.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 14:44

Αντιδρούν οι εκπαιδευτές οδήγησης στο νέο νομοσχέδιο του ΥΜΕ

Το μπάχαλο συνεχίζεται και με τους εκπαιδευτές

Πριν μερικές μέρες κατατέθηκε το πολύπαθο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που υποτίθεται πως ρυθμίζει τα προβλήματα που έχουν παγώσει τις εξετάσεις οδήγησης υποψηφίων οδηγών στην Ελλάδα εδώ και μήνες.

Η ελπίδα όλων είναι να τελειώσει το μαρτύριο που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μαζευτεί πάνω από 90,000 υποψήφιοι που περιμένουν να λυθεί η αποχή των εξεταστών του υπουργείου και να ξαναρχίσουν οι εξετάσεις, όμως τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του News247, οι εκπαιδευτές διαμαρτύρονται για το σχέδιο νόμου, καθώς αυτό προβλέπει πως την ώρα της εξέτασης αυτοί δε θα είναι μέσα στο αυτοκίνητο του εξεταζόμενου.

"Δεν ξέρουμε αν με την κατάθεση του νομοσχεδίου θα σταματήσει πλέον η αποχή των εξεταστών, πάντως σαν εκπαιδευτές έχουμε σοβαρό θέμα από τη στιγμή που περιλαμβάνεται η δεύτερη παράγραφος που λέει πως ο εκπαιδευτής δεν θα είναι στο αυτοκίνητο. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα ασφάλειας καθώς θα κυκλοφορούν εκατοντάδες εκπαιδευτικά οχήματα για εξετάσεις, χωρίς να υπάρχει στο αυτοκίνητο εκπαιδευτής," εξήγησε ο Διαμαντής Ηλιάδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα με τα οποία δίνουν εξετάσεις οι υποψήφιοι οδηγοί είναι ιδιοκτησίας των σχολών οδήγησης, το πρόβλημα είναι κατανοητό.

Στο μεταξύ, η αποχή από τις εξετάσεις οδήγησης έχει φέρει σε δεινή θέση πολλές σχολές οδήγησης που έχουν μήνες να εργαστούν, με αποτέλεσμα να έχουν καταθέσει πινακίδες σε πολλά εκπαιδευτικά οχήματα και πολλοί επαγγελματίες να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Παράλληλα, και οι εξεταστές του υπουργείου δηλώνουν αντίθετοι με το νέο νομοσχέδιο. Το πρόβλημα είχε προκύψει αρχικά με τα χρήματα που εισέπρατταν στους εξεταστές, καθώς οι εξετάσεις γίνονταν εκτός ωραρίου και κατά συνέπεια πληρώνονταν υπερωρίες.

Κατά την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, ο υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, θέλει να δημιουργήσει ένα σώμα εξεταστών που θα ασχολούνται μόνο με τις εξετάσεις οδήγησης εντός ωραρίου και αυτό θα δημιουργήσει δύο προβλήματα: αφενός θα προκαλέσει μείωση εισοδήματος σε εργαζόμενους, αφετέρου θα δημιουργήσει ελλείψεις προσωπικού καθώς θα αυξηθούν οι αρμοδιότητες του υπόλοιπου προσωπικού του υπουργείου.

Όπως φαίνεται, αυτό που φαινόταν ως λύση του ζητήματος με την κατάθεση του νομοσχεδίου ίσως τελικά και να μην είναι αρκετό.

Στο μεταξύ, κατά τους εκπαιδευτές, ακόμη κι αν όλα λυθούν σήμερα, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, καθώς με τα σημερινά δεδομένα στην Αττική μπορούν να δώσουν εξετάσεις 600 με 700 υποψήφιοι. Με 90,000 να περιμένουν στην ουρά, είναι μάλλον προφανές πως κάποιοι θα περιμένουν πολύ για την πολυπόθητη άδεια οδήγησης.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 15:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon