxi Scooter στα 125 κυβικά, με μεγάλους χώρους, ποιοτική κατασκευή, και άριστη οδική συμπεριφορά, πλέον σε πολύ χαμηλότερη τιμή από όταν είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά. Εν ολίγοις, ένα αστικό GT scooter με αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά.
 
Όταν το Majesty S κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κόστιζε 3.290 ευρώ. Σήμερα θα το βρείτε στα 2.690 ευρώ, ενώ σε αρκετά καταστήματα η τιμή αυτή είτε είναι συζητήσιμη, είτε συνδυάζεται με αρκετά δώρα. Λίγα δίνεις, πολλά παίρνεις.

Αρχοντική εμφάνιση, βασιλικές ανέσεις


Σύγχρονη παραμένει η σχεδίαση του Majesty, παρά τα 2 χρονάκια που έχει στην πλάτη της. Οι γραμμές του design ρέουν, η ζελατίνα εμπνέει τον αναβάτη για την προστασία που παρέχει -και δεν τον απογοητεύει αργότερα-, η σέλα δύο επιπέδων είναι καλοσχεδιασμένη και καλοραμμένη, και θα βολέψει αναβάτη και συνεπιβάτη, αρκεί να μην έχουν ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις -άνω του 1.80.

IMG 9058

Η προστασία από τα στοιχεία της φύσης είναι μεγάλη (ζελατίνα, πλαστικά, λασπωτήρες και φτερά κάνουν άριστη δουλειά). Mini GT σημαίνει: μικρός κυβισμός, μικροί τροχοί αλλά μεγάλοι χώροι και βασιλική χρηστικότητα. Εκατόν είκοσι πέντε κυβικά λοιπόν, και τροχοί 13 ιντσών με 5 μπράτσα, και αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα ικανός να χωρέσει ένα full-face κράνος και κάτι ψιλά. Οι χώροι συμπληρώνονται από την επίπεδη ποδιά -που όμως δεν χωράει πολλά, καθώς τα πόδια του αναβάτη εξαντλούν τον χώρο, από ένα αναδιπλούμενο γάντζο μπροστά και από ένα ανοιχτό ντουλαπάκι.

Πληθώρα χρηστικών λεπτομερειών


Έλασμα στον κεντρικό διακόπτη, στο γνωστό αντικλεπτικό σύστημα χαμηλού κόστους των scooter. Στον κεντρικό διακόπτη βρίσκουμε όμως και το άνοιγμα της σέλας. Χειρολαβές για τον συνεπιβάτη, και αναδιπλούμενα μαρσπιέ, αλλά και έξυπνη τάπα ρεζερβουάρ -αεροπορικού τύπου μάλιστα- μπροστά στην ποδιά, ώστε να μην χρειάζεται να σηκωθείτε από τη σέλα στο βενζινάδικο.

IMG 9084

Και γαντζάκι κράνους διαθέτουμε, για να κλειδώνετε και 2ο κράνος όταν απομακρύνεστε από το scooter! Όμορφα τα όργανα αν και λιτά ε ενδείξεις. Με τρεις οθόνες, κεντρικά τοποθετημένο στροφόμετρο με κόκκινο στις 9.500 στροφές, δείκτη βενζίνης, και μια ψηφιακή οθόνη με ενδείξεις κοντέρ, ρολογιού, χιλιομετρητών και service. Λιτοί οι διακόπτες, παρόλα αυτά το Majesty έχει και σινιάλο.

Αστική μεγαλειότητα για χαμηλά αναστήματα


Δυο δισκόφρενα, ένα εμπρός και ένα πίσω, και στιβαρό πλαίσιο, σε συνδυασμό με συμβατικό πιρούνι και μονό αμορτισέρ πίσω, τοποθετημένο οριζόντια και παράκεντρα, μακριά από... αδιάκριτα βλέμματα. Συμβατικές λύσεις χαμηλού κόστους, που δεν εντυπωσιάζουν οπτικά, λειτουργούν πολύ καλά όμως σε πραγματικές συνθήκες.

IMG 9018

Η σέλα είναι χαμηλή, ενώ εγώ, με ύψος 1.70 βολεύτηκα άνετα. Τα πόδια πάντως διπλώνουν αρκετά, και οι ψηλότεροι (1.80+) ίσως κουραστούν -πέρα από το γεγονός πως με στριμμένο το τιμόνι θα ακουμπούν πάνω του τα γόνατα τους. Αν τώρα ο συνεπιβάτης είναι μεγαλόσωμος, τα γόνατα του θα έρθουν κοντά στους αγκώνες του αναβάτη, δυσκολεύοντας τις μανούβρες. Μικρά μεγέθη αναβατών λοιπόν θα βολευτούν καλύτερα στο Majesty.

Πριγκιπικές βόλτες


Το Majesty S είναι φιλικό και το δείχνει με το καλημέρα. Ιδανικό για χαμηλά αναστήματα, αρχάριους, και γυναίκες, αλλά και για όσους / όσες θέλουν ένα καλοστημένο μικρό αστικό όχημα με ανεξάντλητες δυνατότητες. Ο ήχος του κινητήρα είναι διακριτικός, και δεν θα ενοχλήσετε στο πρωινό ζέσταμα στην πυλωτή. Ο τετράχρονος, μονκοκύλινδρος και ψεκαστός κινητήρας αποδίδει σχεδόν 12 άλογα, και με τη βοήθεια του αντικραδασμικού του άξονα, δεν θα ενοχλήσει ποτέ και πουθενά. Το Majesty ξεκινάει γλυκά, με τη μετάδοση να γίνεται πιο σπιρτόζικη μετά από μερικά μέτρα.

IMG 8913

Το κοντέρ θα φτάσει εύκολα τα 90 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η τελική του Majesty βρίσκεται κοντά στα 110-115 χλμ/ώρα. Η ποιότητα κύλισης είναι άριστη, ενώ θα κινηθείτε σβέλτα, με το Majesty να είναι πάντα προβλέψιμο. Διαθέτει ενιαία, δεμένη αίσθηση από πλαίσιο και αναρτήσεις, και αλλάζει αστραπιαία κατεύθυνση, χωρίς κουνήματα και ταλαντώσεις. Το τιμόνι κόβει πολύ, και οι αναρτήσεις απορροφούν τις περισσότερες από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος χωρίς να ταλαιπωρούν τους επιβαίνοντες. Τα ελαστικά της Kenda είναι ίσως το μοναδικό πράγμα που θα αλλάζαμε, καθώς δεν συνάδουν με την ελληνική πραγματικότητα -είναι αρκετά σκληρά. Αυτό βέβαια συμβαίνει στην πλειονότητα των ελαστικών πρώτων τοποθέτησης, ειδικά στα scooter.

IMG 8959

Ένα ζευγάρι πιο μαλακά ελαστικά θα απογειώσει τόσο τις sport δυνατότητες που έχει το Majesty, όσο και την ασφάλεια του αναβάτη σε γλιστερό ή βρεγμένο οδόστρωμα. Τα φρένα έχουν τόσο δύναμη όσο και αίσθηση, βοηθώντας σας να φρενάρετε, αποφεύγοντας τα μπλοκαρίσματα -το Majesty δεν έχει ABS ή συνδυασμένα φρένα. Τα όργανα μπορεί να είναι λιτά, είναι όμως ευδιάκριτα τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, ενώ δυνατά και συγκεντρωμένα είναι και τα φώτα του Majesty, επιτρέποντας σας να κινηθείτε σβέλτα και με ασφάλεια και μετά τη δύση του ηλίου. Τέλος, οι αποθηκευτικές δυνατότητες του κάδου κάτω από τη σέλα είναι ικανοποιητικότατες, ενώ η Yamaha έχει προβλέψει και Top-Box στα επίσημα αξεσουάρ, με χωρητικότητα 39 λίτρα, ώστε να μεγιστοποιήσετε τους χώρους του βασιλικού της scooter.

Άξιος ηγεμόνας


Είναι όμορφο, με σύγχρονο design, καλοφτιαγμένο, προσβάσιμο στα χαμηλά αναστήματα, καίει ελάχιστα (2,7 λίτρα στα 100!), χωράει full-face κράνος κάτω από τη σέλα, και διαθέτει κορυφαία οδική συμπεριφορά για την κατηγορία. Χώνεται παντού, δεν ενοχλεί πουθενά, και εξαφανίζει κίνηση και μποτιλιάρισμα. Φτιαγμένο για να αριστεύει στο κέντρο της πόλης, με χαμηλή πλέον τιμή, το Majesty S διαθέτει όλα τα προτερήματα ενός αστικού υπέρ-όπλου.

IMG 9014

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 22:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Yamaha NMAX 125 ABS Test - Yamaha TMAX 2017 - Αποστολή στη Ν. Αφρική »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon