.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 12:09

Κλοπή μοτοσυκλέτας, καταδίωξη και σύλληψη κακοποιού τα ξημερώματα της Παρασκευής – Video

Στην σύλληψη ενός μέλους από σπείρα κακοποιών που είχε προβεί σε πολλές κλοπές μοτοσυκλετών τα τελευταία δύο χρόνια, προχώρησαν οι αρχές, ύστερα από επεισοδιακή καταδίωξη, τα ξημερώματα της Παρασκευής, 04/10.

Όλα άρχισαν όταν πεζός πολίτης, εντόπισε δύο άτομα να προσπαθούν να κλέψουν ένα δίτροχο, κόβοντας με την χρήση φλόγιστρου προπανίου και τροχού, την κλειδαριά του δισκόφρενου.  

Ο πολίτης ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν άμεσα, στέλνοντας στην περιοχή περιπολικά και άνδρες της ομάδας Ζ. Ο εντοπισμός των δραστών ήταν άμεσος, αφού οι δύο ληστές, ο ένας εποχούμενος σε scooter χωρίς αριθμό κυκλοφορίας και ο άλλος επάνω στο κλεμμένο δίτροχο, προσπαθούσαν να μετακινήσουν το δεύτερο, χρησιμοποιώντας την γνωστή τεχνική σπρωξίματος, που γνωρίζουμε ως “πατάκι”.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό τους, παράτησαν το κλεμμένο δίτροχο και προσπάθησαν να διαφύγουν, δικάβαλο με το scooter, έχοντας τους μοτοσυκλετιστές της ομάδας Ζ, στο κατόπι τους. Ακολούθησε καταδίωξη στην περιοχή του Βύρωνα, η οποία οδήγησε στην σύλληψη ενός εκ των κακοποιών.

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης, οι κακοποιοί προσπαθούσαν να απωθήσουν και να ανατρέψουν τις μοτοσυκλέτες της ομάδας Ζ, με τις ταχύτητες να είναι πολύ μεγάλες, κάτι που οδήγησε στην πτώση των κακοποιών αλλά και ενός αναβάτη της ομάδας Ζ σε μια στροφή, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.  

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον ένα εκ των δύο κακοποιών που προσπαθούσαν να διαφύγουν με τα πόδια. Η ταυτότητα του πιστοποιήθηκε, πρόκειται για ένα αρμενικής καταγωγής άνδρα, 26 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε σάκος, με διαφόρων ειδών εργαλεία, που χρησιμοποιούσαν στις κλοπές. Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μέλος σπείρας, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια, είχε προβεί σε πολλές κλοπές μοτοσυκλετών στο κέντρο και στα Νοτιά Προάστια.

Η δε σύλληψη του ατόμου αυτού, είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει τις αρχές στα ίχνη και των υπόλοιπων μελών της σπείρας, καθώς και στους συνεργούς της.  

Στο video που επισυνάπτουμε, μπορείτε να δείτε την κλοπή της μοτοσυκλέτας, όπως καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος. Στο 01:08 έχουμε την “άφιξη” των κακοποιών στο σημείο, ενώ από τα 01:40 και μετά, διακρίνεται ξεκάθαρα η χρήση του τροχού, με τον οποίο οι δράστες έκοψαν την κλειδαριά του δισκόφρενου.

Πηγή: Newsit    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon