.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 09:16

Ρεπορτάζ - Harley-Davidson - Τα αποτελέσματα του Project Rushmore

 

Ονειρομηχανή

 

 

Οι εικόνες, οι μυρωδιές, ο ήχος, ο κραδασμός, ο δρόμος, η διαδρομή, το ταξίδι, είναι διαφορετικά πάνω στη σέλα μίας Harley-Davidson.Το ProjectRushmore, έβαλε το ''χεράκι'' του και σε άμεση συνεργασία με τους πελάτες απ' όλο τον κόσμο, δημιούργησε τα ιδανικά οχήματα για τουριστική απόλαυση.

Το Project Rushmore


Όταν ο Διευθυντής Προγραμματισμού Μοτοσυκλετών της Harley-Davidson, ScottHabegger, ανακοίνωνε το Project Rushmore, ξεκαθάριζε πως αυτό είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην εξέλιξη των προϊόντων της Harley-Davidson και βασίζεται στα σχόλια και τις εμπειρίες των ιδιοκτητών μοτοσυκλετών Harley. Το πρόγραμμα αυτό αντιπροσωπεύει μια νέα κατεύθυνση στην εξέλιξη των προϊόντων Harley-Davidson συνολικά, στο οποίο περιλαμβάνεται η άποψη του πελάτη, όχι μόνο μετά την αγορά της μοτοσυκλέτας του, αλλά σε κάθε στάδιο της δημιουργίας της.

Η Harley-Davidson συγκέντρωσε με αυτό τον τρόπο πληροφορίες και ιδέες από οργανωμένες ομάδες πελατών, δημιούργησε demorides, ενώ συμμετείχε σε εκδηλώσεις με το σκοπό αυτό. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εταιρίες που βολιδοσκοπούν στα σαλόνια μοτοσυκλετών παρουσιάζοντας κάποιο νέο μοντέλο, η Harley, παρουσιάζει τις ιδέες της στους πελάτες της, και ζητάει την γνώμη τους πριν την υλοποιήσει. Τι πιο σημαντικό άλλωστε, από το να οδηγάς μαζί με τους πελάτες τα νέα μοντέλα, όπως δίνεται η δυνατότητα με το HarleyOnTour, και να είσαι μέρος της εξέλιξης, λέγοντας την γνώμη σου σχετικά με τις μοτοσυκλέτες που οδήγησες.
Το Project RUSHMORE χαρακτηρίζεται για την προηγμένη τεχνολογία και τη βελτιωμένη σχεδίαση, αλλάζει τα δεδομένα και υπόσχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των φίλων του δίτροχου τουρισμού. Οι βελτιώσεις που προσφέρει κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες, όπως έχουν οριστεί από τους ίδιους τους πελάτες Harley- Davidson:

Οι κατηγορίες

Έλεγχος: οι βελτιωμένοι προβολείς Daymaker™ με λυχνίες LED ή οι διπλοί προβολείς αλογόνου, τα συνδεδεμένα φρένα Reflex™ με ABS και ο Twin-Cooled™ κινητήρας υψηλών επιδόσεων TwinCam 103™ σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν απόλυτο έλεγχο και αυτοπεποίθηση στον αναβάτη.

Infotainment: τα νέα συστήματα Boom! ™Boxinfotainment με έγχρωμη οθόνη συνδυάζουν ποιοτικό ήχο, συνδεσιμότητα Bluetooth®, αναγνώριση φωνής, τεχνολογία από κείμενο σε ομιλία, πλοήγηση GPS και υποστήριξη για ενδοσυνεννόηση και επικοινωνία με CB, με τη χρήση μιας μόνο μονάδας.

Αίσθηση: από το νέο fairing Batwing με τον κεντρικό αεραγωγό splitstream μέχρι την ανασχεδιασμένη θέση του συνεπιβάτη, η αεροδυναμική και η εργονομία συνδυάζονται αρμονικά, με σκοπό ακόμη μεγαλύτερη άνεση.

Στιλ: η μορφή και η λειτουργία πολλών εξαρτημάτων έχουν βελτιωθεί, με το επανασχεδιασμένο Tour-Pak® και τις πλαϊνές βαλίτσες με μηχανισμό που ανοίγει με ένα απλό πάτημα, πιο λεπτά φτερά, ελαφρύτερους τροχούς από κράμα αλουμινίου και εργονομικούς διακόπτες χειριστηρίων.

Εφαρμοσμένα... αποτελέσματα!

Όλα τα παραπάνω, έχουν εφαρμοστεί στα μοντέλα Road King® Classic, RoadGlideSpecial, Street Glide®Special, Electra Glide®, Ultra Limited Low, UltraClassic®, ElectraGlide® UltraLimited®, TriGlide® UltraClassic®καιCVO UltraLimited®,CVO RoadKing®, CVO™ StreetGlide®, CVO™ RoadGlide® Ultra. “Η ευρεία γκάμα της Harley-Davidson για το 2015 αποδεικνύει τη δέσμευσή της εταιρίας για προσφορά μοτοσυκλετών με κορυφαία ποιότητα και μοναδικό στυλ, που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας,” αναφέρει ο Matt Levatich, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson Motor Company. “Είμαστε ένα με τους αναβάτες από όλο τον κόσμο και κάθε τι που δημιουργούμε είναι αυτό που αξίζουν, αυτό που περιμένουν από την Harley-Davidson.”

Αυτό που δεν αναφέρει όμως ο κος ΜattLΕvatich, είναι η μοναδική σύνδεση του αναβάτη Harley-Davidson, με την μοτοσυκλέτα του, τον εξοπλισμό της, τα καταστήματα της, τα clubτης, την "οικογένεια" που σου ανοίγει την αγκαλιά της όταν βρεθείς πάνω σε μία τέτοια μοτοσυκλέτα. Η ανακάλυψη της ελευθερίας και της εξερεύνησης πάνω στην σέλα μίας Harley-Davidsonαποκτά διαφορετική έννοια, όταν ανακαλύπτεις ότι κάθε τι, έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την παραμονή σου στο όνειρο. Από το ηχοσύστημα με εντυπωσιακή απόδοση και εύκολη λειτουργία, τα εξαιρετικά εργονομικά στοιχεία, την αεροδυναμική που σε προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες, τις άνετες σέλες και για τους δύο επιβαίνοντες, τις βαλίτσες και τους αποθηκευτικούς χώρους. Ο τουρισμός σε μία Harley-Davidson, είναι τελείως διαφορετικός από όποια άλλη μοτοσυκλέτα.

Η δέσμευση της εταιρίας


Η Harley-Davidsonχαράζει την δική της πορεία που ενισχύεται σημαντικά στον τομέα του τουρισμού με την έλευση του ProjectRushmore, και ενισχύει την δέσμευση της εταιρίας για προσφορά μοτοσικλετών με κορυφαία ποιότητα και μοναδικό στυλ, που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.
Οι μοτοσυκλέτες τουρισμού, είναι σχεδιασμένες με έμφαση στο ταξίδι σε εθνικές οδούς, αλλά και στην κίνηση σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, με άνεση.

Harley-Davidson

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 17:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon