.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 17:09

Κάμερες θα καταγράφουν… θορυβώδεις εξατμίσεις!

 

Φωτογραφικές κλήσεις σε όσους θα ξεπερνούν τα προβλεπόμενα dB  

 

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, μια νέα μορφή αστυνόμευσης και πάταξης της προερχόμενης από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ηχορρύπανσης, θέλουν να υλοποιήσουν στον Καναδά.

Στην πόλη του Edmonton, όπου οσονούπω αναμένεται η άνοιξη με χιλιάδες αυτοκινητιστές και μοτοσικλετιστές να ξεχύνονται στους δρόμους, δεν θέλουν επ’ ουδενί να διαταραχτεί η ησυχία των κατοίκων και για αυτό η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την αστυνομία, διερευνούν αποτελεσματικούς τρόπους για αυτό.

Σε όλο τον κόσμο, ο έλεγχος για τις ανοιχτές εξατμίσεις, γίνεται από μπλόκα, εφοδιασμένα με ντεσιμπελόμετρο. Ωστόσο αυτός ο “παραδοσιακός τρόπος” είναι κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε 24ώρη βάση και να καλύψει μια ευρεία περιοχή για αυτό λοιπόν οι καναδικές αρχές, σκέφτηκαν κάτι εναλλακτικό:

Μόνιμα εγκατεστημένα ντεσιμπελίομετρα σε στρατηγικά σημεία, τα οποία μόλις μετρήσουν ήχο πάνω από το επιτρεπτό όριο, να ενεργοποιούν μια κάμερα, ώστε να υπάρχει καταγραφή του οχήματος και των πινακίδων του.

Βέβαια από την σκέψη στην υλοποίηση ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και ήδη συνεργάζονται με διάφορες τεχνικές εταιρείες, προκειμένου να κατασκευάσουν τα πρώτα συστήματα που θα δοκιμαστούν πιλοτικά

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 17:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon