.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 17:12

Mahindra - Ξεκινά την παραγωγή BSA και Jawa τον Ιούλιο

 

Ο ινδικός κολοσσός επιστρέφει δυναμικά στους δύο τροχούς

 

Την Mahindra  (Mahindra & Mahindra Group), μπορεί οι περισσότεροι να την γνωρίζουμε ως την Νο1 κατασκευάστρια αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων στην Ινδία, ωστόσο οι βλέψεις της προς τον χώρο της μοτοσυκλέτας δεν είναι και τόσο γνωστές.

Η εταιρεία είχε δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν στην κατασκευή μικρών commuter δίτροχων, ωστόσο οι πωλήσεις τους στην αγορά της Ινδίας δεν ήταν ενθαρρυντικές και έτσι τον Σεπτέμβριο του 2017, ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή τους.

Αυτή η κίνηση δεν σηματοδότησε όμως την απόσυρσης της τεράστιας αυτής εταιρείας από τους δύο τροχούς αλλά την αλλαγή στην στρατηγική της. Βλέπετε, η Mahindra είχε από το 2016 αποκτήσει τα δικαιώματα δύο ιστορικών ευρωπαϊκών αγορών, της Jawa και της BSA και όλοι περιμέναμε το πότε θα γίνει η κίνηση για να τα επαναφέρει στην αγορά.

Η στιγμή αυτή ήρθε λοιπόν και οι πληροφορίες θέλουν την Mahindra να ξεκινά την παραγωγή μοτοσυκλετών από τον Ιούλιο του 2018. Το ποια και τι είδους μοντέλα θα περιλαμβάνει αυτή η παραγωγή δεν είναι ακόμα γνωστό, πέραν του ότι τα Jawa θα αποτελούν την οικονομική σειρά, με διάθεση κυρίως στην Ινδία, ενώ το όνομα της BSA θα χρησιμοποιηθεί σε νετρετρό premium μοντέλα που θα στοχεύουν στις δυτικές αγορές.

Μήπως η Royal Enfield απέκτησε έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο; Πολύ πιθανόν…  

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 17:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon